Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Όταν τα φοιτητικά πάρτι αφήνουν πίσω τους συντρίμμια


Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Τα πάρτι επιτρέπουν σε αγνώστους να σπάνε και να καταστρέφουν. Διαβάστε στο NEWS 247 τις καταγγελίες του προέδρου του τμήματος (Pic)
Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, μετά από πάρτι που διοργάνωσε φοιτητική παράταξη εντός της σχολής.
Οι μεγάλης έκτασης βανδαλισμοί είχαν αποτέλεσμα να αναβληθούν τα μαθήματα στο συγκεκριμένο τμήμα, ενώ οι εικόνες πλέον θυμίζουνβομβαρδισμένο τοπίο.
"Κάθε Δευτέρα το κτίριο έχει το ίδιο σκηνικό αθλιότητας", αναφέρει ο πρόεδρος του τμήματος, κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, που εκτόξευσε πυρά κατά πάντων, όταν προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του τμήματος για να κάνει μάθημα, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια χαώδη κατάσταση, που επικρατούσε τόσο στην είσοδο, όσο και σε άλλους χώρους του πρώτου και του δευτέρου ορόφου.
Να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες, τόσο η διοίκηση, όσο και ο φοιτητικός σύλλογος απαγόρευσαν την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του τμήματος, αφού κάθε φορά ο χώρος, όχι μόνο κατακλύζεται από σκουπίδια που αφήνουν πίσω οι διοργανωτές, αλλά προκαλούνται και εκτεταμένες φθορές στο κτίριο, από τις τουαλέτες και τα εξωτερικά τζάμια μέχρι και στις πόρτες των γραφείων των καθηγητών.
Ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου το Σεπτέμβριο του 2010 και έκτοτε κατέβαλε προσπάθειες να βελτιώσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες καλούνταν οι φοιτητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.
Μολονότι υπογραμμίζει ότι οι φοιτητές του τμήματος ως επί το πλείστον επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια, ούτως ώστε αυτές οι προσπάθειες να μην πέσουν στο κενό, εντούτοις ενέργειες σαν και τις παραπάνω κατά τον ίδιο υπονομεύουν κάθε τέτοια πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα αφενός τη ματαίωση της όποιας προσπάθειας αναβάθμισης των συνθηκών φοίτησης
Αν και τα παραπάνω γεγονότα ήταν επανειλημμένα το προηγούμενο διάστημα, την Τρίτη πραγματικά "έφτασε ο κόμπος στο χτένι" με αυτά που αντιμετώπισαν φοιτητές και καθηγητές του τμήματος κατά τις πρωινές ώρες, που προσήλθαν για να κάνουν μάθημα.
Οι φοιτητές παρέμεναν στην είσοδο, σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο, καθώς στο εσωτερικό του κτιρίου επικρατούσε βρωμιά και δυσωδία.
Ο ίδιος έδωσε εντολή να μην πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της πρωινής βάρδιας, ούτως ώστε να καταφέρουν οι καθαρίστριες να απομακρύνουν τα σκουπίδια και να καθαρίσουν το χώρο. Από τη μεριά τους οι ίδιες οι καθαρίστριες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το φαινόμενο, καθώς όπως δήλωναν, κάθε Δευτέρα σχεδόν έρχονται αντιμέτωπες με την ίδια απελπιστική κατάσταση.
Την ίδια ώρα, μικροφθορές εντοπίστηκαν στους ορόφους του κτιρίου, ενώ στις τουαλέτες ήταν κατεστραμμένα τα καζανάκια, τα οποία οι δράστες έσπασαν και αποκόλλησαν, χωρίς κάποιο προφανή σκοπό.
Σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν έχουν εντοπιστεί καταστροφές σε πόρτες των γραφείων των καθηγητών, στα τζάμια από τα κλιμακοστάσια, σε πίνακες ανακοινώσεων, αλλά και στην κεντρική είσοδο. Όπως εκτίμησε ο κ. Χατζόπουλος, για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτούνται 200-300 ευρώ κάθε φορά.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στη διοίκηση του Δ.Π.Θ., την οποία κατήγγειλε για αδράνεια, παρά τα επανειλημμένα του αιτήματα, γραπτά και προφορικά, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου