Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η αντιμνημονιακή “δεξιά” και άλλα χριστουγεννιάτικα παραμύθια

γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος
Θα μπορούσε να ήταν μία από τις όμορφες ιστορίες που λένε οι παππούδες δίπλα στο τζάκι, την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών. Ξέρετε, αυτές με τους καλλικάντζαρους και τους τάρανδους, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ψέμματα, αλλά μας αρέσει να τις λέμε, από συνήθεια. Δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την είδηση σύμφωνα με την οποία κάποια διαφωνούντα στελέχη της νεοδημοκρατικής "λαϊκής δεξιάς" συναντήθηκαν σε μία ταβέρνα (έχουν και τρώνε) και με χορό και τραγούδι εξέφρασαν την αντιθεσή τους στο μνημόνιο. Το χορό ίσως τον καταλαβαίνουμε, μιας και τον τελευταίο καιρό η ΝΔ μας έχει συνηθίσει στις πολιτικές πιρουέτες και από μπροστάρης του αντιμνημονιακού αγώνα έγινε μαξιλάρι του Παπαδήμου. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι η λογική των συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν να πούν τίποτα για τα πέντε χρόνια της καραμανλικής διακυβέρνησης, στα οποία οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές, έστρωσαν με την σειρά τους, τον δρόμο για το μνημόνιο. Ούτε επίσης έχουν κάτι να πούνε για την ίδια την ιστορία του κόμματός τους, το οποίο δημιούργησε την μεταπολίτευση, μαζί το κομματικό κράτος και άφησε τις αριστερές λογικές να το κυριεύσουν.
Έτσι λοιπόν τώρα εμφανίζονται αυτοί ως θεματοφύλακες μιας παράταξης, η οποία είναι μέρος του προβλήματος και ευθύνεται άμεσα για την οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας. Όμως ας είμαστε δίκαιοι γιατί εκτός από την αστική δεξιά η οποία επέλεξε την περίοδο των χριστουγέννων για να διασκεδάσει τα αδιεξοδά της και ο πέραν αυτής πατριωτικός χώρος, έχει και αυτός τις ευθύνες του. Δείτε για παράδειγμα την εκδήλωση που ανήγγειλε προπαραμονές χριστουγέννων η Χρυσή Αυγή εναντίον του μνημονίου. Αφού επί τόσο καιρό σνόμπαρε τις εκδηλώσεις των αγανακτισμένων, αποφάσισε να κάνει μια ανοικτή εκδήλωση μαζεύοντας μόνο 150 άτομα με αποτέλεσμα να διαλυθεί από την αστυνομία. Αν όμως η εκδήλωση καλούσε σε συγκέντρωση ενάντια στην λαθρομετανάστευση, η συμμετοχή θα ήταν πολλαπλάσια και το αποτελεσμά της διαφορετικό. Δείτε επίσης το περιοδικό Patria, το οποίο την περασμένη Κυριακή έκανε μια εκδήλωση για την εθνική οικονομία στην παλαιά Βουλή, στην οποία συμμετείχαν γύρω στους 100 ανθρώπους. Ενώ ένα μήνα πριν για τον Μεταξά και το όχι της 28ης Οκτωβρίου συγκεντρώθηκαν πολλαπλάσιοι για να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση του ίδιου εντύπου.
Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι ο χώρος μας έχει εγκαταλείψει την οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα στους νεοφιλελεύθερους και στην αριστερά. Αυτοί έχουν να πουν κάτι για την οικονομική κρίση έστω και εάν αυτό είναι καταστροφικό για το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας μας. Εμείς αντίθετα δεν έχουμε. Έχουμε μόνο να προβάλλουμε μία αντίθεση: αντίθεση στην αριστερά, στους φιλελεύθερους, στο μνημόνιο, στην μετανάστευση, στο ξεπούλημα της πατρίδας. Δεν έχουμε όμως θέσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και προτάσεις για τα αδιέξοδα της καθημερινότητας του Έλληνα. Αλλά ακόμη και όταν υπάρχουν κάποιες προτάσεις αυτές τυγχάνουν της αδιαφορίας των ίδιων των φορέων που εκφράζουν την εθνική σκέψη στην χώρα μας. Πρέπει να περάσουμε από τα διάφορα "αντί" στις θέσεις και στις προτάσεις, αυτές μάλιστα που θα έχουν κάτι άμεσο να δώσουν στον Έλληνα, ο οποίος βλέπει καθημερινά το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Αλλιώτικα θα μείνουμε με τα "αντί" και τα διάφορα ευκαιριακά εκλογικά αποτελέσματα διαμαρτυρίας και οι φιλελεύθεροι και οι αριστεροί αντιπαλοί μας θα συνεχίσουν ακάθεκτοι το έργο τους. Μακάρι να μπορέσουμε να βρούμε αυτές τις προτάσεις, να τις ενσωματώσουμε στο πολιτικό και ιδεολογικό λεξιλογιό μας, ώστε να αφήσουμε επιτέλους τα διάφορα χριστουγεννιάτικά και όχι μόνο παραμύθια.



http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10127:%CE%97-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%E2%80%9C%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC%E2%80%9D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1&catid=88:editorial&Itemid=276

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου