Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Είχε απαρνηθεί τον πατέρα της… ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.


Είχε απαρνηθεί τον πατέρα της… ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.

Όλη η άγνωστη ιστορία της και οι εβραίοι συγγενείς του Στάλιν. - Απεβίωσε προ ημερών (την 22/11/2011), πάσχουσα από καρκίνο του παχέως εντέρου, η μονάκριβη κόρη του Στάλιν, η Σβετλάνα. Ήταν το μόνο παιδί του διαβόητου χασάπη των λαών που ευρισκόταν εν ζωή. Η ιστορία της, ακόμη κι αυτή η ύπαρξή της είναι παντελώς άγνωστη στο ελληνικό κοινό, καθώς τα ελεεινά καθάρματα που λυμαίνονται την «ενημέρωση» των Ελλήνων την έχουν αποκρύψει, γιατί κάνει «ζημιά στην υπόθεση».
Η Σβετλάνα Ιωσήφοβνα (του Ιωσήφ) Στάλινα, γεννήθηκε στις 28/02/1926. Ήταν παιδί του Στάλιν και της Ναντέζντα Αλιλούγεβα. Η μητέρα της, Ναντέζντα, αυτοκτόνησε με περίστροφο την νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1932, μετά από έντονη λογομαχία με τον άνδρα της, που την τυραννούσε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως ξεκαθαρισμένο. Πολλοί σύγχρονοι Ρώσσοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι δολοφονήθηκε, είτε από τον ίδιο τον Στάλιν, είτε κατόπιν διαταγής του. Η αυτοκτονία (ή η δολοφονία) της μητέρα της, επηρέασε πολύ την νεαρά Σβετλάνα. Ήταν σίγουρη ότι ένοχος γι’ αυτήν ήταν ο πατέρας της και αυτό δεν του το συγχώρησε ποτέ. Αλλά, ο Στάλιν είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη του. Τουλάχιστον όσο ήτανε μικρή…
Το 1942, η Σβετλάνα ερωτεύτηκε έναν νεαρό κινηματογραφιστή, ονόματι Αλεξέι Κάπλερ, αλλά το ειδύλλιο δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Σύντομα ο Στάλιν έμαθε για το ειδύλλιο και ο θρασύς αυτός νέος βρέθηκε κρατούμενος στο διαβόητο στρατόπεδο θανάτου της Βορκουτά (στην Σιβηρία). Ωστόσο, το 1944 ένα νέο ειδύλλιο της Σβετλάνα κατέληξε σε γάμο. Αναφέρει σχετικώς ο διάσημος ιστορικός Έντβαρντ Ρατζίνσκι: «Το 1944, η Σβετλάνα αποφάσισε να παντρευτεί τον φοιτητή Γκριγκόρι Μορόζωφ. Τον γνώριζε από παλιά – σπούδαζαν μαζί σ’ ένα σχολείο για την ελίτ. Ο Γκριγκόρι ήταν όμορφος, από πλούσια οικογένεια διανοουμένων (ο πατέρας του ήταν αναπληρωτής διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου). Ήταν εβραίος» (πηγή: «Στάλιν», σελ. 742). Τον επόμενο χρόνο, από αυτόν τον γάμο γεννήθηκε ένα αγόρι «που έμοιαζε φοβερά του Στάλιν» (πηγή: ό. π.) και πήρε το όνομά του: Ιωσήφ. Ήταν ο δεύτερος -εξ’ αίματος- εβραίος συγγενής του Στάλιν. Ο πρώτος, ή μάλλον η πρώτη, ήταν η εγγονή του από τον γάμο του πρωτότοκου του γιού του, Γιάκοβ, με την εβραία Γιούλια Ισαάκοβνα (του Ισαάκ) Μέλτσερ. Ο γάμος της Σβετλάνα με τον Μορόζωφ δεν κράτησε πολύ. Το 1949, παντρεύτηκε εκ νέου, τον Γιούρι Ζντάνωφ. Ο πατέρας του Γιούρι, Αντρέι Ζντάνωφ, ήταν γνωστό υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος και δεξί χέρι του Στάλιν, ιδίως μετά τον πόλεμο. Απ’ τον γάμο αυτόν γεννήθηκε μία κόρη, που πήρε το όνομα Γεκατερίνα. Κι αυτός ο γάμος δεν είχε καλή τύχη και σύντομα διαλύθηκε. Μετά τον θάνατο του τυράννου πατέρα της άλλαξε το όνομά της, παίρνοντας το επώνυμο της μητέρα της: Σβετλάνα Αλιλούγεβα και μ’ αυτό έγινε γνωστή αργότερα σ’ όλον τον κόσμο. Το 1963 γνώρισε τον Σινγκ, έναν Ινδό κομμουνιστή που είχε πάει στην Σοβιετική Ένωση για να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα υγείας που είχε. Παρέμεινε εκεί για θεραπεία, αλλά το 1967 πέθανε. Η σορός του μεταφέρθηκε στην πατρίδα του και τότε η Σβετλάνα βρήκε την ευκαιρία να φύγει από την ΕΣΣΔ, με τη δικαιολογία της ταφής του νεκρού φίλου της.
Αμέσως μετά την κηδεία, στις 6 Μαρτίου 1967, η Σβετλάνα μετέβη στην αμερικανική πρεσβεία, στο Νέο Δελχί, όπου και ζήτησε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ. Μετά από περιπετειώδεις διαδρομές, έφτασε στην Νέα Υόρκη, όπου σε μικρό χρονικό διάστημα πολιτικογραφήθηκε Αμερικανίδα. Τον Απρίλιο του 1967, έδωσε μεγάλη συνέντευξη στους New York Times, στην οποία κατήγγειλε τα εγκλήματα του σταλινισμού και την καταπίεση του λαού στην Σοβιετική Ένωση. Αργότερα, έγραψε το βιβλίο «Είκοσι γράμματα σ’ έναν φίλο», ένα ισχυρό ράπισμα στον σταλινισμό. Το 1970, παντρεύτηκε για τρίτη φορά, τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Πέτερς και αμέσως μετά άλλαξε για μια ακόμα φορά το επώνυμό της (και ελαφρώς και το μικρό της όνομα) σε Λάνα Πέτερς, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ. Στην τελευταία συνέντευξη της ζωής της, την οποία έδωσε πέρυσι στην Wisconsin State Journal, δήλωσε πολύ ευτυχισμένη που βρίσκεται στις ΗΠΑ και εξομολογήθηκε τα εξής: «Ο πατέρας μου, μού κατέστρεψε τη ζωή. Όπου και αν πήγαινα, εδώ, στην Ελβετία, στην Ινδία, οπουδήποτε, στην Αυστραλία, σε ένα νησί, ήμουν πάντοτε αιχμάλωτη του ονόματός του».
(ΥΓ): Τραγική ειρωνεία: Ο άνθρωπος που δεν κατόρθωσε να πάρει με το μέρος του ούτε την ίδια τη γυναίκα και τα παιδιά του, έχει εκατοντάδες χιλιάδες νοσταλγούς στην Ελλάδα του 2011!

 Γ. Δημητρακόπουλος Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Π. Φάληρο – Αθήναι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου