Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι Γερμανοί μας καταδικάζουν για τους μετανάστες αλλά ... δεν θέλουν να περνούν τα συνορα μας


Σημαντικός αριθμός Γερμανών βουλευτών κατέθεσε την Τετάρτη κείμενο κοινής απόφασης στη γερμανική βουλή, στο οποίο ασκείται οξύτατη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τις συνθήκες κράτησης προσφύγων, ενώ παράλληλα ζητείται η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.
Το αίτημα που υπογράφεται από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες πλην του κόμματος της Αριστεράς αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.
Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκονται τα κέντρα υποδοχής όπου κρατούνται για πολλούς μήνες πρόσφυγες που ζητούν άσυλο ή πρόκειται να επαναπροωθηθούν. «Οι συνθήκες σε αυτούς τους καταυλισμούς είναι τραγικές. Ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται καθημερινά. Οι άνθρωποι στοιβάζονται σε χώρους μόλις δύο τετραγωνικών και κοιμούνται στο πάτωμα», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα.
Οι βουλευτές αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση απέναντι σε μια φιλική χώρα της ΕΕ επειδή όλες οι μέχρι τώρα εκκλήσεις και η κριτική στην Αθήνα δεν έχουν αποδώσει, εξηγεί ο βουλευτής του CSU Στέφαν Μάγιερ. «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι κάθε φορά ακούμε από Έλληνες πολιτικούς όλων των κομμάτων τα ίδια πάντα λόγια», δηλώνει ο Βαυαρός βουλευτής.
Από την άλλη όμως τόσο η Γερμανία, όσο και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να στηρίζουν την συνθήκη "Δουβλίνο ΙΙ" η οποία επί της ουσίας έχει μετατρέψει την χώρα μας σε χωματερή λαθρομεταναστών, κάτι σαν ένα ουδέτερο σημείο στον χάρτη, όπου πρέπει να παραμένουν όλοι οι λαθρομετανάστες.
Η ίδια η Frontex έχει ουσιαστικά αποτύχει στο έργο της, καθώς δεν εργάζεται για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης αλλά το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στην καταγραφή όσων μπαίνουν, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί θα ... επιστραφούν στην Ελλάδα αν τυχόν καταφέρουν να φτάσουν σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού.
Οι δε Γερμανοί από την ασφάλεια της γεωγραφικής τους τοποθεσίας ασκούν "υψηλή κριτική" στην χρεωκοπημένη - κατ' αυτούς - Ελλάδα, η οποία αναγκάζεται κάθε χρόνο να επωμίζεται το βάρος εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών. Το πλέον τραγικό όμως είναι ότι την ίδια ... άποψη με τους Γερμανούς πολιτικούς έχουν και οι Έλληνες ομολογοί τους, καθώς η εμμονή σε μια "ευρωπαϊκή" διάσταση του προβλήματος, έχει αποδειχθεί καταστροφική για την χώρα μας, καθώς ο καιρός περνά και η de facto νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου