Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ»;


Καταχθόνια κρατικά-παρακρατικά σχέδια… Οι Χρυσαυγίτες δεν τσιμπάνε!
Σαν έτοιμοι από καιρό υποδέχτηκαν τα κατεστημένα ΜΜΕ τα χθεσινά επεισόδια στο πανεπιστήμιο, τα οποία έσπευσαν αμέσως να χρεώσουν στην Χρυσή Αυγή. Μας κάνει εντύπωση κατά πόσον ήταν προετοιμασμένοι. Λες και το ’ξεραν ότι θα συμβεί! Ή μήπως είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων;
Αμέσως, λοιπόν, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό (ή επιβεβαιώθηκε ότι συνέβη…), το καθεστωτικό «Βήμα» έσπευσε να βάλει μια ηλεκτρονική «ψηφοφορία», με το εξής προβοκατόρικο ερώτημα: «Πιστεύεται ότι οι συμπλοκές στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου μεταξύ ατόμων που πρόσκεινται στα δύο πολιτικά άκρα κινδυνεύει να επεκταθεί και εκτός πανεπιστημίων;». Ακολούθησε το κύριο άρθρο, με τίτλο: «Προεκλογικοί Κίνδυνοι», το οποίο και σας παραθέτουμε:
«Ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι οι απλούστερες το γνωρίζουν και οι πέτρες. Κατά κοινή ομολογία θα είναι γεμάτες εντάσεις και οξύτητες. Ήδη υπάρχει προπαρασκευή συγκρούσεων. Όσα έγιναν χθες στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στη Νομική σχολή φανερώνουν επιθετικές διαθέσεις. Έχει δε εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι αφορμή των επεισοδίων και των συγκρούσεων μεταξύ φοιτητών αποτέλεσε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Και επειδή στο προσεχές διάστημα θα εξελιχθεί πρωτοφανής επιχείρηση ελέγχου της λαθρομετανάστευσης δεν είναι απίθανο το θέμα αυτό να προσφέρει και τη βάση μιας επερχόμενης σύγκρουσης των άκρων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Υπό αυτή την έννοια, οι Αρχές Ασφαλείας οφείλουν να έχουν την προσοχή τους τεταμένη. Θα είναι τραγικό για τη χώρα, και το μέλλον της, αν κυριαρχηθεί η προεκλογική περίοδος από τέτοιες εντάσεις και συγκρούσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι πολίτες βεβαίως καλούνται να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και έλεγχο των παθών. Αλλιώς η Δημοκρατία θα απειληθεί και η χώρα θα κινδυνεύσει».
Το σχέδιο είναι προφανές: Κάποιοι «περίεργοι» κύκλοι –κρατικοί και παρακρατικοί- περιμένουν (και επιδιώκουν…) εκτεταμένες συγκρούσεις των δύο «άκρων», για να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης και φόβου. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα. Όπως, συσπείρωση των τρομοκρατημένων ψηφοφόρων γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα, για να σταματήσει «η επέλαση των άκρων» που «θα αιματοκυλίσουν τον τόπο». Επίσης, μπορεί να σταθεί και αφορμή αναβολής (επ’ αόριστον…) των εκλογών, εφόσον «δε μπορεί να γίνουν εκλογές υπό τέτοιες συνθήκες», όπως λένε οι Χρυσοχοΐδης, Καρατζαφέρης και Πρετεντέρης.
Το πρόβλημά τους, όμως, είναι ότι η Χρυσή Αυγή, παρά τις συνεχείς προκλήσεις από τα αριστερίστικα έμμισθα όργανα του σάπιου καθεστώτος, δεν τσιμπάει στο δόλωμα. Οπότε, πλέκουν μυθοπλασίες γύρω από «ροπαλοφόρους χρυσαυγίτες», κι όποιος είναι κορόιδο ας τσιμπήσει. Μόνο που τα κορόιδα μας… τελείωσαν. Ο κόσμος άργησε, αλλά –επιτέλους- ξύπνησε!
(ΥΓ): Είναι τυχαίο ότι λίγες ημέρες πριν από τα επεισόδια, ο πανικόβλητος τηλεπρόεδρος Καρατζαφέρης «προέβλεψε» ότι σ’ αυτές τις εκλογές «θα χυθεί αίμα»; Δεν νομίζω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου