Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μήπως οι Γερμανοί είναι ο εύκολος στόχος;

Στους Έλληνες αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας. Παράλληλα, μας αρέσουν και οι ευκολίες.

Αντί δηλαδή να προχωρήσουμε στην επώδυνη μα εθνικά χρήσιμη διαδικασία της ανάληψης πρωτίστως των δικών μας ευθυνών για το χάλι στο οποίο βρεθήκαμε, για μια ακόμη φορά βολευτήκαμε στην καταγγελτική ευκολία. Για όλα φταίνε οι Γερμανοί, η Μέρκελ είναι ΝΑΖΙ, ο Σόιμπλε είναι αιμοβόρος και άλλα τέτοια εθνικοπατριωτικά.

Σαφώς οι Γερμανοί έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Σαφώς προκαλούν. Όμως το μείζον δεν είναι αυτό. Το μείζον είναι πως για να πέσει το άπαρτο κάστρο που λέγεται Ελλάδα, χρειάστηκαν κάποιοι εσωτερικά να ανοίξουν την κερκόπορτα. Κι αυτοί, είτε μας αρέσει, είτε όχι, είμασταν όλοι εμείς. Εμείς που τόσα χρόνια ψηφίζουμε δικομματισμό (ακριβώς τον ίδιο που τώρα βρίζουμε). Εμείς που το 2007 ξαναψηφίσαμε Κώστα Καραμανλή για τα τριχίλιαρα ή τον ΓΑΠ γιατί "λεφτά υπήρχαν". Εμείς που ενώ βλέπαμε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ακριβοί, επιμέναμε στο πάρτι (να θυμίσω απλά πως σε δημοσκοπήσεις της εποχής το 95% ήθελε τους Αγώνες). Εμείς που λαδώσαμε τον υπάλληλο της Πολεοδομίας, της εφορίας, της ΔΕΗ, παρά το ότι γνωρίζαμε πως για όλες αυτές της ευκολίες θα έλθει μια μεγάλη δυσκολία. Και να που ήλθε. Εμείς με τα αυθαίρετα μας, εμείς με το όνειρο της αγοράς διαμερίσματος αλλά που ταυτόχρονα δεν σεβόμασταν το περιβάλλον και πετάγαμε τα σκουπίδια μας όπου λάχει. Γιατί πέραν του μικροχώρου μας, τα άλλα να γίνουν στάχτη και μπούρμπερη. Αυτό έγινε και με το Κράτος. Εμείς την πάρτη μας και το Δημόσιο να πάει να πνιγεί.

Όμως φταίνε και όσοι στήριζαν με τζάμπα μαγκιά κάθε συνδικαλιστκή διεκδίκηση και τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο. Αυτές οι δυναμικές μειοψηφίες που δεν άφησαν για παράδειγμα να περάσει το ακραία καλύτερο ασφαλιστικό του Γιαννίτση το 2001 και τώρα καμόνονται πως δήθεν στη δραχμή θα είναι καλύτερα. Φταίνε οι τύποι με τα Καγιέν που ενώ δεν είχανε βρακί να βάλουνε, φορτώθηκαν με δάνεια. Φταίνε οι δήθεν ψευτοπλούσιοι που το 2004 έκαναν διαγωνισμό ποιος έχει το πιο ακριβό αμάξι, το πιο καλό σπίτι και ποιος πέταξε τα περισσότερα λουλούδια στα μπουζούκια. Είναι οι ίδιοι που τώρα διαγωνίζονται στο ποιος είναι φτωχότερος. Από το ένα δηλαδή άκρο στο άλλο. Φταίνε όλοι όσοι παρασύρθηκαν από το δήθεν εύκολο κέρδος του χρηματιστηρίου και νόμισαν ξαφνικά πως το αφεντικό της Σοφοκλέους τρελάθηκε και μοιράζει τζάμπα χρήμα. Είναι οι ίδιοι που στις παρέες το έπαιζαν έξυπνοι και πρότειναν μετοχές μα μετά γυρνάνε και σε λογική ανώριμου παιδιού βρίζουν στον Σημίτη πως "τους εξαπάτησε". Για την εξαπάτηση που οι ίδιοι έκαναν στις παρέες τους προτείνοντας μετοχές ή ομόλογα που δεν γνώριζαν ούτε λόγος. Για όλα φταίει ο πολιτικός και το Κράτος - πατερούλης.

Φταίει η παιδεία, την οποία ποτέ δεν θελήσαμε να είναι ξεκομμένη από τα κόμματα, τις νεολαίες, το πανεπιστημιακό κατεστημένο. Φταίνε οι μιζαδόροι, οι δημοσιογράφοι που στηρίξαμε εν γνώση ή εν αγνοία μας μικρά ή μεγάλα συμφέροντα.

Και τώρα τί γίνεται; Α τώρα, μας φταίνε όλοι εκτός από εμάς. Φταίνε οι κακοί Γερμανοί όπως μας λέει και γνωστός ραδιοφωνικός παρουσιαστής κάθε πρωί γεμάτος εθνικό θυμό και γνήσιο πατριωτισμό. Αυτό βέβαια που δεν μας λέει ο καλός εκείνος κύριος είναι πόσα χρήματα έχει πάρει από τα κρατικά ταμεία όλα αυτά τα χρόνια για ανύπαρκτες σε κυκλοφορίες εφημερίδες και φυσικά το πως συμπεριφερόταν ο σωστός αυτός Έλληνας στους συναδέλφους και εργαζόμενους του. Κατά τα άλλα φωνάζει για "απελευθέρωση από τη γερμανική Κατοχή". Μπα; Δεν κατάλαβα. Για να έλθει μετά τους Γερμανούς τί; Η ίδια συμμορία που τόσα χρόνια μας ληστεύει; Αφήστε. προτιμώ τον Ράιχενμπαχ και τους τροϊκανούς. Τουλάχιστον αυτοί μας ληστεύουν και μας το λένε και κατάφατσα. Δεν μας πουλάνε δακρύβρεχτο πατριωτισμό. Προτιμώ τη Μέρκελ που θέλει την Ελλάδα προτεκτοράτο, όμως έχει βαθιά μέσα της ένα δίκιο. Γιατί όταν δανείζεις λεφτά, θέλεις κάποτε και να τα πάρεις πίσω. Όχι να σε κοροίδεύει ο κάθε Παπακωνσταντίνου και επί δύο χρόνια να μην έχει κάνει ούτε μισή αποκρατικοποίηση.

Γι' αυτό σας λέω. Ας κάνουμε την Ελλάδα ένα εκ των κρατιδίων της Γερμανίας μήπως και γλιτώσουμε από το στραβό μας το κεφάλι. Κι επειδή κάνω χιούμορ (αν και πολλοί από εσάς είστε με το όπλο παρά πόδα να μου καταλογίσετε δοσιλογισμό) απλά σας προτρέπω να κοιταχτούμε όλοι (μαζί κι εγώ) στον καθρέφτη. Κι αν στα όσα καταλογίζω πιο πάνω πως οι Έλληνες κάναμε στα χρόνια της ευμάρειας, εσείς αποτελείτε την εξαίρεση, με χαρά θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Όμως τα ψέμματα τελείωσαν. Ήλθε η ώρα της αυτοκριτικής και του λογαριασμού.



http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=177900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου