Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το σύστημα φοβάται να κάνει εκλογές και το έριξε στα παιχνίδια


Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να δουν τι θα κάνουν. Είναι εγκλωβισμένοι και φοβούνται, όπως λένε, Βουλή με ζόμπι. Έτσι αποκαλούν όσους δεν χωράνε στα καλούπια του συστήματος. Και τα ήξεις – αφίξεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής (στη φωτογραφία), ανάμεσα στις Συμπληγάδες και με «βαριά καρδιά», καθώς θα χαλούσε το χατίρι των μνημονιακών της Ρηγίλλης, αλλά και του Αντωνάκη προσωπικά, ο οποίος είναι ο εκλεκτός του εργοδότη του, του ΔΟΛ, δήλωσε: «δεν θέλω να μιλήσω για την ακριβή ημέρα, γιατί μπορεί να είναι λίγο πριν ή λίγο μετά. Σας είπα ότι ακριβείς ημερομηνίες αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε». Και αυτή ήταν απάντηση στο ερώτημα δημοσιογράφων αν ως τις 25 Μαρτίου, θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Προσέξτε τον πανικό τους: αν και θα μπορούσαν να προκηρύξουν εκλογές, για να εκτονώσουν την πίεση που υφίστανται, δεν το κάνουν.
Μια ο Καμμένος, μία η ΧΑ, μία όλοι οι υπόλοιποι και ο δικομματισμός και το σύστημα ψάχνει να βρει προφάσεις, στριφογυρίζοντας γύρω από τον άξονά του. Θα είχαν πλάκα, αν δεν είχαν προκαλέσει τόση ζημιά στην πατρίδα, στον εθνικό κορμό και στο κοινωνικό σώμα. Προσέξτε: στην ερώτηση αν θα καθυστερήσει το κλείσιμο της Βουλής λόγω των νομοσχεδίων που πρέπει να ψηφιστούν για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, ο Παντελής Καψής είπε ότι «δεν έχω κάτι υπ' όψιν μου αλλά δε νομίζω. Απλώς, υπάρχει ένας νομοθετικός αγώνας δρόμου».
Τώρα: οι εκλογές μπορεί να αργήσουν. Μέχρι να αποφασίσει το σύστημα ότι θα ανταπεξέλθει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες στην βάσανο της κάλπης. Διότι, ό,τι και να κάνουν αυτή τη φορά, όσους εκβιασμούς και αν επιστρατεύσουν και όσες απειλές και αν εκστομίσουν περί αστάθειας και συντέλειας του κόσμου, δεν θα καταφέρουν να κάμψουν το ηθικό του κόσμου. Με λίγα λόγια, ΠΑΣΟΚ + ΝΔ = 45%. Το πολύ. Άντε γεια λοιπόν στην Ιπποκράτους και στη Ρηγίλλης και τέρμα το νταβατζιλίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου