Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το σύστημα έκανε και πάλι τη δουλειά του


Με πολλούς που δήθεν «εναντιώνονται», να βάζουν πλάτη, με χαμαιλεοντισμούς, αλλά και τις συνήθεις πλέον παρακρατικές πρακτικές
Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ψηφίστηκε στο σύνολό του, με 154 ναι. Κανείς δεν ανέμενε το αντίθετο. Η χώρα μετατρέπεται σε γκουλάγκ για τους Έλληνες εργαζόμενους, ενώ όσα κατοχύρωσε για λογαριασμό τους από τη δεκαετία του '30 ο Ιωάννης Μεταξάς, υπονομεύονται.
Η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, η οποία εναντιώθηκε και καταψήφισε το άρθρο 37, διεγράφη από το κυβερνών κόμμα. athens2Στο ίδιο έργο θεατές όλοι οι Έλληνες για άλλη μια φορά, με άλλους δήθεν «διαφωνούντες» να παίζουν για πολλοστή φορά επικοινωνιακά παιχνίδια "εναντίωσης". «Ψηφίζω για τελευταία φορά», είπε η κυρία που μετέτρεψε την απιστία περί την υπηρεσία από κακούργημα, σε πλημμέλημα. Και νομίζει πως μας έπεισε. Οι υπόλοιποι, απλά έκαναν γαργάρα τις όποιες εκπεφρασμένες ή μη, αντιρρήσεις τους.
Η δε ΝΔ, μάλλον ήπιε χθες το αμίλητο νερό, προσφέροντας και αυτή την υπηρεσία της στο σύστημα, περιμένοντας πολύ υπομονετικά τη σειρά της να πάρει τη συγκατάθεση για να ανέβει στην εξουσία και να ολοκληρώσει την εργολαβία. Κι έτσι, αποφεύγει επιμελώς να «προκαλέσει» όλους όσους κινούν τα νήματα της υποδούλωσης της χώρας μας από το εξωτερικό.
Από την άλλη, έξω από τη Βουλή έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους οι κουκουλοφόροι, μετατρέποντας μια εντυπωσιακά μαζική διαμαρτυρία σε θέατρο μάχης, για λογαριασμό φυσικά του συστήματος. Του συστήματος, που προσπαθεί να διασύρει με κάθε τρόπο τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες. Αλήθεια, πόσες φορές το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο; Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε: αμέτρητες. Πάντως, ο κόσμος χθες επέμεινε και αυτό είναι το σημαντικό, όπως ήταν σημαντική και η παρουσία πολλών ελληνικών σημαιών και πάλι στην πάνω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος.
Άλλο και πάλι τούτο: μιλάνε αυτοί για... «έθνος»! 
Πολλοί είναι δε εκείνοι και δη οι «εκσυγχρονιστές», που μίλησαν πάλι για «εθνική ευθύνη». Σε λίγο θα προκύψουν και... εθνοκεντρικοί! Ο τρόπος με τον οποίον επικαλούνται την έννοια «εθνικός» οι κατά τα άλλα διεθνιστές, θυμίζει τη «μανούρα» του Στάλιν να ανοίξει τις εκκλησίες όταν δέχθηκε την επίθεση των Γερμανών, ή τις επικλήσεις του Θείου από άθεους, μέσα σε αεροπλάνο που πέφτει.
Η διαστροφή των εννοιών, πλέον δεν έχει όρια. Το «σύστημα» δεν έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια, να παριστάνει τον χαμαιλέοντα. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να μιλά για «εθνική ευθύνη», ένας θιασώτης της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να μιλούν για «εθνική ευθύνη» όλοι όσοι μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο των «κοσμοπολιτών» και αδηφάγων καπιταλιστών του σιωνιστικού χρηματοπιστωτικού κατεστημένου.
Δημιουργούν σύγχυση
Ο μηδενισμός, προκειμένου να επικρατήσει, δημιουργεί και γλωσσολογική & εννοιολογική σύγχυση, κάτι εύκολο στην εποχή της από-ιδεολογικοποίησης, στην εποχή που είδαμε το ΚΚΕ να προστατεύει με κλοιό περιφρούρησης τη Βουλή. Πλέον, στο μυαλό του κατατρεγμένου από χιλιάδες έγνοιες και εξαρτήσεις Έλληνα αστού, όλα είναι ένας αχταρμάς. Το άσπρο βαπτίστηκε μαύρο και το μαύρο, άσπρο. Στη μέση, υπάρχει και μπόλικο γκρίζο. Και το σύστημα κάνει τη δουλειά του, αλλάζοντας γούνα κατά το δοκούν.
Για να μην κοροϊδευόμαστε: η φράση «εθνική ευθύνη» δεν έχει copyright. Όμως, έχει πολύ συγκεκριμένη έννοια για τους εθνικιστές. Σημαίνει αντίσταση στα όσα μεθοδεύονται κατά της πατρίδας, σημαίνει σθένος να ειπωθούν ΟΧΙ και να δοθούν μάχες σκληρές. Στα βέβηλα στόματα όσων υποθηκεύουν τη χώρα με τις «πρόνοιες» του μνημονίου, αφού πρώτα τη δέσμευσαν με την ένταξή της στις «ευρωτλαντικές δομές», η παραπάνω φράση ηχεί αν μη τι άλλο, παράξενα. Ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας: δεν χειραγωγούνται όλα στη ζωή. Ακόμα και στην εποχή της επιβαλλόμενης σύγχυσης, οι λέξεις έχουν συγκεκριμένη έννοια.
Μπορεί, δε, να νομίζουν οι του συστήματος ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έτσι όπως την έστησαν και τη μεθόδευσαν επικοινωνιακά, αλλά αυτό θα μεταβληθεί πολύ σύντομα, σε μπούμερανγκ.
Μια διευκρίνιση για την Ευρώπη ή «Ευρώπη» 
Η ΕΕ, έχοντας μεταβληθεί σε ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα, όπου όλοι ασχολούνται από το πρωί ως το βράδυ με την οικονομία, έχει χάσει την ψυχή της. Δεν είναι πια η Europa Nostra, αλλά η Ευρώπη των εξαγορασμένων και διορισμένων από τις πολυεθνικές επιτρόπων. Τα όσα ειπώθηκαν περί του «ευρωπαϊκού μαντριού» από υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύουν το τεράστιο ηθικό και σημειολογικό κενό στην καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος, με το οποίο εμείς οι εθνικιστές, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9293:%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου