Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

απελευθέρωση καθηγητών που κρατούσαν ομήρους οι αλήτες που κάνουν του φοιτητές


Έφοδος της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προς απελευθέρωση καθηγητών που κρατούσαν ομήρους οι αλήτες που κάνουν του φοιτητές

[Η αληταρεία που έχει μάθει στη ζωή της να κάνει ότι γουστάρει χωρίς να αναλαμβάνει τις συνέπειες διαμαρτυρόταν επειδή μετά από την κατάληψη χάθηκε η εξεταστική και ήθελαν να μεταφερθεί τον Οκτώβριο!!! Όταν κάνανε κατάληψη δεν το σκεφτόντουσαν γιατί ήταν συνηθισμένοι να κάνουν τους τζάμπα μάγκες] 

Μετά από επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έληξε η ομηρία περίπου 20 καθηγητών-μελών της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής, οι οποίοι είχαν κλειδωθεί στο γραφείο τους από ομάδα φοιτητών διαφόρων τμημάτων.

Οι φοιτητές κλείδωσαν τους καθηγητές στο τμήμα Φυσικού και δεν τους επέτρεπαν να βγουν ζητώντας να μπει εμβόλιμη η εξεταστική που χάθηκε εξαιτίας των καταλήψεων. Οι ώρες περνούσαν και κάποια στιγμή, στις 2.30 τα ξημερώματα, κάποιος καθηγητής κατόρθωσε να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία και σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ παρενέβη κάνοντας έφοδο στον χώρο.

Συλλήψεις των φοιτητών δεν έγιναν μετά από αίτημα του πρύτανη και έτσι οι φοιτητές δεν φόρεσαν μεν χειροπέδες αλλά  αποχώρησαν και άπρακτοι, αφού δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Ωστόσο, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση της ελεύθερης πρόσβασης στο γραφείο των καθηγητών. 

Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι ανάστατη στην Κρήτη μετά από αυτό το περιστατικό, δεδομένου ότι το Τμήμα Φυσικής του συγκεκριμένου ΑΕΙ θεωρείται από τα καλύτερα του τομέα του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα και χαρακτηρίζει ως αντιδημοκρατική και παράνομη την βάναυση αυτή συμπεριφορά των φοιτητών.

Την ίδια ώρα, όμως, η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης με νέα ανακοίνωση χαρακτηρίζει ανακριβείς τις πληροφορίες περί εφόδου της αστυνομίας στο Ίδρυμα καθώς και περί παρέμβασης του πρύτανη Ευρ. Στεφάνου να μη γίνουν συλλήψεις. Επιπλέον, αναφορικά με τα περί άσκησης αυτεπάγγελτης δίωξης κατά παντός υπευθύνου, επισημαίνεται ότι ο Πρύτανης ήρθε σε άμεση επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο είναι επίσης αναληθές.

Την ίδια ώρα, φοιτητές απείλησαν ευθέως καθηγητές που τάχθηκαν κατά της κατάληψης και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μάλιστα, κυκλοφόρησαν και λίστα προγραφών εκείνων των διδασκόντων που τάχθηκαν υπέρ του νόμου πλαισίου και κατά της κατάληψης στην οποία προχώρησαν μόλις 25 φοιτητές από μια μόνο σχολή, αλλά εξαιτίας της οποίας υπολειτουργεί όλο το Πανεπιστήμιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου