Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αυξημένη αστυνομική συνοδεία για την Άντζελα Γκερέκου

Που έχει βρεθεί στο στόχαστρο αγανακτισμένων πολιτών. Υποστηρίζει ότι δέχεται απειλές...
Με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κυκλοφορεί στην Κέρκυρα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, μετά τις εναντίον της επιθέσεις από αγανακτισμένους πολίτες.

Επισημαίνοντας πως δέχεται απειλές τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της στο προσωπικό της e-mail και μέσα από blogs....
απέδωσε την παρουσία έξι αστυνομικών με πολιτικά -εκτός από εκείνους που υπηρετούν στην προσωπική της φρουρά- και του διευθυντή της αστυνομίας σε απόφαση των διωκτικών αρχών.

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη λήξη του Φεστιβάλ Τεχνών, ανέφερε ότι σέβεται το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να κατακρίνουν τις πολιτικές επιλογές που "αναγκαστικά επέβαλε η κυβέρνηση, αν και - σημείωσε - η ιστορία θα δείξει αν ήταν οι καλύτερες δυνατές αυτή την ιστορική στιγμή".

Διευκρίνισε ότι σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να καταψηφίσουν τους βουλευτές στις επόμενες εκλογές, αλλά δεν δέχεται τη βία και υπογράμμισε ότι "αν κυριαρχήσει στη χώρα η βία, τότε θα επικρατήσει επιπλέον χάος που θα οδηγήσει τη χώρα σε σκοτεινούς δρόμους".

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις, όπως σημειώνεται στο corfupress.gr, θεωρεί ότι προέρχονται από κάποια ακραία άτομα και όχι από ολόκληρο το κίνημα των αγανακτισμένων για το οποίο σημείωσε ότι το κατανοεί.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι διαμαρτυρίες, που στρέφονται εναντίον της, έχουν γίνει από μικρό αριθμό ατόμων.

Ανέφερε ακόμα ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των πολιτών και δικαιολογεί τη διαφωνία, σε καμία περίπτωση όμως δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της πολιτικής βίας που και η ίδια τώρα πια βιώνει.
news247


http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_7778.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου