Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ρώσοι τουρίστες: 386.700 στην Ελλάδα, 2.367.560 στην Τουρκία



Τη στιγμή που η Ελλάδα πανηγυρίζει ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών που θα την επισκεφτούν, η Τουρκία με έξυπνες κινήσεις καταγράφει αριθμούς ρεκόρ
02 Ιουλ 2011 - 13:28
Picture 0 for Ρώσοι τουρίστες: 386.700 στην Ελλάδα, 2.367.560 στην Τουρκία
Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης περιχαρής ανάγγειλε ότι αναμένει 650.000 τουρίστες από τη Ρωσία, έναντι των 380.000 που μας επισκέφθηκαν το 2010. Η αύξηση σε ποσοστά είναι σημαντική. Η αύξηση όμως σε απόλυτους αριθμούς είναι αποκαρδιωτική, που καταδεικνύει την παταγώδη αποτυχία όλων των υπουργών Τουρισμού της τελευταίας 20ετίας.

Την ώρα που ο υπουργός αισθάνεται ικανοποιημένος με τον αριθμό που ελπίζει να προσεγγίσει, οι Τούρκοι είχαν πέρσι πάνω από 2.350.000 Ρώσους τουρίστες από τους 12.605.053 Ρώσους που βγήκαν από τη χώρα τους, σύμφωνα με στοιχεία από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Τουρισμού της Ρωσίας «Ροστουρίζμ». Ο προγραμματισμός των Τούρκων για φέτος είναι έξη εκατομμύρια (!) διότι θεωρείται και πως ο αριθμός των Ρώσων εξωτερικού τουρισμού θα διπλασιαστεί.

Οι Τούρκοι εκδίδουν βίζες σε χρόνο αστραπή, η δε καθυστέρηση σε μας δεν οφείλεται στη συνθήκη Σέγκεν, όπως θέλουν να μας πουν, διότι ο πρώην γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Βίκτορ Μπόικο, μου είχε πει ότι και η Ιταλία με την Ισπανία είναι στη Συνθήκη Σέγκεν, αλλά δεν παρατηρούνται οι καθυστερήσεις που συμβαίνουν σ’ εμάς, γι’ αυτό και ο αριθμός των Ρώσων προς τις χώρες αυτές είναι μεγαλύτερος από τον δικό μας.

Επί πλέον, οι Τούρκοι αποδίδουν το ΦΠΑ στα σύνορα, στους Ρώσους που αγοράζουν προϊόντα κατά την παραμονή τους στην Τουρκία. Αν δεν πετύχουν εφέτος τους στόχους οι Τούρκοι, αυτό θα οφείλεται ίσως στην επίθεση που γίνεται εναντίον τους από τα ρωσικά ΜΜΕ μετά το θάνατο πέντε ξεναγών (η μία κλινικά νεκρή) έπειτα από δηλητηριασμένα ποτά που ήπιαν στη Σμύρνη.

Εκτός από τα ΜΜΕ, επίθεση εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Κόμματος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος υπέβαλε νομοσχέδιο, προτείνοντας και τη δημιουργία «κατάστασης επικινδυνότητας» των ξένων κρατών καθώς και δημιουργία υπηρεσίας «άμεσης βοήθειας» για προστασία των Ρώσων τουριστών, που κατά το 2010 μέτρησαν 78 θύματα από τροχαία και πνιγμούς, στο εξωτερικό.

Ήταν δε ιδιαίτερα οξύς στην αναφορά του προς την Τουρκία, λέγοντας: «Φέτος, θα έχουμε πάλι μεγάλο αριθμό νεκρών, αλλά τώρα άρχισαν και να μας δηλητηριάζουν. Οι Τούρκοι αποθρασύνονται μέρα τη μέρα. Δεν μας δίνουν σημασία. Αρπάζουν όλα τα χρήματα από τους τουρίστες μας, αλλά δεν τους προστατεύουν, και αυτή η τακτική συνεχίζεται για δεκαετίες».

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου