Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το CNN για την τραγωδία της Marfin: Θυσιάστηκαν για ένα μέλλον που δεν ήρθε


Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, τις μεγάλες πορείες και την επίθεση με μολότοφ στην τράπεζα Μarfin που είχε ως συνέπεια να πεθάνουν από ασφυξία τρεις νέοι άνθρωποι, το CNN φιλοξενεί ένα αφιέρωμα για τη μια από αυτούς, την 32χρονη έγκυο Αγγελική Παπαθανασοπούλου.
Με τίτλο «Θυσιασμένη για ένα μέλλον που δεν έφτασε ποτέ. Η οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της», το δημοσίευμα – αφιέρωμα του CNN κάνει μια αναδρομή στη σύντομη ζωή της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, από την παιδική της ηλικία ως την... 5η Μαΐου του 2010, τη μέρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το πρώτο Μνημόνιο και λίγα μέτρα πιο πέρα η Αγγελική έβρισκε φριχτό θάνατο μέσα στο κτίριο της Marfin, όπου και εργαζόταν.
Η δημοσιογράφος του CNN επισκέφθηκε το σπίτι της Αγγελικής στο Αίγιο και συνομίλησε την καταβεβλημένη από τον πόνο οικογένειά της, σε ένα σπίτι όπου η παρουσία της 32χρονης γυναίκας παρά την απουσία τους, εξακολουθεί να είναι ακόμη αισθητή.
Ο σύζυγος της Αγγελικής, Χρήστος Καραπαναγιωτίδης εξηγεί γιατί το ζευγάρι πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία και να επιστρέψει στην Ελλάδα «αν έχεις καλή δουλειά στην Ελλάδα τότε μπορείς να ζήσεις καλά. Θέλαμε όμως και να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Δεν σκοπεύαμε να φύγουμε. Είμαστε Ελληνες πολίτες και θέλαμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινωνία. Είναι μια όμορφη χώρα».
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, ακόμη και τη μέρα των μεγάλων επεισοδίων, κατεβαίνοντας προς το κέντρο και την τράπεζα όπου εργαζόταν η Αγγελική, δεν ανησυχούσαν.«Οι δρόμοι ήταν συχνά γεμάτοι από διαδηλωτές που εναντιώνονταν στην κυβέρνηση και οι επιθέσεις σε ανθρώπους ήταν σπάνιες», συνεχίζει την αφήγησή του ο Χρήστος. «Πιστέψαμε ότι ήταν ασφαλές για την Αγγελική [να παραμείνει στην τράπεζα]». 
Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι λίγο πολύ γνωστή. Μια ομάδα 50 ατόμων, περίπου, περικύκλωσε την τράπεζα, πέταξε μολότοφ, το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες... Οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν, με διάφορους τρόπους από αυτό, εκτός από τρεις: την Αγγελική, τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή .
Το αφίερωμα του CNN καταλήγει λέγοντας, πως, σήμερα, δυο χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα, όταν η Βουλή ψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εκείνο περιελάμβανε, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Η χώρα δηλάδή εξακολουθεί να αγωνίζεται, όπως αγωνιζόταν και η Αγγελική για ένα καλύτερο μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου