Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Στυγνός εκβιασμός Βρυξελλών υπέρ δικομματισμού!


Σε... αναμμένα κάρβουνα κινούνται τις τελευταίες ημέρες οι Βρυξέλλες διαβλέποντας προφανώς της επερχόμενη ανατροπή του παγιωμένου πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας, απόρροια και της δικής τους καταστροφικής πολιτικής... Έτσι θέτουν απροκάλυπτα στους Έλληνες πολίτες το εκβιαστικό δίλημμα "σταθερή κυβέρνηση άμεσα ή αλλιώς κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης". Οι ξένοι δανειστές αναμένουν με αγωνία το αυριανό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, ενώ συγχρόνως διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο μετά την 6η Μαΐου.
Στη βελγική πρωτεύουσα καθιστούν σαφές ότι η άτυπη εκεχειρία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα και ότι το συντομότερο δυνατόν, η Αθήνα θα πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να επισπεύσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μετά την επιμονή της Ελλάδας να προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών, σε αντίθεση με την Ιταλία, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ έναντι της Αθήνας (σσ. ασφαλώς, διότι είχαν βολευτεί μια χαρά με την συγκυβέρνηση των δύο "μεγάλων" υπό τον διορισμένο μεγαλοτραπεζίτη της επιλογής τους...).

Όπως αναφέρει το Έθνος, κοινοτικές πηγές εκφράζουν την ελπίδα ότι αύριο το βράδυ θα διαμορφωθεί ένα πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα που θα είναι καθαρό και μια κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις επιταγές του Μνημονίου.

Για τις Βρυξέλλες, το επιθυμητό σενάριο είναι η ανάδειξη κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων.
Επίσης, σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί ισχυρό κυβερνητικό σχήμα, εκφράζουν έντονη ανησυχία για τη χρονοβόρα και απρόβλεπτη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Παράλληλα, στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας οι Βρυξέλλες δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, που θα ισοδυναμούσε με «παράλυση» της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου