Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Μιχάλης Διαβάτης: Γιατί ανεξαρτητοποιήθηκα!


michalis small
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ
Η συμμετοχή μου στα κοινά, υπαγορεύτηκε από την εσωτερική μου ανάγκη να προσφέρω στον τόπο και στους συνανθρώπους μου. Ενώνοντας τις δυνάμεις μου, με όλους εκείνους τους συμπολίτες μου, οι οποίοι μέσα από αρχές και αξίες οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, στόχος μου ήταν και είναι να υπηρετώ με σεβασμό, δικαιοσύνη, συνέπεια και αυταπάρνηση το κοινό συμφέρον.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ
1. Για στρεβλή διοίκηση του Δήμου της Κέρκυρας, σε όλα τα επίπεδα. Με το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα και ο ίδιος ευαγγελίζονταν προεκλογικά, ενώ παράλληλα είναι κατανοητό από όλους ότι αδυνατεί να προλάβει τα πάντα μόνος του, όταν μάλιστα αρκετό καιρό απουσιάζει από την Κέρκυρα. Δείχνει επίσης με αυτό τον τρόπο να μην έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος με γραπτές του αποφάσεις έχει παραχωρήσει αρμοδιότητες στο 100% σε Δημοτικούς Συμβούλους, στέλνει παραγοντίζοντες, χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο, να παρεμβαίνουν σε Υπηρεσίες, παράνομα και πέρα από κάθε δεοντολογία, προσβάλλοντας έτσι τους συνεργάτες του και την Δημοκρατία! Αυτές οι πρακτικές έχουν ως συνέπεια, σε πολλές περιπτώσεις, να φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει καθόλου σχέδιο ή ότι πάει να υλοποιήσει εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες.
2. Διότι γίνονται παράνομα Δημοτικά συμβούλια. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι φαίνεται να έχουν γίνει συμβούλια στα οποία οι Δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν προσκληθεί νόμιμα, δεν είχαν παρευρεθεί αλλά είχαν ψηφίσει, δεν υπάρχουν πρακτικά των συζητήσεων, αλλά αποφάσεις συμβουλίων που δεν έγιναν ποτέ, μπαίνουν θέματα μετά τη λήξη των Δημοτικών Συμβουλίων που δεν συζητήθηκαν ποτέ, αλλά φαίνεται να έχουν ψηφιστεί και μάλιστα ομόφωνα! Μικρότερης σημασίας, αλλά που δείχνει τουλάχιστον προχειρότητα, είναι η διαπίστωση ότι θέματα ακριβώς τα ίδια έχουν εισαχθεί και ψηφιστεί πάνω από μία φορές μέσα σε διάστημα 3- 4 μηνών! Επίσης πολλά ζητήματα που ψηφίζονται δεν υλοποιούνται ποτέ καθώς δεν υπάρχει ούτε προγραμματισμός, ούτε εντεταλμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ούτε τα μέσα, ούτε τα υλικά, ούτε οι προβλεπόμενες από το νόμο μελέτες, ούτε οι αντίστοιχες πιστώσεις και σίγουρα ούτε πραγματική πολιτική βούληση. Να μην παραλείψω να προσθέσω ότι από την ίδια Δημοτική Αρχή έχουν εισαχθεί προς ψήφιση και εκ διαμέτρου αντίθετα ζητήματα!
3. Για τις εμβαλοματικές και χωρίς μελέτες τακτικές που εφαρμόζει στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, που έχουν ως συνέπειες τόσο για τους μονίμους κατοίκους όσο και για τους εκεί δρώντες επαγγελματίες, αλλά και για τους επισκέπτες. Τακτικές αποκλεισμού του Ιστορικού Κέντρου, δυσκολεύουν τη ζωή των μονίμων κατοίκων, μειώνουν το εισόδημα των επαγγελματιών και μάλιστα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους, προβληματίζουν τις μετακινήσεις των επισκεπτών και γενικά βρίσκονται σε δυσαρμονία με τη διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται σε άλλες πόλεις που είναι ενταγμένες στην UNESCO. Όλα τα παραπάνω, μαζί με την αδυναμία εφαρμογής των νόμων και των κανονιστικών πράξεων, μειώνουν και τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, κάποια από τα οποία καταρρέουν, δημιουργώντας παράλληλα αρνητική εικόνα στο κύριο σημείο τουριστικής επίσκεψης του νησιού.
4. Για επικίνδυνες κυκλοφοριακές πρακτικές που προωθεί για την νέα πόλη, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις έως τώρα κυκλοφοριακές μελέτες. Είναι αδιανόητο να προωθούνται δαπανηρές, επικίνδυνες και χωρίς μελέτες αντιδρομίσεις, παράνομα μεταλλικά εμπόδια, πορτόνια και γλάστρες στα όρια του ιστορικού κέντρου της πόλης, αλλά και σε άλλα σημεία
5. Γιατί εγκατέλειψε την περιφέρεια του Δήμου, τα χωριά μας. Την ίδια ώρα που τα τοπικά συμβούλια μαζί με τους κατοίκους ξοδεύουν από το υστέρημά τους για να συντηρούνται οι Δημοτικές υποδομές, η επικοινωνία και οι απαντήσεις στα δημοτικά προβλήματα είναι ζητούμενο. Και βέβαια ούτε λόγος για τις προεκλογικές υποσχέσεις για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην περιφέρεια του Δήμου.
6. Για την ακατάπαυτη υποσχεσιολογία του προς τους Δημότες που σχεδόν ποτέ δεν τηρεί! Τέτοιου είδους παλαιοκομματικές συμπεριφορές έχουν εξοργίσει τους πολίτες της Κέρκυρας σε τέτοιο βαθμό, που εγώ ως συνεργάτης του, δεν μπορώ πλέον να δικαιολογήσω αλλά ούτε και να δεχτώ.
Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα πιστεύω και τις αξίες μου, αλλά και με όσα προεκλογικά υποστήριζε ο κ. Τρεπεκλής, γι' αυτό δηλώνω ανεξάρτητος από την δημοτική παράταξη "Κέρκυρα να ζεις". Θα συνεχίσω όμως ακόμη πιο δυνατά να δίνω τους αγώνες μου, στηρίζοντας μαχητικά όπως πάντα τους Κερκυραίους συνδημότες μου και την Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου