Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δημόσια μέριμνα μόνο για τους λαθρομετανάστες. Ποιος νοιάζεται για τους Έλληνες;

Ενεργοποιούνται σε Δήμους και Περιφέρειες "Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών"


Και ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι αποφάσισε να διώξει τους λαθρομετανάστες (...) αυτές τις ημέρες, στους Δήμους και στις περιφέρειες όλης της Ελλάδος, ενεργοποιήθηκαν τα "Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών". Πρόκειται για συγκρότηση οργάνων που προκύπτουν από τον "Καλλικράτη" για ειδική μέριμνα υπέρ των λαθρομεταναστών! Στόχος τους είναι η "καταγραφή και διερεύνηση των προβλημάτων των μεταναστών, όσον αφορά την ένταξή τους και την επαφή τους με τις υπηρεσίες του δήμου και της πολιτείας". Το όργανο θα είναι 11μελές, με 11 αναπληρωματικά μέλη. Για τα προβλήματα όμως των Ελλήνων στις υποβαθμισμένες περιοχές των κατειλημμένων πόλεων, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για καταγραφή και διευκολύνσεις. Ήδη στην Κέρκυρα, το ανάλογο Συμβούλιο ενεργοποιήθηκε άμεσα και με χρήματα του Δήμου μοιράζει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, στους λαθρομετανάστεςΣτα Τρίκαλα, επίσης.


Και στην Αθήνα με ιδιαίτερη θέρμη από τον κ. Καμίνη... Αξίζει δε να δούμε ποιοι είναι μέλη!


Σύμφωνα με την πρόταση που έγινε και δεκτή κατά πλειοψηφία, πρόεδρος του συμβουλίου θα είναι η Μαρία Κουβέλη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμίνη και τακτικά μέλη οι: Ελευθέριος Σκιαδάς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κακλαμάνη, Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ο Αχμέτ Μοαβία συντονιστής του "Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών", από την σουδανική κοινότητα, η Φλούτουρα Ταφιλάκου πρόεδρος της "Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα", ο Τζο Βαλέντσια πρόεδρος της "Ένωσης Φιλιππινέζων Μεταναστών", ο Γιουνούς Μοχαμαντί πρόεδρος του "Συλλόγου Αφγανών Νομίμων Μεταναστών και Προσφύγων", η Κατερίνα Κουτσίρκου πρόεδρος της "Κοινότητας των Ουκρανών στην Ελλάδα", η Μαρία Οχιλέμπο πρόεδρος της "Οργάνωσης Γυναικών από τη Νιγηρία", ο Δημήτρης Χριστόπουλος πρόεδρος της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" και ο Νικόδημος Κίνουα Μαϊνά πρόεδρος της ΜΚΟ "Ασάντε".


Αναπληρωματικά μέλη είναι ο Γιώργος Αμυράς δημοτικός σύμβουλος του "Επιμένουμε Αθήνα", η Μαρία Κανελλοπούλου δημοτική σύμβουλος της "Ανοικτής Πόλης", ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ", ο Ιωσήφ Αζέρ Σαμουήλ πρόεδρος της "Ένωσης Αιγύπτιων Εργαζομένων, ο Μουνίρ Σίντο πρόεδρος του "Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου", ο Φαρούκ Χουσεϊν πρόεδρος του "Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαγκλαντές", η Πετρονέλα Κωτσοπούλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του "Ελληνομολδαβικού Επιμορφωτικού Συνδέσμου Φιλίας", η Λορέτα Μακόλεϊ πρόεδρος των "Ενωμένων Γυναικών Αφρικής", ο Ελίας Αλί Χασάν πρόεδρος της "Ένωσης Σομαλών Ελλάδας", ο Τζανέτος Αντύπας πρόεδρος της ΜΚΟ "Πράξης" και η Καλλιόπη Λυκοβαρδή μέλος της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου".


Την πρόταση, όσον αφορά τόσο την συγκρότηση του συμβουλίου όσο και τον κανονισμό, υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Γιώργου Καμίνη και του Νικήτα Κακλαμάνη. Υπέρ της συγκρότησης του συμβουλίου ήταν η "Λαϊκή Συσπείρωση" και λευκό έδωσε η "Ανοικτή Πόλη" ενώ την καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ".


Κατά του κανονισμού τάχθηκαν τόσο η "Λαϊκή Συσπείρωση", όσο και η "Ανοικτή Πόλη" και η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Από την συζήτηση και την ψηφοφορία απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της "Χρυσής Αυγής".



http://www.antistasi.info/forum/showthread.php?t=2598

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου