Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03:00 / Σε εμπρησμό αποδίδει και επίσημα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος το μπαράζ πυρκαγιών που πλήττουν από χθες το απόγευμα την Κέρκυρα, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια σύσκεψης παρουσία τριών υφυπουργών της κυβέρνησης.
Η σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου που κατέφτασε εσπευσμένα στην Κέρκυρα στις 2:30 τα ξημερώματα, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα. Συμμετέχουν οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, Άμυνας Κ. Σπηλιώπουλος, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, η βουλευτής Κέρκυρας Α. Γκερέκου, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ και άλλοι τοπικοί  παράγοντες.
Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Στ.  Στεφανίδης έκανε έκκληση στους πολίτες να συμβάλλουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων επιδίδονται σε εμπρησμούς, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία, η συχνότητα και τα εν γένει χαρακτηριστικά των 19 συνολικά εστιών που ξέσπασαν από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τα μεσάνυκτα της Τετάρτης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι τυχαία περιστατικά.
Ο κ. Όθωνας υπογράμμισε από την πλευρά του ότι δόθηκε εντολή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να μεταβεί αμέσως κλιμάκιο αρμόδιων μελών της κυβέρνησης προκειμένου να συντονίσει επί τόπου τις ενέργειες ενώ τόνισε ότι αυτή την ώρα προέχει η πλήρης κατάσβεση των πυρκαγιών, κάτι στο οποίο θα συμβάλλουν και τα εναέρια μέσα τα οποία από τα ξημερώματα θα αρχίσουν να επιχειρούν και πάλι και, αμέσως μετά, θα δοθεί βάρος στον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων και αν εμπλέκονται στους εμπρησμούς.
Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται κλειστή σύσκεψη στην οποία παρουσιάζονται τα επιχειρησιακά στοιχεία της υπόθεσης και αργότερα αναμένονταν δηλώσεις από τους Υφυπουργούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου