Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ !

Ένας Αλβανός έφερε παράνομα το 2007 στην Ελλάδα την οικογένειά του, όπως τόσοι και τόσοι. Η διαδρομή που ακολούθησαν μέσω του δουλεμπορικού κυκλώματος πληρώνοντας συνολικά 5.000 ευρώ, ήταν η εξής:

Έφυγαν από την Αλβανία με λεωφορείο κτελ της γραμμής Τίρανα-Αθήνα στο πορτ μπαγκαζ
« στοιβαγμένοι σαν τα ζώα» όπως είπε η ίδια η Αλβανίδα. Μετά τον έλεγχο στα σύνορα, κατέβηκαν από το κτελ και τους παρέλαβε ένα ΙΧ με οδηγό πρώην τρόφιμο ψυχιατρικού ιδρύματος, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της Αλβανίδας, πάλι στο πορτ μπαγκάζ. Κάπου στη διαδρομή κατέβηκαν και από αυτό, εκεί χωρίστηκε η οικογένεια και ο μεν άνδρας, ακολουθώντας το προδιαγεγραμμένο από τους δουλεμπόρους, δρομολόγιο, μαζί με άλλους Αλβανούς προς την Αθήνα και η γυναίκα με τα παιδιά και με άλλες γυναίκες μαζί, πήγε στη Λευκάδα, ίσως για να μπερδευτούν τυχόν ίχνη τους.
Έμειναν για μία ημέρα σε ξενοδοχείο που το είχε Ελληνίδα και ήταν κι αυτή στο κόλπο. Μάλιστα τσακώθηκαν με τη συγκεκριμένη Αλβανίδα επειδή τα σεντόνια ήταν άπλυτα. Φαίνεται ότι δεν τα άλλαζε και επειδή περνούσαν από εκεί κάθε καρυδιάς καρύδι λαθρομετανάστες μια και η κυρία έκανε τέτοιου είδος βρωμοδουλειές με το αζημίωτο φυσικά, η Αλβανίδα απαίτησε πλυμένα και έγινε καυγάς με την Ελληνίδα ιδιοκτήτρια η οποία της είπε ότι είναι μαθημένη από βρώμα αφού ήρθε από την Αλβανία και η Αλβανίδα δεν ξαναμίλησε από φόβο μην την ανακαλύψουν και την απελάσουν.


Μετά από κάποιες μέρες βρέθηκε όλη η οικογένεια μαζί στον προορισμό τους. Έγραψαν τα παιδιά στο νήπιο και στο δημοτικό κανονικά, χωρίς το σχολείο να τους ζητήσει άδεια παραμονής!!!!!ούτε τους ζήτησαν κάποιο υποχρεωτικό εμβόλιο, όπως κάνουν τα δικά μας τα παιδιά.


Με τον καιρό κατέθεσε αίτηση ο Αλβανός για οικογενειακή επανένωση (ο περίφημος νόμος του Παυλόπουλου, αν δεν κάνω λάθος, εξ αιτίας του οποίου έχει γεμίσει η Ελλάδα αλβανικές οικογένειες). Η γυναίκα και τα παιδιά κατάφεραν και πήραν τη θεώρηση εισόδου για οικογενειακή επανένωση στο διαβατήριό τους, χωρίς να είναι στην Αλβανία! Η φυσική παρουσία στην Αλβανία θεωρείται απαραίτητη, η πρεσβεία καλεί την ενδιαφερόμενη η οποία πρέπει να πάει να περάσει από συνέντευξη κλπ. Απλά έκαναν πάλι ένα παράνομο δρομολόγιο και παρουσιάστηκαν στην πρεσβεία μας σαν να ζούσαν στην Αλβανία.


Η Αλβανίδα αναφέρθηκε και σε άλλη περίπτωση χωριανής της που ήρθε μέσα σε πορτ μπαγκαζ πριν χρόνια ανάμεσα σε ….. καλάσνικοφ, και όχι μόνο αυτό αλλά είχαν αγοράσει και βιβλιάριο ΙΚΑ από τα κυκλώματα πλαστογράφων και με αυτό δεν είχαν πληρώσει δεκάρα τσακιστή σε γιατρούς και νοσοκομεία, από γέννες μέχρι ασπιρίνη! (η συγκεκριμένη οικογένεια έχει επαναπατρισθεί αφού απομύζησε μέχρι αίματος τους φόρους των Ελλήνων).


Φαντασθείτε πόσοι Αλβανοί αλλά και άλλων εθνικοτήτων λαθρομετανάστες έχουν έρθει μέσω των δουλεμπόρων, πόσα όπλα και ναρκωτικά έχουν γεμίσει τη Ελλάδα μας και εμείς επί πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αχαριστία τους και όχι την ευγνωμοσύνη τους που τους δόθηκε ευκαιρία να ζήσουν πολύ καλύτερα από εκεί που ζούσαν και φυτοζωούσαν στην κυριολεξία.


Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών γράφονται σε σχολεία, χωρίς να ζητάνε οι δάσκαλοι το αυτονόητο: την άδεια διαμονής!!! (Ίσως δεν είναι υποχρεωτικό να το προσκομίσουν λόγω νομοθεσίας). Ούτε τα απαραίτητα εμβόλια, την ώρα που εμείς για τα δικά μας τα παιδιά είμαστε υποχρεωμένοι να προσκομίσουμε από οδοντιατρική εξέταση μέχρι τα πάντα, ο,τιδήποτε μας ζητηθεί. Εξ αιτίας αυτών των διακρίσεων, είναι εκτεθειμένα τα δικά μας τα παιδιά σε όποιο μεταδοτικό νόσημα φαντασθείτε, από κοκκύτη, ή φυματίωση μέχρι ψωρίαση και λέπρα.


Τέλος, μήπως πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι στα οχήματα που έρχονται από Αλβανία, (η εν λόγω Αλβανίδα επέμενε ότι μια εύκολη και πολύ συνηθισμένη λύση είναι να στριμώχνονται σα σαρδέλες στο πορτ μπαγκαζ του λεωφορείου από τα Τίρανα προς Αθήνα), μέχρι να περάσουν τα σύνορα και από εκεί είναι στο κύκλωμα κι άλλοι οδηγοί, ταξιτζήδες κλπ.
Αυτοί οι ανεγκέφαλοι αδίστακτοι συμπατριώτες μας που γίνονται δουλέμποροι για τα χρήματα, αυτοί που εξ αιτίας τους έχει καταντήσει η χώρα μας πολυφυλετικό καταφύγιο ληστών, πορνών, μεταναστών που δεν καλύπτουν κανέναν κενό στο εργασιακό περιβάλλον αλλά αντίθετα έχουν υφαρπάξει τις δουλειές από τους Έλληνες, αυτοί είναι που χρειάζονται την πιο αμείλικτη τιμωρία!

Ελευθερία του Λόγου για το “eglimatikotita.gr”.



http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_1422.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου