Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

11η πανελλαδική γιορτή ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών



Να και κάποιες εκδηλώσεις που λόγω του χαρακτήρα τους αξίζουν της προσοχής και της συμμετοχής μας. Η 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες και τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου του Ν. Δράμας, το Σάββατο στις 30 Απριλίου 2011 από τις 11:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα. Οι στόχοι-όροι της γιορτής είναι:

1. Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
2. Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
3. Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
4. Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.

Η γιορτή περιλαμβάνει: Ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους, πανεπιστημιακούς κ.α. εργαστήρια, φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, εκθέσεις: φωτογραφίας σπόρων και κολοκύθας, προσφορά ντόπιων ποικιλιών, μουσική, χορό, φαγητό, χαριστικό παζάρι κ.λ.π. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 2524022059 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 το πρωί με 13:00 το μεσημέρι. Την αίτηση συμμετοχής σας μπορείτε να την στείλετε ταχυδρομικά στην ταχυδρομική διεύθυνση:
Πελίτι
Ταχ. Παρανεστίου
Τ. Κ. 66035 Παρανέστι
ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: peliti@peliti.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου