Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

H εισβολή των αλβανών στα ελληνικά χωριά και η ελληνική υπνηλία


a1e3dec9d5a3ddbb03219cadb44416fc XLΣτις 14 Οκτωβρίου του 1914 και μετά την εντολή των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννόησης (Αντάντ), ανακαταλαμβάνεται από τον ελληνικό στρατό η Βόρεια Ήπειρος, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη στην περιοχή, εξαιτίας της χαώδους κατάστασης που επικρατούσε στην Αλβανία.
Σύμφωνα με τις προτάσεις των Δυνάμεων, η ενσωμάτωση της Βόρειας Ηπείρου στην Ελλάδα θα αναγνωριζόταν ως οριστική, σε περίπτωση που η Ελλάδα θα δεχόταν να συμμετάσχει στο πλευρό τους κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όχι μόνο τότε, αλλά ούτε και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κι ενώ είχε απελευθερωθεί ακόμη μια φορά από τον Ελληνικό Στρατό το 1940 - 41 δεν ενσωματώθηκε η Βόρειος Ήπειρος στον Εθνικό κορμό. Οι διάφορες παρεμβάσεις αλλά και ο υποκινούμενος από κέντρα του εξωτερικού διχασμός στην χώρα μας άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων εντός του πλαισίου του αλβανικού κράτους.
100 χρόνια μετά από την επέτειο αυτή, όπως αναφέρουν ιστοσελίδες της περιοχής και μετά τα όσα έγιναν στο Βελιγράδι μεταξύ Σέρβων και Αλβανών ποδοσφαιριστών σε ένα επεισόδιο που όπως φαίνεται προκλήθηκε από τον ίδιο τον αδελφό του Αλβανού πρωθυπουργού, θέλησαν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής. Όπως αναφέρουν "θρασύδειλοι τραμπούκοι, πιθανότατα από την γενέτειρα των κακοποιών το Λαζαράτι, λίγη ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα εισέβαλαν στη Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης με κονβόι αυτοκινήτων ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες και βρίζοντας την Ελλάδα! Σαν να μην τους ικανοποιούσε μόνο αυτό, έριχναν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και να προκαλέσουν φθορές σε δύο αυτοκίνητα που ανήκουν σε κατοίκους του χωριού. Ορισμένοι Δερβιτσιώτες πήγαν στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου χτύπησαν τις καμπάνες για να συγκεντρωθούν οι χωριανοί και ενωμένοι να απαντήσουν όπως έπρεπε στην ιταμή πρόκληση. Κάποια στιγμή ακούστηκαν και πυροβολισμοί, που ρίχτηκαν πιθανότατα στον αέρα για εκφοβισμό των εισβολέων.
Λίγο αργότερα η αγέλη των αλβανών αποχώρησε από την Δερβιτσάνη, υπερήφανη προφανώς για το... κατόρθωμα της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες αλβανοί βγήκαν να πανηγυρίσουν με ερυθρόμαυρες σημαίες και στη Χιμάρα φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα. Αυτά να τα ακούει η ελληνική κυβέρνηση που το πολύ πολύ να πει ότι "τέτοια μεμονωμένα περιστατικά δεν θα διαταράξουν τις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις..."
Έσπασαν αυτοκίνητα και έδειραν Έλληνες ενώ έγραψαν και αντιχριστιανικά συνθήματα
Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα "Λόγος του Αργυροκάστρου" οι εισβολείς Αλβανοί έσπασαν αυτοκίνητο κατοίκου της Δερβιτσάνης. Όπως καταγγέλουν μάλιστα οι Αλβανοί ήταν από το γνωστό για την καλλιέργεια χασίς χωριό Λαζαράτι και σχολιάζουν: "οι νεο-Ευρωπαίοι γείτονες Λαζαρατινοί χθες το βράδυ, πάνω στον ενθουσιασμό τους για όσα έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβία – Αλβανία... Την ίδια ώρα αλβανοί έβγαζαν από το αυτοκίνητο του κάτοικο της Δερβιτσάνης ο οποίος είχε μεταβεί στο χωριό Βάνιστα της Κάτω Δρόπολης, για να πάρει το γιο του που τελείωνε από τη δουλειά του και τον ξυλοκοπούσαν για πολύ ώρα, δείχνοντας ένα δείγμα ευρωπαϊκής συμπεριφοράς και αδελφικής αλληλεγγύης όπως χαρακτηρίζουν τις σχέσεις Ελλήνων και αλβανών. Κονβόι αυτοκινήτων αλβανών που εισέρχονταν στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου για να μοιραστούν με τους Βορειοηπειρώτες τη χαρά τους από την... τεράστια επιτυχία της εθνικής τους στο Βελιγράδι! Τα φώτα των αυτοκινήτων στην λήψη φαίνονται σαν αραβική γραφή, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ένα από τα συνθήματα των χαρούμενων γειτόνων ήταν το "θα σας κάψουμε Χριστιανοί!" Κανονική επέλαση τζιχαντιστών δηλαδή!
Το "αστυνομοκρατούμενο" Λαζαράτι! Ναρκέμποροι και ανθέλληνες!
Σύμφωνα πάντως με τα όσα μαθαίνουμε εδώ στην Ελλάδα, το Λαζαράτι αυτή την εποχή είναι... αστυνομοκρατούμενο, καθώς η αλβανική αστυνομία έχει συνεχώς μπλόκα στο χωριό, προκειμένου να εμποδίσει την ευρεία καλλιέργεια ναρκωτικών. Και μάλιστα πριν από λίγες μόνον ημέρες οι κατοικοί του έκαναν... πορεία όπου είχαμε και επεισόδια προκειμένου να ζητήσουν λιγότερη αστυνομική παρουσία στο χωριό τους. Αναρωτιέται κανείς λοιπόν πώς από ένα "αστυνομοκρατούμενο" χωριό, ξεκινά ένα κονβόι ανθρώπων που ως μοναδικό σκοπό έχουν να επιτεθούν σε ένα γειτονικό χωριό. Μόνον και μόνον με την ανοχή της αστυνομία είναι δυνατόν να έγινε κάτι τέτοιο. Μόνον και μόνον με την σιωπηρή ή μή συναίνεση των αρχών είναι δυνατόν να μην συνελλήφθη ούτε ένας από τους δράστες αυτής της επίθεσης. Κάτι που από ότι φαίνεται συμβαίνει στην περιοχή.
Το γεγονός ότι το ναρκω-χωριό αυτό αποτελεί και κέντρο του αλβανικού σωβινισμού κατά των Ελλήνων δεν πρέπει να μας προκαλεί κανενός είδους έκπληξη. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι Αλβανοί σωβινιστές τόσο στην Αλβανία όσο και στο Κόσσυφοπέδιο είναι βαθύτατα εμπλεκόμενοι με την μαφία και την διακίνηση ναρκωτικών. Πολλές φορές δε οι σχεδιασμοί των δύο αυτών διαστάσεων της δραστηριοτητάς τους συμπίπτουν.
Η ελληνική πολιτεία τι κάνει;
Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου, μία τέτοιου είδους εισβολή -απόπειρα εθνοκάθαρσης σε μικρογραφία – σε χωριά αυτόχθονων μειονοτικών πληθυσμών θα σήμαινε τουλάχιστον συναγερμό και ενεργοποίηση σε κόκκινο βαθμό των υπηρεσιών του υπ. Εξωτερικών. Στην Ελλάδα και μάλιστα σε μία κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι που αυτοδιαφημίζονται όχι μόνον ως πατριώτες, αλλά και μερικές φορές ως "προστάτες" του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και που μέχρι να εκλεγούν είχαν πολλές φορές συμμετάσχει σε σχετικά φόρα, συνέδρια και συνδιασκέψεις, τηρείται άκρα του τάφου σιωπή.
Γιατί; Μήπως για να μην ενοχληθεί ο κ. Βενιζέλος, βασικός στόχος του οποίου όπως μας έχει επανειλημμένα δηλώσει είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής ένταξης της Αλβανίας; Μήπως για να μην ενοχληθούν οι οικονομικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης από κάποια τυχόν ένταση; Ή μήπως για να μην ενοχληθούν κάποιοι δήθεν Έλληνες επενδυτές στην Αλβανία, οι οποίοι σίγουρα τοποθετούν τα κέρδη τους πάνω από την πολυχιλιετή ύπαρξη Ελλήνων στην περιοχή;
Ίσως είναι όλα τα παραπάνω μαζί, συνδυασμένα με την δειλία της ελληνικής στάσης που έχει εμποτίσει κάθε πλευρά της εξωτερικής μας πολιτικής.
Αλλά εν προκειμένω υπάρχουν κάποιες χιλιάδες ψυχές ανθρώπων οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την εγκληματική συμπεριφορά κάποιων τραμπούκων αλλά και την εγκληματική – από ό,τι φαίνεται – συνενοχή του αλβανικού κράτους. Εφόσον σε αυτά προστίθεται και η εγκληματική αδιαφορία του ελληνικού κράτους, τι μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι στο ΥΠΕΞ θα θέλανε να "εξαφανιστούν", να αποκτήσουν αλβανική συνείδηση για να μην έχουν αυτοί προβλήματα. Είναι όμως βέβαιο ότι η ψυχή των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου δεν παραδίδεται έτσι εύκολα. Άντεξε χιλιάδες χρόνια και θα αντέξει πολλά ακόμη. Το ζήτημα που προκύπτει είναι το ποιά θα είναι η στάση του ελληνικού κράτους. Μήπως η κυβερνητική εκπρόσωπος θα μας κάνει την χάρη να τοποθετηθεί επί του θέματος;