Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Επεισόδια σε κάποιες παρελάσεις, οι αριστεροί δεν σεβάστηκαν τη μέρα !

Την ένταση χθες στο κέντρο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού που προκάλεσαν στελέχη της Σπίθας, ακολούθησαν σήμερα κάποιες «συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που απαίτησαν να μπουν στο χώρο της παρέλασης μετά το πέρας της για να «διαμαρτυρηθούν». Παράλληλα, στελέχη της Σπίθας και των ΑΝΕΛ, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Γερμανικό Προξενείο. Στην Ξάνθη, αριστεριστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, που δεν τους άφησαν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης. Στο Ηράκλειο, οι αριστεροί κατάφεραν να ματαιώσουν την παρέλαση, όπως ακριβώς ήθελαν, προκαλώντας επεισόδια λίγο πριν την έναρξη και αναγκάζοντας την ΕΛΑΣ να κάνει χρήση χημικών. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, «λόγω της παρούσας συνθήκης και για την ασφάλεια των μαθητών η παρέλαση ακυρώνεται». Οι αριστεριστές δεν σεβάστηκαν εκεί ούτε τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, όπου πραγματοποιήθηκε η δοξολογία. Στα Χανιά, αριστεροί συνεπλάκησαν με την ΕΛΑΣ, που έκανε και εκεί χρήση χημικών. Στον Πύργο, ομάδα πολιτών και αριστερών σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου προκάλεσαν ένταση, φωνάζοντας συνθήματα και συγκρούστηκαν με την ΕΛΑΣ. Στην Πάτρα, αριστεροί φοιτητές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν επεισόδια, θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο Αθηνά και η ΕΛΑΣ, φέρεται, σύμφωνα με αριστερά ιστολόγια, να έκανε εναντίον τους χρήση χημικών. Στο Μεσολόγγι, αριστεροί φοιτητές έσπασαν τον κλοιό της ΕΛΑΣ και κινήθηκαν κατά των επισήμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο Αθηνά. Στη Ρόδο, χτυπήθηκε από διαδηλωτές ο διοικητής ασφαλείας του νησιού, ενώ μια γυναίκα χτύπησε και τραυμάτισε με σουγιά τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Καρατζιά. Στην Καλαμάτα, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ αριστεριστών και χρυσαυγιτών. Στο Λουτράκι, ομάδα αριστερών επιτέθηκε στην αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να της αποσπάσει το στεφάνι, την ώρα της κατάθεσης και φώναξε υβριστικά συνθήματα, αμαυρώνοντας τον εορτασμό. Σημειώθηκε συμπλοκή και η ΕΛΑΣ αντέδρασε με συλλήψεις. Ένταση και στην Κόρινθο... Τέλος, στην Κοζάνη, η κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Χρυσής Αυγής στο μνημείο των ηρώων, στην κεντρική πλατεία της πόλης, προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ αλλά και αναρχικών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις και να γίνει μια προσαγωγή εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/12547-2013-03-25-13-16-57.html

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η περίπτωση Κατίδη και η μετατροπή του ελληνικού κράτους σε κατασταλτικό μηχανισμό

Περίπτωση Κατίδη: Θυσία εξευμενισμού και υποταγής στις νέες θεότητες του προοδευτισμού και τις πολιτικής ορθότητας .
Έφθασε η ώρα λοιπόν να δούμε ζωντανή την σύγχρονη αναβίωση της “Ιεράς Εξέτασης”.
Και θυμάστε την τακτική της “Ιεράς Εξέτασης”: Αν δεν ομολογήσεις αυτό που θέλω θα βασανιστείς και θα θανατωθείς. Αν ομολογήσεις, είσαι ένοχος. Οπότε, θα βασανιστείς και θα θανατωθείς.
Μετά από αρκετό καιρό "προειδοποιήσεων" εκ μέρους μας άρχισε τελικά να ξεδιπλώνεται η "στρατηγική των δύο άκρων" στοχεύοντας πλέον την υποτιθέμενη "ακροδεξιά". Μέσα μόλις σε μία ημέρα, την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε μία σειρά από γεγονότα, τα οποία καταδεικνύουν ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο για την πορεία του ελληνικού κράτους από ένα καθεστώς "μαλακού ολοκληρωτισμού", όπου οι "αιρετικοί" τίθονται εκτός κοινωνίας, σε έναν πραγματικό ολοκληρωτισμό, με κατασταλτικές μεθόδους, οι οποίες ως σκοπό έχουν το να απαγορεύσουν την έκφραση της "άλλης άποψης".
Και ενώ η στρατηγική των δύο άκρων δρά κατασταλτικά προς συγκεκριμένα κομμάτια της άκρας αριστεράς, και συγκεκριμένα αυτά που έχουν αναλάβει το βάρος του "ένοπλου αγώνα" προς την άλλη πλευρά βλέπουμε μια πλήρη ποινικοποίηση ιδεών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν με την περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή Κατίδη. Ο οποίος αφού σημείωσε σε έναν ποδοσφαρικό αγώνα ένα κρίσιμο γκόλ, που επί της ουσίας έσωσε την ομάδα του, την ΑΕΚ από τον υποβιβασμό, πανηγύρισε χαιρετώντας με το δεξί χέρι υψωμένο. Τον γνωστό χαιρετισμό που άλλοι αναφέρουν ως αρχαιοελληνικό και άλλοι ως "φασιστικό". Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το να συζητήσουμε ποιά είναι η καταγωγή ή η χρήση του χαιρετισμού γενικότερα ή από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ούτε έχει ιδιαίτερη σημασία το να συζητήσουμε την μετέπειτα στάση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετά το "όργιο" επικρίσεων, απειλών και επιθέσεων που δέχτηκε αναγκάστηκε να "απολογηθεί" και να "αυτοεξευτελισθεί" με έναν τρόπο που θύμισε "μετανοιωμένους αιρετικούς" του μεσαίωνα. 
Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα επίσης το να σχολιάσουμε την στάση των αριστερών κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ που επιτέθηκαν στον νεαρό ποδοσφαιριστή με "ηθικοπαιδαγωγικές" ανακοινώσεις οι οποίες θα ήταν σίγουρα εντός πλαισίου ενός φανταστικού κομμουνιστικού καθεστώτος που χαρακτηρίζει ως ψυχολογικά άρρωστους όσους διαφωνούν μαζί τους και τους κλείνει στα γκουλάγκ.
Όπως δεν έχει καθόλου σημασία να αναφερθούμε στις κατάπτυστες ανακοινώσεις αλλά και πράξεις των διάφορων επαγγελματιών "συνδεσμιτών" της ΑΕΚ, οι οποίοι όπως μαθαίνουμε τελευταία έχουν βρεί την "κότα που κάνει τα χρυσά αυγά" στο πρόσωπο κάποιων μεσολαβητών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και συνδέσμων της ΑΕΚ. Γιατί εκεί υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Και για να το πούμε απλά, στους γηπεδικούς κύκλους ακούγεται ότι κάποια club της ΑΕΚ έχουν απευθείας επαφές με το κόμμα της Κουμουνδούρου, το οποίο στηρίζει "οικονομικά" τους συνδέσμους. Αποδείξεις δεν υπάρχουν γι' αυτό, αλλά με βάση αυτές τις πληροφορίες, βγάζουν αρκετό νόημα και οι συνεχείς "αντιφασιστικές" παρεμβάσεις κάποιων συνδέσμων της ΑΕΚ.
Αυτό που έχει σημασία είναι η απόφαση της ΕΠΟ, να αποκλείσει ισοβίως τον Γιώργο Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: "Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε: Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες.
Για χάριν της κουβέντας θα δεχθούμε ότι ο χαιρετισμός που απεύθυνε ο παίκτης προς τους οπαδούς ήταν "ναζιστικός". Και ότι ο Κατίδης στον ελεύθερο χρόνο του φοράει στολές των SS και προβάρει χαιρετισμούς, για την περίπτωση στην οποία σκοράρει σε κάποιο αγώνα. Αναρωτιόμαστε διώκεται ποινικά οιαδήποτε "ιδεολογία" στην χώρα μας; Ή διώκονται συγκεκριμένες πράξεις οι οποίες είναι παράπονες. Ποιό είναι το πλαίσιο στο οποίο έχει την δυνατότητα η ΕΠΟ (ας δεχθούμε ότι κάποιος της έχει δώσει αυτό το δικαίωμα) να τιμωρεί ποδοσφαιριστές με βάση τις ιδεολογικές τους επιλογές; Κάποιοι ηλίθιοι συγκρίνουν την περίπτωση Κατίδη, με την περίπτωση Σαλπιγγίδη που μούντζωσε διαιτητή. Προφανώς δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ της προσβολής σε κάποιο άτομο, η οποία διώκεται ποινικά και μιας - ας το δεχθούμε ξανά - πολιτικής δήλωσης.
Ποιός όμως θα το κρίνει αυτό, όταν την ίδια ημέρα, την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε μηδενική ανοχή σε φαινομενα ναζισμού από τη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσε το παρών σε εκδήλωση μνήμης για την 70η επέτειο έναρξης του εκτοπισμού των ελλήνων εβραίων. Όπως είπε, «η ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά τον ναζισμό και αναλογικά είχε από τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την τότε κατεχόμενη Ευρώπη». Σημείωσε ακόμη ότι «αυτή την απαράμιλλη αντίσταση, αυτή την ηθική και πολιτική νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού, την προσβάλλουν βάναυσα και την αμαυρώνουν σήμερα οι ελάχιστες μεμονωμένες φωνές που προσπαθούν να αναβιώσουν το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό». «Μπορεί να είναι λίγοι. Μπορεί να είναι λιγότεροι απ' ότι σε άλλες δυτικές κοινωνίες. Αλλά και λίγοι προσβάλλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού. Όλων των θυμάτων! Χριστιανών και Εβραίων».
Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ζήτσε ανοχή σε φαινόμενα "βίας", πολιτικής βίας, τρομοκρατίας ή παρανομιών. 

Εξ' αυτού προκύπτουν μία σειρά από απορίες, για τον κάθε απλό πολίτη. Ποιός είναι αυτός που ορίζει τι αποτελεί "ναζιστικό" ή "φασιστικό" φαινόμενο. Εάν διαβάσει κανείς τις αναλύσεις των διαφόρων "θεωρητικών" ακροαριστερών σχημάτων, π.χ. κάποιου που ανήκει στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οτιδήποτε βρίσκεται στα "δεξιά" του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον "φασιστικό". Φασιστική η ΔΗΜΑΡ, Φασιστικό το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ. οι ΑΝΕΛ και φυσικά η ΧΑ.
Θα το καθορίζουν μήπως οι κοινότητες των Ισραηλιτών στην Ελλάδα; Ή μήπως οι διάφοροι εκπρόσωποι των διεθνών οργανώσεων τους που καταφτάνουν εδώ και ζητούν να τεθούν "εκτός νόμου" κόμματα τα οποία έχουν ψηφισθεί από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες;
Ή μήπως θα το καθορίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας; Που σήμερα είναι ο Σαμαράς, αύριο είναι ο Τσίπρας και μεθαύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε; Φαντάζεστε να είναι στο χέρι των διάφορων Κουράκηδων, η ευχέρεια να καθορίζουν τον καθένα ως φασίστα και να ζητούν μηδενική ανοχή εναντίον του; Δεν μας βλέπω καθόλου μα καθόλου καλά.
Ας προσέχουν εκεί στην ΝΔ με την στρατηγική τους για τα δύο άκρα. Γιατί αν ο κόσμος απλά φοβηθεί, θα "μαζευτεί" στο μαντρί του "κέντρου". Εάν όμως εξαγριωθεί, εάν νοιώσει παγιδευμένος, οι ιθύνοντες της στρατηγικής αυτής μπορεί να ευθύνονται για εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Γιατί η "περιθωριοποίηση" ενός μεγάλου ρεύματος της ελληνικής κοινωνίας, που μπορεί να θέλει να ψηφίζει Χ.Α., να χαιρετάει με την δεξιά υψωμένη (είτε γιατί είναι αρχαιολάτρης, μεταξικός, φασίστας ή ο,τιδήποτε άλλο) οδηγεί ξεκάθαρα σε τέτοιες καταστάσεις.
Δ. Παπαγεωργίου

http://www.antistasi.info/entry.php?b=48

Συνέντευξη με ακτιβιστή για το "Ευρωπαϊκό Μέτωπο Αλληλεγγύης στην Συρία"

Οι δράσεις των Ελλήνων ακτιβιστών που "θάβονται" από τα ελληνικά ΜΜΕ αλλά παίζουν στις τηλεόρασεις Ιράν και Συρίας
Οι φανατικοί ισλαμιστές που πριν από λίγα χρόνια χαρακτηρίζονταν «Τρομοκράτες» από τα ΜΜΕ της Δύσης, τώρα μετονομάσθηκαν σε «εξεγερμένους για την δημοκρατία»


Πριν από λίγο καιρό, ακτιβιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και της Ελλάδος, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση υπέρ του αγώνα που δίνει ο Συριακός λαός και η κυβέρνηση της Συρίας για ειρήνη - επιβίωση - ανεξαρτησία. Έτσι, διάφορες ομάδες, οργανώσεις, ιστοσελίδες και άτομα ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την κοινή σημαία "Ευρωπαϊκό Μέτωπο Αλληλεγγύης στη Συρία". Από εκείνη τη στιγμή σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη της Ευρώπης, από τη Νορβηγία μέχρι την Κύπρο έχουν ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεις χωρίς ανακωχή. Αφισοκολλήσεις, δημόσιες διαδηλώσεις μαζί με Σύριους ομογενείς και μετανάστες, ανοικτές ομιλίες, συνεντεύξεις. Άνθρωποι και ομάδες από κάθε περιοχή, ευαισθητοποιούνται για το τι συμβαίνει στην Συρία και έρχονται συνεχώς μαζί μας. Άλλοι βγήκαν με σημαίες στις πλατείες, άλλοι κολλούν αφίσες και αυτοκόλλητα, άλλοι μοιράζουν έντυπα, άλλοι κάνουν ανοικτές συναντήσεις σε σχολεία... Οι δράσεις του Μετώπου έχουν συγκινήσει και όλη τη Συρία που βλέπει Ευρωπαίους να είναι τόσο αγωνιστικά στο πλευρό τους. Βλέπουν ότι δεν έχουν μείνει μόνοι τους. Βλέπουν ότι οι λαοί της Ευρώπης είναι μαζί τους και δεν τους ξεχνούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράσεις του Μετώπου μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση της Συρίας και από την την κρατική τηλεόραση του Ιράν. Σύντομα το Μέτωπο θα αρχίσει δράση και στην Λατινική Αμερική.
Εμείς μιλήσαμε με τον Δημήτρη Τουσιάδη, έναν από τους Έλληνες ακτιβιστές που εμπλέκονται σε αυτή την κίνηση για να μάθουμε περισσότερα για το τι κάνουν και γιατί το κάνουν.

"Ευρωπαϊκό Μέτωπο Αλληλεγγύης" στην Συρία. Ποίοι είστε; από πόσες χώρες της Ευρώπης;

Είμαστε νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και της Ελλάδος, οι οποίοι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση υπέρ του αγώνα που δίνει ο Συριακός λαός και η κυβέρνηση της Συρίας για ειρήνη, επιβίωση και ανεξαρτησία. Πριν από λίγο καιρό, διάφορες ομάδες, οργανώσεις, ιστοσελίδες και άτομα ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την κοινή σημαία "Ευρωπαϊκό Μέτωπο Αλληλεγγύης στη Συρία" για την διεθνοποίηση του ζητήματος. Αντί λοιπόν να υπάρχουν αποκομμένες κινήσεις σε μερικές μόνο χώρες, ενώθηκαν όλοι με μεγαλύτερη απήχηση. Είμαστε ο μοναδικός φορέας υπέρ της Συρίας στην Ευρώπη. Είμαστε η φωνή της στην Δύση. Από εκείνη τη στιγμή σε κάθε χώρα και σε κάθε πόλη της Ευρώπης, από τη Νορβηγία μέχρι την Κύπρο έχουν ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεις χωρίς ανακωχή. Αφισοκολλήσεις, δημόσιες διαδηλώσεις μαζί με Σύριους ομογενείς και μετανάστες, ανοικτές ομιλίες, συνεντεύξεις… Άνθρωποι και ομάδες από κάθε περιοχή, ευαισθητοποιούνται για το τι συμβαίνει στην Συρία και έρχονται συνεχώς μαζί μας. Σύντομα μάλιστα το Μέτωπο θα αρχίσει δράση και στην Λατινική Αμερική. Ετοιμάζουμε και μία ανοικτή συγκέντρωση στο Λονδίνο.

Έχετε επαφές με τις Συριακές Αρχές;

Ναι, αλλά πιο πολύ με τον απλό λαό. Οι δράσεις του Μετώπου έχουν συγκινήσει όλη τη Συρία που βλέπει Ευρωπαίους να είναι τόσο αγωνιστικά στο πλευρό τους. Βλέπουν ότι δεν έχουν μείνει μόνοι τους. Ότι οι Ευρωπαίοι είναι μαζί τους και δεν τους ξεχνούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράσεις του Μετώπου μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση της Συρίας και από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Τι σας έκανε να θέλετε να εμπλακείτε σε μία "εμφύλια" διαμάχη, σε μία χώρα της Ασίας; Γιατί την ίδια στιγμή που η Ελλάδα αλλά και αντίστοιχα η Ευρώπη αντιμετωπίζουν πολλά δικά τους προβλήματα, ομάδες νέων κάνουν "ακτιβισμό" για την Συρία;

Με την Συρία μας συνδέουν δεσμοί αδελφικοί. Κατ’ αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαμάχη αυτή δεν είναι "εμφύλια" αλλά έχει χαρακτήρα ενός ασύμμετρου πολέμου κατά της ακεραιότητας της χώρας. Ο λαός της Συρίας δοκιμάζεται σήμερα από ένα κοινό μέτωπο μισθοφόρων της Νέας Τάξης. Δέχεται εισβολή. Οι Σύριοι υπερασπίζονται την γη και την κυριαρχία τους ενάντια στην τρομοκρατία και την προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης της Δύσης. Στην Συρία ζουν πάρα πολλοί Χριστιανοί – Έλληνες. Ιδιαίτερα οι χριστιανικοί πληθυσμοί της χώρας βιώνουν μία άνευ προηγουμένου εθνοκάθαρση και είναι εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους. Ο λαός της Συρίας αγωνίζεται ενάντια στην Νέα Τάξη και για όλους εμάς. Έχουμε χρέος να γίνουμε η φωνή τους στην Ευρώπη. Όχι γιατί αύριο μπορεί το ίδιο να συμβεί και σε εμάς, αλλά γιατί η εθνική αλληλεγγύη πρέπει να είναι η υψηλότερη αξία μας σ’ αυτόν τον κόσμο. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν μπορείς να τον αφήσεις αβοήθητο. Την ίδια ευαισθησία οφείλουμε να δείχνουμε σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για το Κόσσοβο, είτε για την Παλαιστίνη και βέβαια την ίδια αλληλεγγύη θα θέλαμε και για την περίπτωση της Κύπρου. Δεν βλέπουμε τα προβλήματα αυτά σαν ξένα. Η Ελλάδα βίωσε την εθνοκάθαρση στα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς και χάρη στην ευαισθητοποίηση της Ευρώπης διεθνοποιήσαμε τον αγώνα μας.

Ποίοι πιστεύεις ότι βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα στην Συρία; Κατατάσσετε την περίπτωση της Συρίας στην "αραβική άνοιξη";

Ναι, αν και ο όρος "αραβική άνοιξη" είναι κάπως αμφισβητήσιμος και δεν έχει σε όλες τις χώρες τα ίδια χαρακτηριστικά. Παραπέμπει συνειρμικά αλλού έναν Ευρωπαίο αλλά δεν είναι το ίδιο. Υπάρχει αναμφισβήτητα μία προσπάθεια των Γερακιών της Ουάσιγκτον και των αιματοβαμμένων συμμάχων τους, να ανατρέψουν τα καθεστώτα των αραβικών κρατών που παρέμεναν κυρίαρχα. Θέλουν αφενός να ανατρέψουν γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή και αφετέρου να βάλουν χέρι στις οικονομίες τους με αδύναμα καθεστώτα μαριονέτες. Είναι η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Σε κάποιες χώρες βέβαια υπήρχε κοινωνική αδικία, αλλά όχι στην Συρία. Εμείς στην περίπτωση της Συρίας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά της στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία. Ο ισλαμικός φανατισμός που ενισχύουν και εκεί οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, είναι ένας ιδιότυπος «ρατσισμός» που δεν αξίζει σε καμία κοινωνία. Εάν ο Άσσαντ πέσει, τότε θα διαλυθεί το κράτος που προστατεύει τις μειονότητες και διαφυλάσσει την ανοχή και την θρησκευτική ελευθερία. Η Σαρία και το μαχαίρι θα κυριαρχήσουν παντού, με μεγαλύτερο θύμα τις γυναίκες και τους μη ισλαμιστές. Όπως έγινε στην Λιβύη και στην Αίγυπτο.

Στους "εξεγερμένους" της Συρίας, περιλαμβάνονται φονταμενταλιστές ισλαμιστές, οι οποίοι εκπαιδεύονται από αμερικανούς "αντιισλαμιστές". Πώς βλέπεις αυτή την σύμπραξη;

Οι φανατικοί ισλαμιστές που πριν από λίγα χρόνια χαρακτηρίζονταν «Τρομοκράτες» από τα ΜΜΕ της Δύσης, τώρα μετονομάσθηκαν σε «εξεγερμένους για την δημοκρατία» και τους παρέχεται ατελείωτος οπλισμός, τεχνική βοήθεια, εκπαίδευση, καθοδήγηση και διεθνής αναγνώριση. Επειδή οι Σύμμαχοι και αδυνατούν και δεν θέλουν να εμπλακούν σε νέα σειρά άμεσων πολέμων, χρησιμοποιούν το μαχητικό ισλαμικό στοιχείο για να ανατρέψουν καθεστώτα που δεν τους είναι βολικά. Θα ακολουθήσει η πολιτική επέμβαση. Το μεγαλύτερο όμως όπλο αυτού του ασύμμετρου πολέμου είναι τα ΜΜΕ της Δύσης. Οι Ευρωπαίοι είναι αδρανείς, γιατί είναι θύματα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Επιπλέον πρέπει να πούμε ότι αν η Συρία πέσει σε ισλαμικό καθεστώς, τότε το επόμενο που θα ακολουθήσει, θα είναι ο πόλεμος κατά του Ιράν. Σε αυτή την περίπτωση το Ιράν, μια σιιτική ισλαμική χώρα θα είναι περικυκλωμένη από κράτη του σουνιτικού ισλάμ. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο ισλαμικός κόσμος αυτή τη στιγμή εισέρχεται στον δικό του μεσαίωνα, ένας εσωτερικός θρησκευτικός πόλεμος είναι πολύ αναμενόμενος αργά ή γρήγορα, έως βέβαιος. Οι Δυτικοί σύμμαχοι ή θα προσπαθήσουν να τον πυροδοτήσουν κατά του Ιράν ή σε μία εισβολή εναντίον του θα έχουν τις άλλες χώρες τουλάχιστον εξουδετερωμένες.

Πώς κρίνεις την στάση του ελληνικού κράτους στην συγκεκριμένη υπόθεση;

Όπως πάντα υποτεταγμένη στις διαταγές των ιμπεριαλιστών. Το πιο απαίσιο όμως είναι η προδοσία μία φίλης και συμμάχου χώρας και η εγκατάλειψη του εκεί ελληνικού στοιχείου. Η Ελλάδα οφείλει να υποστηρίζει την ειρήνη και την σταθερότητα στην Μεσόγειο. Είναι προς το συμφέρον της. Ήδη βιώνει τις συνέπειες και στο μέλλον θα ακολουθήσουν χειρότερα.
Δ. Παπαγεωργίου

http://www.antistasi.info/entry.php?b=47

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥΣ;


Στα όνειρα μου έρχεται συχνά η μακρινή φωνή της μάνας τρελής στους έρημους δρόμους… και με ρωτάει με παράπονο αν κλαίνε ακόμα τα ματοπήγαδα.
Με ρωτάει για κάποιους πραγματικούς ήρωες του ποδοσφαίρου. Ήταν παιδιά της γης του Πόντου. Δεν έπαιξαν πότε σε μεγάλες οργανώσεις. Δε λατρεύτηκαν ποτέ ως θεοί από το αφιονισμένο πλήθος, δεν είδαν ποτέ τους οπαδούς να γεμίζουν πλατείες και να κλείνουν δρόμους για να εκδηλώσουν την εθνική υπερηφάνεια τους (τι χυδαίες που φαίνονται, ορισμένες φορές, οι λέξεις).
Οι ήρωες (αν ακόμα έχουν, ακόμα, νόημα οι λέξεις) της ομάδας “Πόντος” ήταν καθηγητές, μαθητές και απόφοιτοι του κολεγίου Ανατολία της Μερζιφούντας. Οι μαθητές αποφάσισαν να τιμήσουν τη φανέλα τους και γι αυτό, παρά την τρομοκρατία και τις απειλές των Κεμαλικών, αγωνίστηκαν με εμφάνιση που θυμίζει τη γαλανόλευκη (άσπρες και γαλάζιες ρίγες) και στη μέση το γράμμα Π.
Αυτό θα αποτελέσει τη βασική κατηγορία των Κεμαλικών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τους Έλληνες αθλητές στο “δικαστήριο” με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (12 Φεβρουαρίου 1921) και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου θα απαγχονιστούν στην Αμάσεια.
Η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους με ρωτάει απεγνωσμένα αν μιλάνε για αυτούς τους ήρωες του ποδοσφαίρου και της πατρίδας στις δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μήπως αναφέρουν ένα μονόστηλο οι δεκάδες αθλητικές εφημερίδες ή τους μνημονεύουν όλα εκείνα τα τέρατα της μνήμης, που θυμούνται ακόμα και το δευτερόλεπτο που σημειώθηκε κάποιο γκολ, σε κάποιον αγώνα, πριν τριάντα χρόνια (ήταν, βλέπετε, πολύ σοβαρό γεγονός για τη μετέπειτα ζωή τους). Μήπως κάποια κινηματογραφική ταινία; κάποιο βιβλίο; ή έστω κάποιο τραγουδάκι τους αναφέρει;
Κατεβάζω ντροπιασμένος το κεφάλι μου.
Μου λέει και μου ξαναλέει τα ονόματα, μήπως και τα έχω ακούσει σε κάποια ιαχή των φιλάθλων. Γ. Θεοχαρίδης, Χ. Γεωργίου, Α. Συμεών, Α. Παυλίδης, Σ. Ανανιάδης.
Κατεβάζω ακόμα πιο ντροπιασμένος το κεφάλι μου.
Τότε εκείνη ανεβάζει το τόνο της φωνή της και ωρύεται: Τι ηρωικότερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο απ αυτούς τους ήρωες;Καλά οι ξένοι, αλλά τι θα πείραζε, όλες τις ελληνικές ομάδες, να αγωνιστούν για μία μόνο αγωνιστική, με ένα περιβραχιόνιο με το γράμμα Π.
Κατεβάζω και άλλο το κεφάλι μου.
Κάθε 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, θα ξανάρθει η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους και με τον αλαφροήσκιωτο τρόπο της θα με ξαναρωτήσει: “γιατί κλαιν τα ματοπήγαδα;” και ακόμα δεν έχω βρει απάντηση. Μήπως κανένας από σας γνωρίζει; Τι είδανε και κλαίνε αυτά τα πεγαδομάτε; [Πηγές: mathainoumeellinikiistoria και εδώ]

Οι "Πυρήνες" τώρα και στο Πολυτεχνείο!


Τα συγχαρητηριά μας στον Πρύτανη!
Για μία ακόμη φορά τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα χρησιμοποιούνται ως χώροι προπαγάνδας για την ακροαριστερή τρομοκρατία! Παρουσίαση του βιβλίου "Το Νέο Αναρχικό Αντάρτικο Πόλης", στο Πολυτεχνείο φυσικά, για να μην πληρώνουν τα παιδιά και αίθουσες. Γιατί να το κάνουν άλλωστε αφού τους προσφέρει δωρεάν το κράτος! Φυσικά για την "μεγαλειώδη" αυτή κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια όχι μόνο στους πρυτάνεις, οι οποίοι άλλωστε είναι γνωστό ότι ... τα κάνουν πάνω τους (ή τουλάχιστον έτσι λένε) όταν έρχονται αντιμέτωποι με "παιδιά του αντιεξουσιαστικού χώρου" αλλά και σε όλους τους κατά καιρούς υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.
Ε τώρα το μόνο που μένει είναι σε ειδική τελετή να βραβεύσει η Ακαδημία Αθηνών, τους συμμετέχοντες στο "Αντάρτικο"

spf book3_copy

Μισούν τους εργαζόμενους οι «ένοπλοι σύντροφοι», προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν


Τα αγαπημένα παιδιά της αριστεράς, ασκούν βία κατά όσων δεν παίζουν το αιματηρό & απάνθρωπο παιχνίδι τους
Προκήρυξη που κάνει λόγο για πράξη εκδίκησης, ανάρτησε στο διαδίκτυο η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο. Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης», αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση κατά της εταιρεία ταχυμεταφορών Swift-Mail στο Παγκράτι.
Σύμφωνα με τα αγαπημένα παιδιά της αριστεράς, η επίθεση έγινε επειδή μία εργαζόμενη στην εταιρεία άνοιξε, την 1η Νοεμβρίου του 2010, παγιδευμένο δέμα, το οποίο προοριζόταν για την πρεσβεία του Μεξικού και όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, ειδοποίησε την αστυνομία. Προσέξτε τα εξωφρενικά που λένε οι αριστεροί εγκληματίες (η ορθογραφία δική τους) και πως πραγματικά αισθάνονται για τους εργαζόμενους:
«Με την μικροαστική και αστυνομική περιέργεια που την διακατείχε άνοιξε ένα δέμα το οποίο είχαν αφήσει οι σύντροφοί μας εκεί για να αποσταλεί στην πρεσβεία του Μεξικό. Η περιέργειά της οδήγησε στον τραυματισμό της. Στη συνέχεια ως γνήσια ρουφιάνα ειδοποίησε τους μπάτσους δίνωντας αναλυτική περιγραφή για το ποιός το άφησε και προς τα που κατευθύνθηκε. Εξαιτίας της ρουφιανιάς της κινητοποιήθηκαν δεκάδες μπάτσοι οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή και περικύκλωσαν τους συντρόφους μας με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν».
Και φυσικά και απειλές για την εργαζόμενη: «ανήκει στην μαύρη λίστα του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης». Και όχι μόνο για τη γυναίκα, αλλά και για τους μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη για «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»:
«Η αξιοπρέπειά μας δεν μας αφήνει ποτέ να ξεχνάμε τους ρουφιάνους. Ας καταλάβει λοιπόν το συγκεκριμένο υποκείμενο ότι αυτό ήταν απλώς ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα με αποδέκτη όλους τους μάρτυρες κατηγορίας των δικαστηρίων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που θα σηκώσουν το δάκτυλο και θα 'αναγνωρίσουν' τους 'ενόχους'. Ας μην ξεχνάνε ότι τουλάχιστον παλιά οι καταδότες φορούσαν κουκούλα ενώ τώρα έχουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους... Ας είμαστε ξεκάθαροι... Όσοι ρουφιάνοι, μπάτσοι, δικαστές και δεσμοφύλακες έχουν βλάψει ή προσβάλλει τους συντρόφους μας να ξέρουν ότι δεν θα ξεχαστούν όσος καιρός και να περάσει. Κάποια νύχτα θα δεχτούν την ανεπιθύμητη για αυτούς επίσκεψή μας με σφαίρες, με βόμβες, με σιδερογροθιές... Αυτή μας την ενέργεια την αφιερώνουμε ολόψυχα στα φυλακισμένα αδέρφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς... Με ληστείες, εμπρησμούς, εκτελέσεις, βόμβες, πεσίματα σε φασίστες και μπάτσους θα μας βρίσκετε μπροστά σας».
Τα παραπάνω κωμικά, αναδεικνύουν και τον πολιτισμό και την υψηλή κουλτούρα της εγχώριας αριστεράς. Που φυσικά, κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην καταδικάζει τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για τα «δικαιώματά» τους (αυτά που δεν έχουν τα θύματά τους), όταν οι σύγχρονοι κατσαπλιάδες συλλαμβάνονται και κρατούνται.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Έλληνες, “αριστερής” προέλευσης, πρώην βουλευτές του ΚΚΕ, στην υπηρεσία των Ναζί “


“Έλληνες” “αριστερής” προέλευσης, πρώην βουλευτές του ΚΚΕ, αν και είναι δύσκολο να δίνεις σε προδότες ιδεολογική ταυτότητα, υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανών.
Αυτοί, τουλάχιστον, τιμωρήθηκαν από τους πρώην συντρόφους τους
Γράφει ο Γ. Μεριζιώτης
Kατά τη διάρκεια της Κατοχής η Gestapo  εκτός από τους γνωστούς γερμανόφιλους συνεργάστηκε και με επώνυμους κομμουνιστές και “δηλωσίες”, οι οποίοι με την είσοδο των Γερμανών φόρεσαν τον μανδύα του εθνικοσοσιαλιστή ή υιοθέτησαν την ιδεολογία αυτή. Δύο από τις πιο γνωστές περιπτώσεις αφορούν τις δραστηριότητες του...
Μανώλη Μανωλέα και του Μιχάλη Τυρίμου, πρώην βουλευτών του ΚΚΕ.
Ο Μανώλης Μανωλέας καταγόταν από την Καρδαμύλη και το πραγματικό του όνομα ήταν Αντώνης Κρητικός. Από πολύ νωρίς μυήθηκε στην κομμουνιστική θεωρία και σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε στο κόμμα τη “σοβαρή” και “πειθαρχημένη” δράση του. Το 1925 έγινε πρόεδρος των ναυπηγοξυλουργών Καλαμάτας, στη συνέχεια γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γυθείου (1926 – 1927) και το 1929 άρχισε η κυρίως κομματική του δραστηριότητα στον Πειραιά.
Πρωτοστάτησε σε απεργίες και συλλαλητήρια, ενώ συγκρούστηκε πολλές φορές με την Αστυνομία και έδωσε δυναμικά μάχες στους δρόμους με μέλη εθνικιστικών οργανώσεων. Το 1932 εξελέγη βουλευτής Πειραιά με μεγάλη διαφορά ψήφων. Τον Αύγουστο του 1933 έφυγε μαζί με μια ομάδα άλλων κομμουνιστών για τη Σοβιετική Ένωση, όπου παρακολούθησε σεμινάρια, στην περίφημη Κομματική Σχολή της ΚΟΥΤΒ, πάνω σε θέματα τακτικής προσηλυτισμού και θεωρητικής κατάρτισης.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 1935, είχε πλέον πεισθεί ότι ο κομμουνισμός της Σοβιετικής  Ένωσης δεν είχε καμία σχέση με εκείνον που ο ίδιος οραματιζόταν και αγωνιζόταν να εγκαταστήσει.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 1936 εξελέγη εκ νέου βουλευτής με το ΚΚΕ από τον λαό του Πειραιά. Ήταν τόσο αγαπητός στα εκεί κομματικά στελέχη, ώστε δημιουργήθηκε νεολαία που έφερε το όνομα του: οι “Μανώληδες”. Οι “Μανώληδες” του Πειραιά ξεπέρασαν τους χίλιους και αποτελούσαν τα πιο δυναμικά μέλη του κομματικού μηχανισμού της περιοχής. Κατά το πρότυπο των “Μανώληδων” δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του ’60 οι “Λαμπράκηδες”.
Ο Μανωλέας τέθηκε επικεφαλής, ως βουλευτής, μιας πορείας εκατοντάδων απεργών και μαθητών γυμνασίου και αντιμετώπισε την Αστυνομία. Συνελήφθη από αστυνομικούς και κλείστηκε στις φυλακές.
Κατά τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου εκτοπίσθηκε κατά σειρά στην Ανάφη, στην Αίγινα και στην Κέρκυρα, όπου παρέμεινε φυλακισμένος μαζί με τον Ν. Ζαχαριάδη, τότε ηγέτη του ΚΚΕ. Στις φυλακές της Κέρκυρας διαφώνησε έντονα με τον Ζαχαριάδη και συγκρούστηκε μαζί του καθώς θεωρούσε πως οι θέσεις του κόμματος απέναντι σε ζητήματα όπως το  Μακεδονικό ή η Εκστρατεία της  Μικράς Ασίας λανθασμένες, με αποτέλεσμα να καθορίζουν πενιχρά αποτελέσματα του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.
Η διαφωνία του με τον Ζαχαριάδη του στοίχισε τη διαγραφή του από το κόμμα. Ακολούθησε η γραφή δήλωσης αποκήρυξης του κομμουνισμού η ένταξη του στην ΕΟΝ. Με εντολή του δαιμόνιου Μανιαδάκη συμμετείχε στη λεγόμενη Προσωρινή Διοίκηση του ΚΚΕ μαζί με άλλα αξιόλογα κομματικά στελέχη, όπως ο Μάθεσης, ο Μιχελίδης, ο Μίτλας, ο Μιχ. Τυρίμος, κ.ά. Όλοι μαζί εξέδωσαν δικό τους «Ριζοσπάστη» και έφεραν τέτοια αναστάτωση στο κομμουνιστικό κίνημα ώστε ο Ιωαννίδης,  γεν. γραμματέας του ΚΚΕ κατά την Κατοχή, είπε ότι ο Μανιαδάκης με την Προσωρινή Διοίκηση τους “χάλασε μέσα σε δύο χρόνια όσα αυτοί είχαν καταφέρει τόσο καιρό με κόπο και επίμονη κομματική εργασία”.
Ο Μανωλέας και τα άλλα στελέχη έδιναν διαλέξεις στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημιακών Σχολών  και παρείχαν την κομματική τους εμπειρία στην Ασφάλεια.
Η Κατοχή βρήκε τον Μανωλέα άνεργο και τελείως αποκομμένο από τους πρώην “φίλους” του. Αναγκάστηκε να εργασθεί ως μάγειρος σε κάποιο εργοστάσιο μέχρι το 1943. Η ήττα της 6ης Στρατιάς Γερμανών στο Στάλινγκραντ αποτέλεσε τον σπινθήρα για το ξεκίνημα της νέας του στράτευσης. Για  τον Μανωλέα ο κίνδυνος “σοβιετικοποίησης” της Ευρώπης ήταν τότε περισσότερο ορατός παρά ποτέ. Ο  ίδιος προσέφερε τις υπηρεσίες του στο κατοχικό ραδιόφωνο και στο Γραφείο Τύπου της γερμανικής  πρεσβείας. Η γνωστή Σίτσα Καραϊσκάκη συντόνιζε την παρουσίαση των κειμένων και των λόγων Μανωλέα.
Τα περισσότερα άρθρα του Μανωλέα δημοσιεύθηκαν στις αθηναϊκές εφημερίδες τον Απρίλιο του 1943 με τον γενικό τίτλο: “Το αληθινό πρόσωπο του κομμουνισμού”. Μια δεύτερη σειρά άρθρων άρχισε να δημοσιεύεται στις 23 Μαΐου και διήρκεσε ως τις 30 Μαΐου 1943 έχοντας τον γενικό τίτλο “Ελλάς ξύπνα!” και υπότιτλο “του πρώην βουλευτού του κομμουνιστικού κόμματος κ. Μανώλη Μανωλέα”.
Οι αποκαλύψεις του Μανωλέα για τη Γ’ Διεθνή,  τις οργανώσεις της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ, προκάλεσε τότε ζωηρή εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό με αποτέλεσμα το όνομα του να μπει στη “μαύρη” λίστα  της ΟΠΛΑ.
Το τέλος της πολυτάραχης ζωής του είχε προδιαγραφεί. Τον Ιανουάριο του 1944 δύο εκτελεστές της ΟΠΛΑ με υποπολυβόλα Sten  κρυμμένα  μέσα στις καμπαρντίνες τους ανέβηκαν σε ένα τραμ στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα. Ο Μανωλέας ήταν ένας από τους επιβάτες. Αφού τον αιφνιδίασαν, τον οδήγησαν με τη βία έξω. Μέσα στο χειμωνιά πρωινό ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και ο Μανωλέας έπεσε στον δρόμο.
Ο   Μανωλέας δεν ήταν ο μόνος κομμουνιστής βουλευτής που εκδηλώθηκε ανοικτά υπέρ των Γερμανών. Περισσότερο δραστήριος ίσως και ευφυής αποδείχθηκε ο υπ’ αριθμόν δύο στην κομματική ιεραρχία μετά τον Ζαχαριάδη, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ  (1936) Μιχάλης Τυρίμος. Ο Τυρίμος, αφού έκανε τη γνωστή “δήλωση”, απελευθερώθηκε από τις φυλακές της Κέρκυρας όπου εκρατείτο και ήλθε σε επαφή με τον Μανιαδάκη
Κατ’ εντολήν του τελευταίου ανέλαβε την ηγεσία του ΚΚΕ, αφού ο Ζαχαριάδης ήταν φυλακισμένος. Η ιστορία της Προσωρινής Διοίκησης είναι λίγο πολύ γνωστή. Το ξεκαθάρισμα μεταξύ της Παλαιάς και της Προσωρινής Διοίκησης έγινε μόνο τους πρώτους μήνες της Κατοχής, όταν τα περισσότερα φυλακισμένα ή εξορισμένα στελέχη του ΚΚΕ απελευθερώθηκαν ή δραπέτευσαν.
Το καλοκαίρι του 1941 ο Τυρίμος εγκατέλειψε την “ηγεσία” του ΚΚΕ και ανέλαβε καθήκοντα υπαρχηγού στο νεοσύστατο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Γεωργίου Μερκούρη. Εκεί μαζί με τους Αλεξ. Γιάνναρο και Μ. Μανωλέα επεδίωξαν να προσεγγίσουν την εργατοϋπαλληλική τάξη με σκοπό την αύξηση των μελών του κόμματος. Εκτός από την πλαισίωση των δύο γνωστών παραγόντων (Α. Κονδάκης και Παντελόγλου), η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό. Ο Τυρίμος μαζί με τον Γιάνναρο κατηγορήθηκαν προς το τέλος της Κατοχής για την “απογύμνωσιν” της Εφορίας Υλικού Πολέμου, αλλά και για ύποπτες συναλλαγές με μαυραγορίτες.
Σταδιακά ο Τυρίμος απομονώθηκε από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους και έπεσε σε δυσμένεια. Η επιθυμία του να βρει λαϊκό έρεισμα και να αποτελέσει ο ίδιος μια περίπτωση Ζακ Ντοριό (ηγετικό στέλεχος του γαλλικού ΚΚ πριν από τον πόλεμο, που στην πορεία το εγκατέλειψε και συνεργάστηκε με τους Γερμανούς πολεμώντας ως εθελοντής στο Ανατολικό Μέτωπο), δεν βρήκε ανταπόκριση. Μερικές ημέρες μετά την Απελευθέρωση έπεσε στα χέρια της ΟΠΛΑ και εκτελέστηκε κατά τα Δεκεμβριανά. Ο Τυρίμος πλήρωσε με τη ζωή του για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη συγκρότηση των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Εύβοια, αλλά και για τη γενικότερη δράση του απέναντι στους πρώην “συντρόφους” του.
(από 24grammata)