Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Έθεσε θέμα αλβανικών «δικαιωμάτων»... στο Ιόνιο!


Απειλές κατά της Ελλάδας από τον Αλβανό ΥΠΕΞ


skopje protest
Έθεσε θέμα αλβανικών «δικαιωμάτων»... στο Ιόνιο!
Κι όμως! Τα Τίρανα, έθεσαν επίσημα θέμα για το δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο... Βόρειο Ιόνιο, χωρίς... την άδεια της! Ο Αλβανός ΥΠΕΞ Παναρίτι δήλωσε προκλητικά πως «ο Έλληνας ΥΠΕΞ, όταν μιλάει για σωβινισμό στα Βαλκάνια θα πρέπει να έχει υπόψη και τη χώρα του. Εμείς, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε μέσω διαλόγου για να φρενάρουμε τις σοβινιστικές τάσεις». Όσον αφορά, δε, στο θέμα της διμερούς συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα, δήλωσε επίσης πως : «η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας ακυρώνει την προηγούμενη συμφωνία, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για τα χωρικά ύδατα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος PDIU των τσάμηδων, Σπετίμ Ιντρίζι, τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να μπερδεύει «τον ευαισθητοποιημένο πατριωτισμό με τον σοβινισμό» και πρόσθεσε πως «για σωβινισμό πρέπει να κατηγορηθούν τα ελληνικά κόμματα που συγκεντρώνονται σε δήθεν τάφους πεσόντων, προκαλώντας τον πατριωτισμό μας». Και δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Η γνωστή οργάνωση «Ερυθρόμορφη Συμμαχία» έστειλε στελέχη της στους Αγίους Σαράντα, προκειμένου «να ελέγξουν τα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα».

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : Πολιτική εκδήλωση του Αγωνιστικού Πυρήνα Κέρκυρας


Πολιτική εκδήλωση του Αγωνιστικού Πυρήνα Κέρκυρας



Με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε από τον Αγωνιστικό Πυρήνα Κέρκυρας πολιτική εκδήλωση για τα μέλη και τους υποστηρικτές του Κινήματος που προέρχονταν κυρίως από τον τομέα της πόλης της Κέρκυρας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα , με την παρουσία 150 και πλέον ατόμων, παρουσιάσαμε την μέχρι τώρα δράση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή τόσο όντος κοινοβουλίου όσο και τις δράσεις αλληλεγγύης προς Έλληνες που διοργανώθηκαν πανελλαδικά.

Εκτενή αναφορά έκανε ο υπεύθυνος του Αγωνιστικού Πυρήνα μας, καθώς και οι υπόλοιποι ομιλητές, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας ότι η υποδούλωση της πατρίδας στους τοκογλύφους και το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου δεν θα περάσουν.

Εν συνεχεία έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα δράσεις του Πυρήνα μας αλλά και αναφορά στις μελλοντικές δράσεις που ετοιμάζουμε.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος τον αγώνα μας για το έθνος.

Αγωνιστικός Πυρήνας Κέρκυρας
Τηλ. Επικοινωνίας :            693 7621556      





Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Οι τοπικοί άρχοντες του Ρεθύμνου εξάγουν τους Έλληνες και εισάγουν αλλοδαπούς.


Σε αυτήν την Ελλάδα τις πλήρους πνευματικής ανεπάρκειας του συνολικού ξεπεσμού και της καθολικής επικράτησης της ελαφρότητας των  μικρομεσαίων χωρίς όραμα μυαλών, δεν μου είναι καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί που επί σειρά ετών απέτυχαν να οργανώσουν μια στερεή τοπική οικονομία που θα εξασφάλιζε θέσεις εργασίας και παραμονή των νέων στον τόπο τους, σήμερα παίρνουν πρωτοβουλίες για να εξάγουν ως μετανάστες τους πολίτες του Ρεθύμνου.

Αντί να οργανώσουν οι άρχοντες του Ρεθύμνου την οικονομία και τις εξαγωγές του τόπου μας, οργανώνουν την μεταναστεύσει των νέων.

Μου έκανε πολύ κακή εντύπωση και ντράπηκα ως Έλληνας, ακούγοντας στο ράδιο τους τοπικούς άρχοντες του Ρεθύμνου ναχαίρονται αντί να ντρέπονται, γιατί τους ζήτησαν οι αντίστοιχες τοπικές αρχές της περιφέρειας Freuedenstadt της Γερμανίας να τους στείλουν συγκεκριμένων προδιαγραφών και εξειδίκευσης προσωπικό για να επανδρώσουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας της περιοχής τους.

Αυτοί οι ίδιοι τοπικοί φορείς που διοργανώνουν την μεταναστεύσει των Ελλήνων στο εξωτερικό, είναι οι ίδιοι που προωθούν διευκολύνουν και υποστηρίζουν την αύξηση των ξένων λαθρομεταναστών στο Ρέθυμνο και στην Ελλάδα γενικότερα και αυτό δεν γίνεται μόνο σε επίπεδο Ρεθύμνου, δυστυχώς βλέπομαι να έχουν την ίδια αντεθνική συμπεριφορά και τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία από την μια πλευρά σπρώχνουν τους Έλληνες στο εξωτερικό και ταυτόχρονα υποστηρίζουν μετά μανίας την αύξηση των λαθρομεταναστών.

Στην Κρήτη έπεσαν πάρα πολλά λεφτά των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία αντί να τοποθετηθούν σε έργα ουσίας όπως είναι ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο που θα βοηθούσαν την ουσιαστική ανάπτυξη, κατακερματίστηκαν σε πανάκριβες αναπλάσεις πλακοστρώσεις, σε κατσικόδρομους προς τα βουνά και ασφαλτόδρομους προς την κορφή του Ψηλορείτη και κατασπαταλήθηκαν ανούσια σε ένα  πολιτικο-εργολαβικό πλιάτσικο, αφήνοντας έτσι την Κρήτη χωρίς σύγχρονο δρόμο και αεροδρόμιο, τώρα, οι ίδιοι θα δώσουν την κατασκευή του ΒΟΑΚ στους γερμανούς, οι οποίοι θα τοποθετήσουν διόδια έξω από κάθε πόλη της Κρήτης, αρμέγοντας την τοπική οικονομία για τα επόμενα 40 χρόνια.

Κάπως έτσι έπραξαν αυτοί που τώρα διοργανώσουν την φυγή των νέων και στο θέμα της πραγματικής οικονομίας, αντί να οργανώσουν την επιμήκυνση του  τουρισμού και την παραγωγική βάση του πρωτογενή τομέα προς μια σύγχρονη ανταγωνιστική και εξαγωγική κατεύθυνση, αυτοί οργάνωναν τους κομματικούς συνεταιρισμούς τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως εκτροφείο κομματικών στελεχών.

Σήμερα το βιολογικό  λάδι από την εμπόλεμη Παλαιστίνη πωλείτε προς 16 Ευρώ στην Γαλλία και το Ρεθυμνιώτικο μένει στα αζήτητα, όπως και η γραβιέρα της ένωσης Ρεθύμνου η οποία ευτυχώς που διαμοιράζετε στους απόρους για να μην πεταχτεί στα σκουπίδια.

Αλλά ας επανέλθω στο θέμα της μετανάστευσης, αν είναι να κατευθύνουν οι ηγέτες και οι τοπικοί άρχοντες τους Έλληνες προς το εξωτερικό, ποιός ο λόγος να σωθεί η οικονομία της Ελλάδος και  για ποιούς να σωθεί, για τους πακιστανούς;

Πάντως, όταν θέλουμε να αντιγράφουμε τους υπόλοιπους της Ευρώπης, ας τους αντιγράφουμε παντού, όπως είδαμε αυτοί απευθύνθηκαν στους εδώ τοπικούς άρχοντες ζητώντας μετανάστες, ομοίως και εμείς αν δεν ήμασταν άμυαλοι και χαζοπροεδευτικοί θα έπρεπε να απευθυνθούμε στον περιφερειάρχη του βόρειου Πακιστάν να μας έστελνε ειδικευμένο και μορφωμένο προσωπικό, για να καθαρίζει τα παμπρίζ στα φανάρια εφόσον αυτό το επάγγελμα ανθίσει στην Ελλάδα.

Προ ημερών, η αριστεροαλλήθωρη δημοσιογράφος του Σκάι Ευα Αντωνοπούλου, διατύπωσε την σύγχρονη άποψη ότι δεν παίρνουν οι μετανάστες τις δουλειές των Ελλήνων, γιατί αυτή ποτέ δεν έχει δει Έλληνες να καθαρίζουν τα παμπρίζ στα φανάρια, λες και αποτελεί ο καθαρισμός των παρμπρίζ στα φανάρια επάγγελμα του πολιτισμένου κόσμου, λίγο ακόμη και θα ανοίξει και κανένα ΙΕΚ με αυτό το αντικείμενο σπουδών.

Κάποιος πρέπει να μας απάντηση, θέλουμε να μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία, ή μια τριτοκοσμική οικονομία και κοινωνία, γιατί αυτά πάνε μαζί.

Αν θέλουμε μια σύγχρονη οικονομία και κοινωνία τότε χρειαζόμαστε και πρέπει να εισάγουμε επιστήμονες και υψηλής εξειδίκευσης εργατικό προσωπικό όπως ζήτησαν οι Γερμανοί από το Ρέθυμνο ή τουλάχιστον να κρατήσουμε τους δικούς μας ειδικευμένους εδώ, αν θέλουμε μια τριτοκοσμική οικονομία και κοινωνία, τότε ναι, χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερους πακιστανούς να αρμέγουν χειρονακτικά με χέρια γεμάτα ηπατίτιδα τα πρόβατα, χρειαζόμαστε  φτηνές νοσοκόμες  χωρίς κάρτα υγείας που θα ξεσκατίζουν χωρίς γάντια τους γέρους, χρειαζόμαστε πετράδες να φτιάχνουν σοκάκια, χρειαζόμαστε προσωπικό για τα παμπρίζ στα φανάρια, στις Ινδίες υπάρχουν και οδοντιατρεία υπαίθρια στα πεζοδρόμια, ας αντικαταστήσουμε και τα ταξί με τρίκυκλα ποδήλατα όπως στην ανατολική Ασία, ας συνεχίσουμε να μετατρέπομε το κέντρο της Αθήνας σε Ισλαμαμπάντ, ας συνεχίσουμε να γεμίσουμε τις πλαζ με τριτοκοσμικούς μικροπωλητές σαν κινητά περίπτερα, και μετά ας ονειρευόμαστε και υψηλής αξίας Τουρισμό.

Εν κατακλείδι, ως λαός με φτηνή συνείδηση, είναι φυσικό σε όλα να επιλέγουμε το φτηνό, είτε αυτά είναι εργατικά χέρια, είτε είναι φαγητό, είτε είναι προϊόντα, είτε είναι αυτοκίνητο, είτε είναι τουρίστες, γενικός έχουμε μια ροπή προς την φτήνια.

Αν και αριστερός, όχι όμως αριστεροαλλήθωρος, ο δημοσιογράφος του Mega channel Μανώλης Αναγνωστάκης συνηθίζει να λέει: “Δεν αλλάζουμε χώρα, θα αλλάξουμε την χώρα “  ας τον ακούσουν οι τοπικοί άρχοντες, ίσως έτσι αντιληφθούν ποιός ακριβώς είναι ο πραγματικός λόγος και ρόλος τους απέναντι στην κοινωνία. 

Διαφορετικά σε 10-15  χρόνια από σήμερα θα υπάρχουν δύο κόμματα στην βουλή, το ένα θα είναι το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων που θα φτιάχνει νομοσχέδια για το τσαντόρ και την μπούργκα και το άλλο θα είναι η τότε ακροδεξιά μέλλος της οποίας θα είναι και ο γιός του Τσίπρα, που θα αντιτίθεται στην μπούργκα και στο τσαντόρ, εκτός και ας νομίζουμε ότι θα μετατρέψει ο Τσίπρας τους ιμάμηδες, σε συντρόφους.

Ξέρει κάποιος καμιά θρησκεία , κανέναν πολιτισμό, καμιά ιδεολογία που να μην εξαφανίστηκε ή να μην συρρικνώθηκε ερχόμενη σε επαφή με το Ισλάμ;

Από το 57 μουσουλμανικά κράτη, κανένα δεν έχει πραγματική δημοκρατία.

Αν μας αρέσει η σημερινή κατάσταση της Ελλάδος, τότε ας διώξουμε ακόμη μερικούς Έλληνες στο εξωτερικό και να φέρουμε ακόμη μερικούς λαθρομετανάστες.

Αν σκεφτούμε ότι προϋπάρχαμε ως οργανωμένος πολιτισμός κατά τουλάχιστον 1500-2000 χρόνια των Τούρκων ή των Γερμανών, λογικά σήμερα θα έπρεπε να ήμασταν αριθμητικά τουλάχιστον δύο φορές περισσότεροι από αυτούς, δυστυχώς όμως, έχουμε αυτήν την τάση ως λαός να αφομοιωνόμαστε και να θαυμάζουν οτιδήποτε αρκεί να μην είναι ελληνικό, αυτός είναι και ο λόγος που με τόση ευκολία εγκαταλείπομε την Ελλάδα στην πρώτη δυσκολία.  

Ο Φουρφουράς.

Σε δύο βδομάδες ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο


Σε δύο βδομάδες ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο


Σε μόλις επτά μήνες, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη και έτσι, το πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία αναδείχθηκε ως πλειοδότρια του σχετικού διαγωνισμού, το αργότερο έως και τις 15 Νοεμβρίου, πιάνει δουλειά. Το ειδικό πλοίο της εταιρείας, το οποίο έχει πάρει ήδη εντολή απόπλου από τη βόρεια θάλασσα, με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης, αρχής γενομένης από το Ιόνιο, ενώ πάνω στο πλοίο θα υπάρχει μόνιμα εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ. Επίσης πάνω στο πλοίο θα εκπαιδευθούν για τρεις μήνες δύο Έλληνες επιστήμονες. Στο πλοίο θα επιβαίνουν και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων. Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε μια έκταση 200 χλμ νότια της Κρήτης και αντίστοιχα σε 100 – 400 χλμ στο Ιόνιο. Την τελική αξιολόγηση των σεισμικών θα κάνει η γαλλική εταιρία Beicip Franlab. -->

Αναρχικοί διέλυσαν εκδήλωση στο ΑΠΘ

25102012Πριν από λίγες ώρες, ομάδα αναρχικών διέλυσε εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, πετώντας σκουπίδια στο κοινό. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Οι αναρχικοί εισέβαλαν λοιπόν στην αίθουσα, φώναξαν συνθήματα και διαπληκτίστηκαν έντονα με πολίτες, ενώ η κατάσταση πήγε να τεθεί εκτός ελέγχου, όταν δύο εκ των νεαρών, πέταξαν σκουπίδια και στο κοινό. Σημειώνουμε εδώ ότι οι φωτογραφίες του ΑΠΘ με τις στοίβες με τα σκουπίδια, κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου..

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/11790-2012-11-05-22-55-14.html

Αναζητώντας το νεοελληνικό ασυνείδητο ..


frapetsigaroγράφει ο Ευάγγελος Χ. Χανιώτης
Η μετάλλαξη που έγινε στην ελλαδική κοινωνία, αρχής γενομένης το 1981, και αποθεούμενης στην εποχή του σημιτικού «εκσυγχρονισμού», είχε σαν αποτέλεσμα να καταστούν η κερδολαγνεία και ο κανιβαλικός ατομοκεντρισμός, τα σημαντικότερα, ενδεχομένως και μοναδικά, περιεχόμενα που έδιναν νόημα στην ζωή του μεγαλυτέρου μέρους των νεοελλήνων. Το αγαθό της οικονομίας, μεταλλάχθηκε από ανάγκη για κοινωνία του βίου, σε μια λογιστική και καταναλωτική παραφροσύνη, η οποία εξαχρείωσε το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, οδηγώντας τους αρχικά σε έναν ηδονικό καταναλωτικό αμοραλισμό, και στην κατάληξη που όλοι βλέπουμε σήμερα. Η μετάλλαξη αυτή, η οποία έγινε έχοντας ως εμπροσθοφυλακή τα ΜΜΕ, επέφερε ένα καίριο πλήγμα στην νεοελληνική συλλογική ταυτότητα: για πρώτη φορά το κέρδος τοποθετείται υπεράνω κάθε διλήμματος και φραγμού και ταυτόχρονα, η οικονομία παύει να υπηρετεί τις κοινές ανάγκες και μετατρέπεται σε παρασιτικό μηχανισμό.
Το φαινόμενο αυτό φυσικά δεν είναι μόνον ελληνικό. Το γιατί όμως στην Ελλάδα έλαβε αυτές τις διαστάσεις βιβλικής καταστροφής, και κυρίως τι ήταν αυτό το οποίο ευνόησε την ανάπτυξή του σε τέτοιο τρομακτικό σημείο, αποτελούν ζητήματα πολύ σοβαρά. Αντικείμενα, τα οποία έχουν να κάνουν με το συλλογικό ασυνείδητο ενός ολοκλήρου λαού και το πώς αυτό διαμορφώθηκε στην σύγχρονη ιστορία του. Το γιατί, για παράδειγμα, τα πολυτελή αυτοκίνητα έγιναν μόδα στην Ελλάδα και όχι π.χ. στην Σουηδία. Το γιατί στην Ελλάδα εμφανίστηκαν επαγγέλματα όπως του «πανελίστα», του «γιουροβιζιονολόγου», του παίκτη «ριάλιτι», του τραγουδιστή, του «δημοσιογράφου», του «manager», του τηλεπαρουσιαστή, του μελλοντολόγου, του «διανοούμενου», κτλ. Και ακριβώς επειδή το φαινόμενο μιας οικονομίας που μετατρέπεται από κοινωνία του βίου σε ατομοκεντρικό αμοραλισμό, εισήχθη στην Ελλάδα ως φάρσα από την Ευρώπη (ως συνήθως άλλωστε με όλες τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις), έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την σκέψη Ευρωπαίων διανοουμένων επί του θέματος.
Οι σκέψεις που ακλουθούν περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Η Δυτικοποίησις του Κόσμου» (Ελεύθερη Σκέψις, 1990), το οποίο περιλαμβάνει δοκίμια των Serge Latouche, Alain Kayan, Claude Karni, κ.α. Πιστεύουμε ότι δίνει μια διαφορετική οπτική γωνία των πραγμάτων, πέρα από τα «δελτία των οκτώ»: «Σε όλο και σημαντικότερα τμήματα του πληθυσμού παρατηρείται ανάπτυξη μιας σαφούς αντιδράσεως με την αποστασιοποίηση στους θεσμούς, την περιφρόνηση της πολιτικής τάξεως στο σύνολό της και την εκδήλωση μιας όλο και βαθύτερης απάθειας έναντι όσων αφορούν τη δημόσια ζωή. Αυτό το θλιβερό θέαμα προκαλεί ανησυχίες, όχι μόνο στους θεωρητικούς του φιλελεύθερου πλουραλισμού, αλλά και σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι ο πνευματικός πλούτος και η πνευματική δημιουργικότητα των εθνών και των λαών εκφράζεται κατά πρώτον στην ικανότητα συμμετοχής τους στην οικοδόμηση ενός κοινού πεπρωμένου και διαμορφώσεώς τους σε ειδικά υποκείμενα έχοντα συνείδηση της ιστορίας τους. Η κοινωνική διαμάχη δεν περιορίζεται πλέον εντός του πλαισίου των παραδοσιακών συλλογικών πρωταγωνιστών (κόμματα, συνδικάτα) παρά πλήττει και κάθε πολίτη ατομικά θεωρούμενο, ωθώντας τον προς μια σειρά διεκδικήσεων (μισθών, κοινωνικής ασφαλίσεως, διοικητικών εγγυήσεων, επαγγελματικής καταστάσεως κλπ), οι οποίες οδηγούν όλο και περισσότερο προς την ατομικότητα και απαλείφουν από τις συνειδήσεις την ιδέα του συλλογικού συμφέροντος, του «κοινού αγαθού» που υπερβαίνει τα ατομικά συμφέροντα. Οι φιλελεύθερες διευθύνουσες τάξεις επιβεβαίωσαν την υπεροχή της οικονομίας έναντι της πολιτικής και παραμέλησαν εντελώς τα προβλήματα εθνικής ταυτότητας, πολιτιστικής ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας και εντάξεως των μαζών στο Κράτος. Δεδομένου ότι η καταναλωτική κοινωνία προκαλεί αύξηση ταυτόχρονη της προσδοκίας και των απαιτήσεων κάθε τομέως, αύξηση μη δυναμένη να ρυθμισθεί μόνο με τους μηχανισμούς του «ανταγωνισμού» ή της αγοράς (- το «αόρατο χέρι» που επικαλείται ο Άνταμ Σμίθ), τα καθεστώτα που εφαρμόζουν οι ιδεολογικές συνταγές του φιλελευθερισμού
είναι κατ' ανάγκη καταδικασμένα σε αδιέξοδο. Το κοινό έργο που οικοδομείται μπροστά στα μάτια μας είναι, κατ' αρχήν, μια επιχείρηση ομογενοποιήσεως και εξουδετερώσεως όλων των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων προς όφελος πραγματικό και αποκλειστικό της ποσότητας των καταναλώσιμων αγαθών η οποία αυξάνεται. Αυτής της επιχειρήσεως το ιδεολογικό επικάλυμμα διασφαλίζουν οι πανταχού παρόντες
και πανίσχυροι οργανωτικοί μηχανισμοί της Κουλτούρας και Επικοινωνίας. Το πρωταρχικό μέλημα στην οργάνωση και χειραγώγηση της κουλτούρας των μαζών από τις οικονομικές και πολιτιστικές εξουσίες είναι προφανώς η δημιουργία απολύτως απατηλών ισοτήτων και η άρνηση κάθε δυνατότητας αναφοράς σε αξίες διαφορετικές από εκείνες της αποδόσεως. Αυτό που χρειάζονται οι βιομηχανικές κοινωνίες για να συνεχίσουν να αυξάνονται κατακλύζοντας τον κόσμο με τα προϊόντα τους και ακινητοποιώντας την ιστορία, είναι να μην υπάρχει πλέον παρά ένας μόνο κόσμος, να συγχωνευθούν οι πολλαπλοί και ποικίλοι κόσμοι των κοινωνικών τάξεων, των επαγγελμάτων, τ ων ηλικιών και των ανθρωπίνων πολιτισμών σε ένα μοναδικό αδιαφοροποίητομείγμα παραγωγών – καταναλωτών».

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Το γαϊτανάκι των δύο Ακρων

oυ Σταμου Zουλα / Stamoszoulas@gmail.com


Ας αφήσουν τον φασίζοντα δημοκρατισμό όσοι προτείνουν να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Διότι, εκτός των άλλων, η «ευαισθησία» τους είναι μονόπλευρη, σκοταδιστική και επικίνδυνη. Αλήθεια, πού βρίσκονταν π.χ. σ’ ένα γεγονός (ταυτόσημο με τη βίαιη «παρέμβαση» της Χ.Α. για τη ματαίωση της παράστασης «Corpus Christi») το 1986 αυτοί οι υπερδημοκράτες; Οταν ομάδες του ΚΚΕ ματαίωσαν, εξίσου φασιστικά, την προβολή της ταινίας του Νίκου Γκατζογιάννη «Ελένη». Για τους νεότερους επρόκειτο για μια προσωπικά τεκμηριωμένη αφήγηση του συγγραφέα για το παιδομάζωμα και τη μαρτυρική εκτέλεση της μητέρας του από τους κομμουνιστές. Και για την Ιστορία, ας προστεθεί πως η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την «καταλήστευση» των ψήφων της Αριστεράς, είχε απαγορεύσει το γύρισμα της ταινίας στην Ελλάδα. Γυρίστηκε στην Ισπανία και, όταν ήλθε στην Ελλάδα, το ΚΚΕ ματαίωσε οριστικά την προβολή της, προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας έξω από τους κινηματογράφους όσους ήθελαν να τη δουν. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο δεν έκανε προ ημερών η Χ.Α. για τη «βλάσφημη» παράσταση.
Οι ίδιοι «υπερδημοκράτες» διαρρηγνύουν τώρα, αγανακτισμένοι, τα ιμάτιά τους για την παρατηρούμενη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία μας. Ο δογματικός μονοφθαλμισμός τους δεν τους επιτρέπει να «διακρίνουν» τα ίδια χαρακτηριστικά που έχουν και οι φετινές καταλήψεις σε περισσότερα από 100 σχολεία της χώρας. Σε αυτές πρωτοστατεί ο «συντονιστικός αγώνας σχολείων», απαρτιζόμενος από ολιγάριθμα μέλη της ΚΝΕ. Οι μειοψηφίες αυτές επιβάλλουν στην πλειονότητα των μαθητών, η οποία αντιμετωπίζει παθητικά τις καταλήψεις σαν ένα ετήσιο μπαχαλοέθιμο, την αποχή απ’ τα μαθήματα. Είναι αφελέστατοι όσοι πίστευαν ότι δεν θα εμφανιζόταν και το αντίπαλον δέος, με τη μορφή στρατευμένων μειοψηφιών της Χ.Α. για να «επιβάλουν την τάξη». Αλλωστε, αυτές οι μειοψηφίες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Περιγράφοντας ένας καθηγητής τους στρατευόμενους από τη Χ.Α. μαθητές, είπε ότι πρόκειται για τους «πιο παραβατικούς και με τις μεγαλύτερες μαθησιακές δυσκολίες». Μήπως οι κνίτες μαθητές είναι οι άριστοι· εκείνοι που αγωνίζονται να μάθουν και να προκόψουν; Οχι βέβαια. Είναι αυτοί που πιστεύουν πως για τη μετριότητά τους ευθύνεται το «σύστημα» και οι οποίοι αύριο θα αποδίδουν την προσωπική τους αποτυχία στη ζωή στην «κακούργα κενωνία». Τέλος, ας επισημάνουμε ότι η ανοχή της πλειονότητας των πολιτών για τη συγκεκριμένη «δράση» της άκρας Αριστεράς οφειλόταν, τουλάχιστον έως τώρα, στην επίτευξη της δημοκρατικής ομαλότητος. Υπό το πρίσμα αυτό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το 1975 το ΚΚΕ, χωρίς το κόμμα αυτό να υποβάλει στον Αρειο Πάγο δήλωση σεβασμού στο ελληνικό Σύνταγμα, όπως συμβαίνει με όλα τα λοιπά κόμματα (συμπεριλαμβανομένης, φευ, της Χ.Α.). Εκτοτε επωφελήθηκαν διαδοχικά της ίδιας εξαιρέσεως και τα «παράγωγα» κόμματα, ΚΚΕ εσ., Συνασπισμός και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας εξακολουθούν να ηγούνται δύο «επαναστατικών κομμάτων», τα οποία όχι μόνο δεν ομνύουν στο ελληνικό Σύνταγμα, αλλά επιδιώκουν να το καταλύσουν. Αναπόφευκτο ήταν να εμφανιστεί και η «αντεπαναστατική» Χρυσή Αυγή, ως απρόσκλητος προασπιστής της δικής της νομιμότητας. Κάπου, λοιπόν, εδώ η ταυτόσημη ανοχή της πλειονότητας των πολιτών προς τα δύο άκρα έχει ήδη καταστεί απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_21/10/2012_466802 

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους βουλευτές .....

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους βουλευτές .....



Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε σε τοπικό Μ.Μ.Ε. μια ανακοίνωση κάποιου συλλόγου φοιτητών Τ.ΗΧ.ΕΙ.   Το ενδιαφέρον φυσικά δεν έχει να κάνει με την παραπληροφόρηση που προσφέρει το κείμενο τους ( αυτό το έχουμε πια συνηθίσει ) αλλά διαβάσαμε στο εν λόγω κείμενο ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κος  Σαμοίλης με παρέμβαση του απελευθέρωσε έναν προσαχθέντα διαδηλωτή .
Προφανώς οι «παρεμβάσεις» του κυρίου Σαμοίλη δεν είναι ποινικά κολάσιμες σε αντίθεση με αυτές του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κυρίου Χρήστου Παππά για τον οποίο σχηματίστηκε άμεσα δικογραφία για παρόμοια «παρέμβαση» έξω από το θέατρο «Χυτήριο».
Γνωρίζουμε καλά ότι κάποιοι κύκλοι, που κατά σύμπτωση πάντα, πρόσκεινται στην αριστερά, έχουν μια άτυπη ασυλία από τον νόμο και καμιά από τις παράνομες ενέργειες τους δεν τιμωρείται ποτέ.
Ήρθε όμως και το περιστατικό της 28ης Οκτωβρίου για να μας επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά.
Ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι δήθεν αντιφασίστες είναι όργανα του καθεστώτος και δρουν πραγματικά σαν τάγματα εφόδου εναντίον των  Ελλήνων.
Όσες ανακοινώσεις κι αν κάνετε, όσα υβριστικά συνθήματα κι αν πείτε αμαυρώνοντας τις Εθνικές επετείους και τρομοκρατώντας τους Έλληνες πολίτες με απειλές και τραμπουκισμούς, ένα πράγμα  δεν θα μάθετε ποτέ :  ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Άξιος ο μισθός σας από το καθεστώς που δήθεν αντιμάχεστε.
Δυστυχώς για εσάς, είσαστε το χθες και είμαστε το αύριο της πατρίδας μας.
Υ.Γ. Ο κύριος Σαμοίλης μετά τους αγώνες του για τους λαθρομετανάστες στην Κέρκυρα, με ψηφίσματα, συσσίτια κ.α., αποφάσισε να ντυθεί πατριώτης και να υπερασπιστεί το Ναυτικό Οχυρό του Αγ. Στεφάνου. και την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ίσως δεν διαβάζει τα κείμενα του συντρόφου του κυρίου Ν.Θεοδωρίδη, μέλους του Συνασπισμού (συνιστώσας του κόμματος σας κύριε Σαμοίλη) και της Αντιεθνικιστικής κίνησης.
Υ.Γ. Θα παρακαλέσουμε τον διαδηλωτή – πρώην φυλακισμένο στην Γάζα , να σταματήσει τους άσκοπους θεατρινισμούς . Κάνει καλή εντύπωση στ`αφεντικά του έτσι κι αλλιώς.
Υ.Γ. Τις ύβρεις περί συμμορίας παρακρατικών τραμπούκων σας τις επιστρέφουμε