Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ»;


Καταχθόνια κρατικά-παρακρατικά σχέδια… Οι Χρυσαυγίτες δεν τσιμπάνε!
Σαν έτοιμοι από καιρό υποδέχτηκαν τα κατεστημένα ΜΜΕ τα χθεσινά επεισόδια στο πανεπιστήμιο, τα οποία έσπευσαν αμέσως να χρεώσουν στην Χρυσή Αυγή. Μας κάνει εντύπωση κατά πόσον ήταν προετοιμασμένοι. Λες και το ’ξεραν ότι θα συμβεί! Ή μήπως είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων;
Αμέσως, λοιπόν, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό (ή επιβεβαιώθηκε ότι συνέβη…), το καθεστωτικό «Βήμα» έσπευσε να βάλει μια ηλεκτρονική «ψηφοφορία», με το εξής προβοκατόρικο ερώτημα: «Πιστεύεται ότι οι συμπλοκές στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου μεταξύ ατόμων που πρόσκεινται στα δύο πολιτικά άκρα κινδυνεύει να επεκταθεί και εκτός πανεπιστημίων;». Ακολούθησε το κύριο άρθρο, με τίτλο: «Προεκλογικοί Κίνδυνοι», το οποίο και σας παραθέτουμε:
«Ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι οι απλούστερες το γνωρίζουν και οι πέτρες. Κατά κοινή ομολογία θα είναι γεμάτες εντάσεις και οξύτητες. Ήδη υπάρχει προπαρασκευή συγκρούσεων. Όσα έγιναν χθες στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στη Νομική σχολή φανερώνουν επιθετικές διαθέσεις. Έχει δε εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι αφορμή των επεισοδίων και των συγκρούσεων μεταξύ φοιτητών αποτέλεσε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Και επειδή στο προσεχές διάστημα θα εξελιχθεί πρωτοφανής επιχείρηση ελέγχου της λαθρομετανάστευσης δεν είναι απίθανο το θέμα αυτό να προσφέρει και τη βάση μιας επερχόμενης σύγκρουσης των άκρων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Υπό αυτή την έννοια, οι Αρχές Ασφαλείας οφείλουν να έχουν την προσοχή τους τεταμένη. Θα είναι τραγικό για τη χώρα, και το μέλλον της, αν κυριαρχηθεί η προεκλογική περίοδος από τέτοιες εντάσεις και συγκρούσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι πολίτες βεβαίως καλούνται να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και έλεγχο των παθών. Αλλιώς η Δημοκρατία θα απειληθεί και η χώρα θα κινδυνεύσει».
Το σχέδιο είναι προφανές: Κάποιοι «περίεργοι» κύκλοι –κρατικοί και παρακρατικοί- περιμένουν (και επιδιώκουν…) εκτεταμένες συγκρούσεις των δύο «άκρων», για να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης και φόβου. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα. Όπως, συσπείρωση των τρομοκρατημένων ψηφοφόρων γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα, για να σταματήσει «η επέλαση των άκρων» που «θα αιματοκυλίσουν τον τόπο». Επίσης, μπορεί να σταθεί και αφορμή αναβολής (επ’ αόριστον…) των εκλογών, εφόσον «δε μπορεί να γίνουν εκλογές υπό τέτοιες συνθήκες», όπως λένε οι Χρυσοχοΐδης, Καρατζαφέρης και Πρετεντέρης.
Το πρόβλημά τους, όμως, είναι ότι η Χρυσή Αυγή, παρά τις συνεχείς προκλήσεις από τα αριστερίστικα έμμισθα όργανα του σάπιου καθεστώτος, δεν τσιμπάει στο δόλωμα. Οπότε, πλέκουν μυθοπλασίες γύρω από «ροπαλοφόρους χρυσαυγίτες», κι όποιος είναι κορόιδο ας τσιμπήσει. Μόνο που τα κορόιδα μας… τελείωσαν. Ο κόσμος άργησε, αλλά –επιτέλους- ξύπνησε!
(ΥΓ): Είναι τυχαίο ότι λίγες ημέρες πριν από τα επεισόδια, ο πανικόβλητος τηλεπρόεδρος Καρατζαφέρης «προέβλεψε» ότι σ’ αυτές τις εκλογές «θα χυθεί αίμα»; Δεν νομίζω!

Εκβιάζει και πάλι τους ψηφοφόρους η ηγεσία της ΝΔ


Οι «γαλάζιοι» έχουν πάθει την πλάκα τους λόγω της καθίζησης στις δημοσκοπήσεις και προσπαθούν να τρομάξουν τον κόσμο. Με συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς ζητά αυτοδυναμία από τους ψηφοφόρους, λέγοντας πως αν η ΝΔ δεν την κατακτήσει, μια νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη. Και αρχίζει μια νέα απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών: «το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή».
Οι πολίτες, όσο περνούν οι μέρες, θα βομβαρδιστούν στην κυριολεξία από μηνύματα περί «χάους» και «ακυβερνησίας», στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία εκ μέρους της ΝΔ. Και είναι πολύ σημαντικό, η μεθόδευση αυτή, που βοηθά πολύ και το ΠΑΣΟΚ, να μην περάσει. Όσοι φοβούνται την δήθεν ακυβερνησία, ας θυμηθούν ότι όσες φορές η χώρα βυθίστηκε στο χάος, υπήρχε μονοκομματική κυβέρνηση. Άρα, καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Όλη η χώρα ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών


BackΕπικαιροτητα  Επικαιρότητα  Μεταναστευτικό  Όλη η χώρα ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών
  • PDF
chrisoτου Δ. Παπαγεωργίου
Εδώ και κάποιες ώρες όλες οι μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας ασχολούνται και έχουν στην πρώτη τους σελίδα, το ζήτημα της δημιουργίας 30 νέων στρατοπέδων κράτησης παράνομων λαθρομεταναστών που θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοίδης, προφανώς μετά από συννενόηση με το έτερο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος, την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρεις για το συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση, μέχρι να υλοποιηθεί. Άλλες ιστοσελίδες αντιμετωπίζουν θετικά το σχέδιο, άλλες αρνητικά, ενώ άλλες επικεντρώνουν στις αντιδράσεις που αναμένονται και ήδη έχουν ξεκινήσει στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες είναι σαφές ότι θα αντιδράσουν. Κάτι λογικό, αφού η δημιουργία αυτών των στρατοπέδων συγκέντρωσης θα σημάνει αυτόματα την άμεση υποβάθμιση των περιοχών στις οποίες θα στηθούν. Ποιός άλλωστε θα θέλει να ... γειτονεύει με μία χιλιάδα λαθρομεταναστών, των οποίων η μοναδική έγνοια θα είναι το πώς θα το σκάσουν για να παραμείνουν στην χώρα μας ή να μεταφερθούν σε κάποια άλλη ευρωπαίκή χώρα.
 Φυσικά ο κ. Χρυσοχοίδης φρόντισε να πασπαλίσει με προεκλογικά καλούδια το όλο σχέδιο, μιλώντας για θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και την ανάπτυξη που θα φέρουν στις περιοχές που θα γίνουν καθώς και στα ... εκατομμύρια ευρώ που θα μας δώσουν οι κουτόφραγκοι για να "φιλοξενούμε" τους λαθρομετανάστες.
Φυσικά δεν αναφέρθηκε στο κόστος που κάθε ένας από αυτούς θα έχει για το ελληνικό κράτος, φυσικά δεν αναφέρθηκε στο κόστος το οποίο θα έχουν οι περιοχές που αυτά θα γίνουν, καθώς θα αποκλειστεί κάθε είδους ανάπτυξη.
Είναι δεδομένο ότι τέτοιου είδους προεκλογικά σχέδια έχουν την ουσία τους. Κάποιοι θα τα κονομήσουν χτίζοντας τις εγκαταστάσεις, κάποιοι θα ... διοριστούν και σε κάποιους θα δοθεί η δικαιολογία που έψαχναν για να ... ρίξουν το κουκί τους στα κατεστημένα κόμματα, ελπίζοντας ότι κάπου θα ... βολευτούν κι αυτοί. Χαρά και για τις διάφορες ΜΚΟ που θα αναλάβουν την υψηλή επιστασία των στρατοπέδων, σε ρόλο επιθεωρητή και που σαφώς θα επιδοτηθούν για το έργο τους.
Κανείς  όμως από όσους γνωρίζουν το παραμικρό για το μεταναστευτικό δεν πρέπει να θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι το ... ουσιαστικό. Ακόμη και στην - ανήκουσα στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας - περίπτωση που στην χώρα μας όλα λειτουργήσουν στην εντέλεια, ακόμη και στην περίπτωση που όλα πάνε όπως ακριβώς έχιε σχεδιαστεί ότι θα πάνε, είναι σαφές ότι δεν θα έχει γίνει τίποτε παραπάνω από μία ... τρύπα στο νερό. Γιατί ακριβώς αυτό είναι η ,.. φιλοξενία 30.000 λαιθρομεταναστών, στην περίπτωση μάξιμουμ απόδοσης του σχεδίου, σε μία χώρα όπου κάθε χρόνο μπουκάρουν πάνω από 100.000 άτομα και που ήδη φιλοξενεί μερικά εκατομμύρια στο εσωτερικό της. 
Ο οδικός χάρτης για λύση στο μεταναστευτικό είναι σαφής. Πρώτα σφράγισμα των συνόρων, με όποιον τρόπο χρειαστέι, ακόμη και εάν αυτός προσβάλλει τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες κάποιων και μετά διαχείριση του προβλήματος αυτών που είναι ήδη μέσα. Και εκεί ξεκινάμε με απελάσεις, και μετά ακολουθούν τα κέντρα κράτησης. γιατί για έναν Πακιστανό ή Αφγανό, το κέντρο κράτησης θα είναι σαν ... ξενοδοχείο. Θα ζητούν να μπούν για να εξασφαλίσουν φαγητό και στέγη. Οι 30.000 θέσεις θα γεμίσουν πολύ γρήγορα. Και θα γεμίσουν αποκλειστικά με ... Παλαιστίνιους ή Αφγανούς αφού όλοι αυτό δηλώνουν για να μην απελαθούν. Όσο για τις ... ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, κανείς δεν λέει στα ... κορόιδα τους Έλληνες ότι ο λόγος αυτών των χρηματοδοτήσεων είναι οι προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων χωρών της Ευρώπης που απαγορεύουν την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα λόγω ελιπών συνθηκών κράτησης. Μόλις όμως τα φτιάξουν, άνετα θα εφαρμόζεται και πάλι η συνθήκη Δουβλίνο 2 για να μας τους στέλνουν πίσω πακέτο. Εμείς κάνουμε στρατόπεδα κράτησης λαθρομεταναστών και οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν ολόκληρη την χώρα σαν ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών.
Αλλά σε προεκλογική περίοδο, σιγά μην αρνηθούν κάποιοι την ευκαιρία να ... τάξουν θέσεις εργασίας και ειδικά στην ... επαρχία.

Οι Κνίτες του Μνημονίου .


Οι Κνίτες του Μνημονίου


Το εγχώριο σύστημα του παρεοκρατικού, κρατικοδίαιτου καπιταλισμού παίζει τα ρέστα του σήμερα για την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης . Τα δέλτια ειδήσεων των διαπλεκόμενων καναλιών ουρλιάζουν πως αν δεν ψηφισθεί το νέο Μνημόνιο θα έρθει η Συντέλεια του Κόσμου, θα γίνουμε Ζιμπάμπουε, θα βγάλουμε ουρές και κέρατα , θα κατέβουν οι εξωγήινοι . Κατανοητή η αγωνία τους. Τα λεφτά είναι πολλά. Και μπορεί τα 130 δισεκατομμύρια του νέου δανείου να βουλιάξουν την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά μέσα στη δίνη του χρέους, όμως τουλάχιστον δίνουν ελπίδες στους στυλοβάτες του κλεπτοκρατικού μας συστήματος πως θα την γλυτώσουν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και τις λιγότερες δυνατές αλλαγές . Αλλά σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθώ με την ντόπια κλεπτοκρατία . Θα ασχοληθώ με όσους , ειλικρινά και καλοπροαίρετα, πιστεύουν πως το Μνημόνιο είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στον Ελληνισμό από την εποχή του Κολοκοτρώνη και πως είναι το μοναδικό μέσο για να πραγματοποιηθούν , επιτέλους, στη χώρα μας οι τόσο αναγκαίες μεταρρυθμίσεις . Θα ασχοληθώ με τους Κνίτες του Μνημονίου, που ενώ βλέπουν πως η πολιτική τους δεν οδηγεί πουθενά, πως όλες οι εκτιμήσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διαψευσθεί από την ίδια την πραγματικότητα, παρόλα αυτά επιμένουν πεισματικά, δογματικά και ξεροκέφαλα στο ίδιο λάθος.

Τους Κνίτες του Μνημονίου , τα τελευταία δύο χρόνια, τους βλέπετε, τους ακούτε και τους διαβάζετε πάντου. Στις εφημερίδες , στα κανάλια, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς , στο ίντερνετ . Μπορεί οι απόψεις τους να είναι μια ισχνή μειοψηφία μέσα στην ελληνική κοινωνία αλλά είναι τα "αγαπημένα παιδιά" των ΜΜΕ. Κάποιοι από αυτούς είναι δημοσιογράφοι, άλλοι οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου, μπλόγκερς . Όπου σταθούν και όπου βρεθούν, δεν κουράζονται να πλέκουν το εγκώμιο του Μνημόνιου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην αριστεροί που αντικατέστησαν, εν μια νυκτί,το "Κεφάλαιο" του Μαρξ με το Μνημόνιο και νομίζουν πως έγιναν φιλελεύθεροι. Βέβαια, στην πραγματικότητα, εξακολουθούν να έχουν τα ίδια μαύρα μεσάνυχτα για το πώς λειτουργεί η οικονομία αφού η οικονομική τους φιλοσοφία συνοψίζεται σε τέσσερις λέξεις : "Ό,τι πούν οι Βρυξέλλες"

Οι Κνίτες του Μνημονίου είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας καθησύχαζαν πως το κούρεμα δεν είναι απαραίτητο και πως το ελληνικό χρέος του 160% είναι απόλυτα διαχειρίσιμο. Αυτά έλεγε ο Όλι Ρεν, αυτά έλεγαν κι αυτοί. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μετά από κάθε ευρωπαϊκή Σύνοδο, πανηγύριζαν επειδή , τάχα, οι σοφοί γραφειοκράτες και πολιτικοί της Ε.Ε. είχαν δώσει την οριστική λύση στο ευρωπαϊκό και ελληνικό πρόβλημα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το Μαϊο του 2010, μας διαβεβαίωναν πως το Μνημόνιο θα ασκήσει την απαραίτητη πίεση στους πολιτικούς μας, ώστε να γίνουν , επιτέλους, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Και όταν το καλοκαίρι του 2011 οι ελπίδες τους είχαν πια διαψευσθεί μας πούλησαν ένα καινούργιο παραμύθι : όσα δεν είχε καταφέρει το Μνημόνιο, θα τα κατάφερνε η νέα Βίβλος του εκσυγχρονισμού, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα . Και σήμερα, που τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε, μας ζητούν, με περισσό θράσος, να πούμε ναι στο νέο Μνημόνιο, που , τάχα, θα μας φέρει στη Γη της εκσυγχρονιστικής επαγγελίας και θα κάνει πραγματικότητα όσα δεν μπόρεσαν να γίνουν τα τελευταία δύο χρόνια!

Σήμερα, όλοι ξέρουμε πια πως το Μνημόνιο ,στο οποίο στηρίξαν όλες τους τις ελπίδες οι Κνίτες του εκσυγχρονισμού , ήταν μια απόλυτη αποτυχία. Οι μεταρρυθμίσεις κόλλησαν, καμιά ιδιωτικοποίηση δεν έγινε, το άνοιγμα των επαγγελμάτων ήταν μαϊμού, οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν, το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε, η χώρα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά μέσα στην ύφεση, χωρίς καμιά ελπίδα για το μέλλον. Όπως γράφαμε στο "ΜπλεΜήλο", από την πρώτη στιγμή, η θεωρία πως τα δάνεια μπορούν να αγοράσουν μεταρρυθμίσεις, έχει πολλές αδυναμίες. Όπως έγινε και σε άλλες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα, οι ντόπιες ελίτ χρησιμοποίησαν τα δισεκατομμύρια του Μνημονίου για να διασώσουν το παρασιτικό και διεφθαρμένο Μεγάλο Κράτος. Επιπλέον, όπως όλοι πια αντιλαμβάνονται, το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο. Όμως, το κούρεμα που προβλέπει το νέο Μνημόνιο είναι ανεπαρκές αφού ταυτόχρονα θα μας φορτώσει με νέα δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ και έτσι , στην καλύτερη περίπτωση, το 2020 το χρέος μας θα βρίσκεται στα επίπεδα που είχε το 2010 όταν υπογράψαμε το πρώτο Μνημόνιο! Και όμως οι Κνίτες μας, προσκολλημένοι στις δογματικές εμμονές τους, δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από το παρελθόν και δίνουν αγώνα υπέρ μιας ακόμη δανειακής σύμβασης, που όπως και οι προηγούμενες, θα διαιωνίσει την καλαβριοποίηση της Ελλάδας, το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων και το μη διαχειρίσιμο χρέος. Και μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι που έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια , αντί σήμερα να κάνουν την αυτοκριτική τους , μιλάνε με ύφος χιλίων καρδιναλίων λες και έχουν δικαιωθεί από τις εξελίξεις , λοιδωρούν όποιον έχει διαφορετική άποψη και διεκδικούν το μονοπώλιο της λογικής και της υπευθυνότητας.

Ευτυχώς, πέρα από κάποιους σαλονάτους "διανοούμενους" του Κολωνακίου και της Εκάλης, δεν πείθουν πια κανέναν . Δυστυχώς, όμως, μαζί με τους εαυτούς τους έχουν απαξιώσει και την υπόθεση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

http://www.blemilo.com/2012/02/blog-post_569.html

Πώς ο κρατισμός κατέστρεψε τους δεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων

Στη γκρίζα Ελλάδα του 2011, η παρακάτω ειδησούλα πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων. Και όμως, δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ηθική χρεωκοπία της μεταπολιτευτικής ελληνικής κοινωνίας . Σύμφωνα με έρευναπου δημοσιεύτηκε στις αυστραλιανές εφημερίδες, εμείς οι Έλληνες κατέχουμε τον τίτλο του λιγότερο γενναιόδωρου λαού του κόσμου, δεδομένου ότι μόνο το 13% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έκαναν κάτι για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Τριαντά πέντε χρόνια κρατισμού και σοσιαλιστικών πειραμάτων στο όνομα της κοινωνικής αλληλεγγύης , οδήγησαν τελικά στο να έχουμε απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον περισσότερο από ποτέ.

Το φαινομενικά παράδοξο στοιχείο της έρευνας είναι πως αυτοί που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε εθελοντικές οργανώσεις και δείχνουν υψηλότερο αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι οι Αμερικάνοι, οι Ιρλανδοί και οι Αυστραλοί, δηλαδή λαοί οι οποίοι κατοικούν σε χώρες με σχετικά μικρή και περιορισμένη κρατική εξουσία. Σε μια παρόμοια έρευναπου δημοσιεύτηκε το 2010, τα ευρήματα είναι παρόμοια. Η Ελλάδα μπορεί να μην πιάνει πάτο, αλλά βρίσκεται στη διόλου τιμητική 147η θέση (μεταξύ 153 χωρών). Στην πρώτη θέση βρίσκονται η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, στη δεύτερη ο Καναδάς και η Ιρλανδία, ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται οι Η.Π.Α. και η Ελβετία. Και στις έξι χώρες , το μέγεθος του κράτους είναι πιο μικρό συγκριτικά με τον υπόλοιπο πλανήτη. Και οι έξι χώρες, βρίσκονταιμεταξύ των δέκα πιο οικονομικά φιλελεύθερων χωρών, γεγονός που θα έπρεπε να κάνει τους κατοίκους τους, αν πιστεύαμε την αριστερή μυθολογία, ατομιστές και απομακρυσμένους μεταξύ τους.

Είναι όμως λάθος να πιστεύει κανείς πως οι χώρες με μικρό κράτος είναι κοινωνίες ανάλγητες , όπου δεν νοιάζεται ο ένας για τον άλλον. Στην πραγματικότητα, ο κρατισμός είναι αυτός που βλάπτει καίρια την αρχή εκείνη την οποία υποτίθεται πως θέλει να υπηρετήσει , δηλαδή την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας Theodore Darlympleσυνόψισε με τον καλύτερο τρόπο τις συνέπειες του "Μεγάλου Κράτους" στην αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών : "...όταν παραδίδουμε όλες τις ευθύνες στο Κράτος, κάτι τέτοιο σκληραίνει τις καρδιές μας: φτάνουμε να πιστεύουμε πως, έχοντας πληρώσει τους φόρους μας, έχουμε ξεπληρώσει το χρέος μας στην κοινωνία. Όταν έχουμε ξοδέψει σχεδόν το μισό μας χρόνο, δουλεύοντας για το κράτος(όπως κάνουμε ακόμη και εμείς που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα) , έπειτα δεν νιώθουμε ιδιαίτερη διάθεση να βοήθησουμε ακόμη και αυτούς που βρίσκονται κοντά μας. Όταν το κράτος φροντίζει για όλους μας, αυτό έχει σαν συνέπεια να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον … Στο όνομα της κοινωνικής αλληλεγγύης, μεταβληθήκαμε σε ένα μοναχικό πλήθος."

Σήμερα, βέβαια το κράτος έχει επεκταθεί υπερβολικά ακόμη και στις πιο φιλελεύθερες κοινωνίες. Όμως, ακόμη και τώρα, στις χώρες όπου το κράτος είναι πιο περιορισμένο είναι πιθανότερο να συναντήσεις κοινωνίες με αυξημένο το αίσθημα της αυθόρμητης συνεργασίας. Το γεγονός πως οι ενδιάμεσοι κοινωνικοί θεσμοί μεταξύ του κράτους και του ατόμου - δηλαδή η οικογένεια, η εκκλησία, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις κτλ - διατηρούν ακόμη μέρος της ζωτικότητας και της αυτονομίας τους και δεν έχουν απορροφηθεί από την κυβέρνηση, είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να υπάρχουν κοινωνίες συνεκτικές, δυναμικές και ζωντανές, όπου οι πολίτες αναλαμβάνουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες και δεν εξαρτώνται από το κράτος. Σε αυτές τις κοινωνίες η αλληλεγγύη είναι πολύ πιο ουσιαστική αφού γίνεται εθελοντικά και συνειδητά. Αποτελεί έτσι υπόθεση όλων των πολιτών και όχι δουλειά κάποιας απρόσωπης γραφειοκρατίας και όσοι λαμβάνουν βοήθεια θεωρούνται άνθρωποι με ανάγκες και όχι απλά κάποιοι αριθμοί στις καρτέλες των υπουργείων .

Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να αφυπνισθεί και να διατηρηθεί το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών δεν είναι η ενίσχυση του κράτους , που συνήθως έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει, αλλά η αποχώρηση του από δραστηριότητες που μονοπωλεί εδώ και δεκαετίες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τη φορολογία ώστε οι πολίτες να έχουν περισσότερα χρήματα στη διάθεση τους για να αναλάβουν έναν πιο έντονο κοινωνικό ρόλο και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Όπως τόνισε και ο Daniel Johnson στο περιοδικό «Standpoint : «Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει μια μελλοντική κυβέρνηση για να δημιουργήσει ένας έθνος Καλών Σαμαρειτών, είναι να αφήσει τους πολίτες να κρατήσουν περισσότερα από τα κέρδη τους και μετά απλά να βγει από το δρόμο τους»

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, παρότι δεν έχουμε τόσο ανεπτυγμένο κοινωνικό κράτος, όσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο κρατισμός είναι κυρίαρχος . Έτσι, τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών δε θα πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη. Οι πολίτες έχουν μάθει να τα περιμένουν όλα από την κυβέρνηση . «Πού είναι το κράτος;» αναρωτιούνται οι περισσότεροι Έλληνες κάθε φορά που ανακύπτει ένα πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο. Οι ενδιάμεσοι κοινωνικοί θεσμοί, ούτως ή άλλως, δεν ήταν ποτέ ισχυροί λόγω του συγκεντρωτικού τρόπου με τον οποίο οικοδομήθηκε το ελληνικό κράτος . Όμως τις τελευταίες δεκαετίες, με την εξαίρεση της οικογένειας, φαίνεται να έχουν απορροφηθεί πλήρως από την κρατική εξουσία. Η ελληνική «κοινωνία των πολιτών» είναι γέννημα του κρατικοδίαιτου μεταπολιτευτικού μας συστήματος και αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι της ελληνικής παθογένειας: εξαρτημένη από την κρατική εξουσία, χωρίς ζωτικότητα, ανίκανη να κάνει οτιδήποτε δίχως κρατική βοήθεια, διεφθαρμένη, ένα θλιβερό παρακλάδι του πολιτικού παιχνιδιού.

Οι εφοπλιστές και μεγαλέμποροι του 19ου αιώνα που έχτισαν με δικά τους έξοδα τα σημαντικότερα ιδρύματα, νοσοκομεία και κτίρια των ελληνικών πόλεων, έχουν πια αντικατασταθεί από δισεκατομμυριούχους της νέας μεταπολιτευτικής κοπής, που μοστράρουν στον Τύπο σαν "εθνικοί ευεργέτες", ενώ ζητούν κρατικά χρήματα για να κάνουν πράξη τα μεγαλεπήβολα φιλάνθρωπα οράματα τους. Η Εκκλησία , που θα μπορούσε να επιτελέσει τεράστιο κοινωνικό έργο και να αποτελέσει αντίβαρο απέναντι στην κρατική εξουσία, είναι μια ακόμη δημόσια υπηρεσία και οι ιερείς τίποτε άλλο παρά δημόσιοι υπάλληλοι που περιμένουν κάθε 1η του μήνα για να εισπράξουν το μισθό τους από το δημόσιο ταμείο. Όσο για τις κατ'ευφημισμόν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, χρηματοδοτούνται κατά 70% από το κράτος και αντί να είναι εστίες ουσιαστικής αλληλεγγύης , είναι παραμάγαζα διαφθοράς και πολιτικών παιχνιδιών .

Σήμερα , βλέπουμε πια τις ολέθριες συνέπειες αυτής της νοοτροπίας . Το "Μεγάλο Κράτος" δε βύθισε μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά καταστρέψε και τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων και μάλιστα τη στιγμή που μας είναι πιο απαραίτητοι από ποτέ. Για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του Theodore Darlymple , στο όνομα της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο κρατισμός μας απομάκρυνε τον έναν από τον άλλο και μας μετέτρεψε σε ένα μοναχικό πλήθος. Αν η κρίση αποτελέσει την αφορμή ώστε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κράτους, δε θα σώσουμε μόνο την οικονομία μας. Ίσως έτσι οι ξεχασμένες, αλλά τόσο απαραίτητες, έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας αποκτήσουν ένα νέο και πιο ουσιαστικό νόημα για όλους μας.



http://www.blemilo.com/2011/04/blog-post_1145.html

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
25/3/2012   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από νωρίς το πρωί σήμερα κλιμάκιο συναγωνιστών πραγματοποίησε ενημερωτική εκστρατεία στην πολύπαθη συνοικία του Μαντουκιού . Έγινε αφισσοκόληση και μοιράστηκαν εκατοντάδες φυλλάδια της Χρυσής Αυγής σε όλη την γειτονιά . Ευχαριστούμε τους Μαντουκιώτες για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν και την υποστήριξη που έδειξαν προς τις πολιτικές μας θέσεις.

Στην συνέχεια ο Πυρήνας Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής, μετά από έντονες διαβουλεύσεις και υπό την διακριτική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. , κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων . Μια σύντομη ομιλία και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και συνθημάτων κατά του μνημονίου και του πολιτικού συστήματος ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας για ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Εμείς συνεχίζουμε.Κοιτάμε τους συμπατριώτες μας κατάματα με ειλικρίνεια, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.  Ο δρόμος της υποταγής δεν είναι ο δικός μας δρόμος.
Σκοπός μας: ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!















Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΦΑΤΕ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ ΤΩΡΑ !


ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΜΑΕΔΗΚ!! Κατα την γνωμη μου μια πολυ μεγαλη οικονομικη πληγη για το νησι, για τον Δημο Κερκυρας και το Ελληνικο Δημοσιο γενικοτερα. Τολμας πολιτη και ρωτας; Ερχεται με επιστολη του ο Γενικος Γραμματεας του Δημου Κερκυρας και σου απανταει οτι δεν εχεις εννομο ευλογο συμφερον!! Οσοι γνωριζουν θα καταλαβουν οτι ο Γενικος στερειται γραμματικες και Νομικες γνωσεις, μια και ειτε θα εχω ευλογο ειτε εννομο συμφερον, δεν γινεται και τα 2 μαζι! Απ την αλλη εγω απευθηνθηκα στο ΔΣ του Δημου μας και οχι στον Γενικο, οποτε πολυ κακως που απαντατε εσεις Κε Γενικε, δεν ειναι δουλεια σας, δουλεια σας ειναι να λειτουργει σωστα ο Δημος, που στην προκειμενη περιπτωση δεν εχει αναρτησει θεματα στο διαδυκτιο ως οφειλε και ως ο νομος οριζει, ωστε να μην χρειαζεται εγω να χανω τον χρονο μου και να στερω και τον δικο σας, και εφ οσον τωρα που μου απαντατε το γνωριζετε και εσεις οτι δεν εχουν αναρτηθει!! Οποτε αντι να χανετε τον χρονο σας με εγγραφες αρνησεις προς τον πολιτη που σας ελεγχει, να κοιταξετε να κανετε αυτο για το οποιο αμοιβεστε απο τον πολιτη με περιπου 3000 ευρω μηνιαιως!!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σύμφωνα με μυστικό γκάλοπ του πα-ΣΟΚ στην Α' Αθηνών. Η "Χρυσή Αυγή" παίρνει 8%.

Υπουργός του ΠΑΣΟΚ (με ονοματεπώνυμο) που εκλέγεται στην Α' Αθηνών παρήγγειλε γκάλοπ εν όψει των εκλογών για την περιφέρεια αυτή. Τα αποτελέσματα -τα οποία παρέδωσε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον οποίο είχε σχεδόν και καθημερινή επαφή- ήταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, σοκαριστικά.
Έτσι λοιπόν στην Α' Αθηνών η ΝΔ, εμφανίζεται με βάση αυτή τη μέτρηση, να έχει μόλις...

17%, όταν στις προηγούμενες εκλογές του 2009 είχε πάρει 31,75%. Δηλαδή έχει πέσει σχεδόν στο μισό.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη χειρότερα. Παίρνει σχεδόν 12% όταν το 2009 είχε 35,5%. Δηλαδή τώρα έχει περίπου το ένα τρίτο!!!
Εντυπωσιακό ποσοστό συγκεντρώνει η "Χρυσή Αυγή" στο γκάλοπ. Έχει 8%, όταν στις εκλογές του 2009 ήταν μόλις 0,51%!
Επίσης, κατά τις πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου έχουν στην Α' Αθηνών, σύμφωνα με το γκάλοπ, 6,5%!

kanapesnews.blogspot.com/

Αντιδρούν και οι της ΕΛΑΣ για το γκέτο της Κοζάνης


Στην Κοζάνη σήμερα πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης με την συμμετοχή Εκπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Γρεβενών- Καστοριάς – Φλώρινας, στην οποία συζητήθηκε κύρια η δημιουργία χώρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο χώρο του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου ΠΟΡΤΗ στην περιοχή Νεάπολης Κοζάνης. Προς μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε γνώση για την ιδέα δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στην Νεάπολη Κοζάνης. Δυστυχώς φαίνεται να είναι πάγια τακτική της πολιτείας να λαμβάνουν αποφάσεις που μας αφορούν χωρίς να ερωτηθούμε...
Τα ερωτήματα τα οποία γεννούνται είναι πολλά κι έχουν να κάνουν:
Α) Με την παντελή έλλειψη υποδομών στο συγκεκριμένο χώρο από πλευράς υγιεινής διαβίωσης των κρατουμένων και ασφαλούς κράτησης αυτών.
Β) Ο ελάχιστος χρόνος που δίδεται στην κατασκευή τέτοιου είδους υποδομών.
Γ) Η ανεπάρκεια υγειονομικών μονάδων στην περιοχή, ήδη όλα τα Νοσοκομεία της περιφέρειας υπολειτουργούν, το δε κοντινότερο απέχει σαράντα περίπου χιλιόμετρα και δεν πληρεί τους όρους κράτησης.
Δ) Η δημιουργία του παραπάνω κέντρου υποδοχής των λαθρομεταναστών με την απασχόληση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών, για την φρούρηση του, θα έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία των Υπηρεσιών Αστυνόμευσης της Δυτικής Μακεδονίας με συνέπεια να είναι αδύνατη η ανταπόκριση των αστυνομικών, στο βασικό τους ρόλο, αυτόν, της παροχής του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τον Κο Υπουργό ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Όπως προβεί στην αναστολή της απόφασης ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην περιοχή Νεάπολης Κοζάνης και ζητάμε να εφαρμοσθούν οι εθνικές και διεθνείς διατάξεις που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία τέτοιων κέντρων.
Πρόθεσή μας είναι η επίλυση και όχι η δημιουργία νέων προβλημάτων.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Δ.Σ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Στέργιος ΜΠΑΝΤΟΛΑΣ
Χρήστος ΤΡΙΓΩΝΗΣ
Γεώργιος ΔΡΟΜΠΟΥΡΑΣ
Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Τα παραπάνω, τα λένε και τα υπογράφουν αστυνομικοί. Ίσως κάτι να ξέρουν.

Η ευρύτερη Δεξιά στο προσκήνιο των εξελίξεων, όπως αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις


Οι επιλογές πληθαίνουν για τους ψηφοφόρους του εθνικού χώρου 
Τέσσερις δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν τα ίδια, παρά τις όποιες αποκλίσεις. Η Δεξιά, έχει καταφέρει με τις ζυμώσεις στους κόλπους της, να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, απορροφώντας μάλιστα και μεγάλο κομμάτι της αντιμνημονιακής ψήφου διαμαρτυρίας. Σας παραθέτουμε τις δημοσκοπήσεις, μαζί με τον σχολιασμό μας:
Η ALCO για λογαριασμό του Star Channel: N.Δ. 24,5%, ΠΑ.ΣΟ.Κ. 15,5%, Κ.Κ.Ε.10%, ΔΗΜ.ΑΡ. 9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ΛΑ.Ο.Σ. 3,7%, Οικολόγοι 3%, ΔΗ.ΣΥ. 3%, Χρυσή Αυγή 2,6%, Κοινωνική Συμφωνία 2%, Άρμα Πολιτών 1,2%.
Η Kapa Research για το «Βήμα της Κυριακής»: N.Δ. 18,1%, ΠΑ.ΣΟ.Κ. 14,3%, Κ.Κ.Ε. 8,2%, ΔΗΜ.ΑΡ. 4,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, ΛΑ.Ο.Σ. 3,6%, ΔΗ.ΣΥ. 2,3%, Χρυσή Αυγή 3,4%, Κοινωνική Συμφωνία 1,1%.
Η MARC για το «Έθνος της Κυριακής»: N.Δ. 24,8%, ΠΑ.ΣΟ.Κ. 18,4%, Κ.Κ.Ε. 10,4%, ΔΗΜ.ΑΡ. 10,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, ΛΑ.Ο.Σ. 3,5%, Χρυσή Αυγή 3,2%.
Η MRB για τη «Real News»: Ν.Δ. 20,3%, ΠΑ.ΣΟ.Κ. 12,1%, Κ.Κ.Ε. 8,6%, ΔΗΜ.ΑΡ. 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, ΛΑ.Ο.Σ. 2,5%, Χρυσή Αυγή 2,6%, ΔΗ.ΣΥ. 2,5%, Άρμα Πολιτών 1,5%.
Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στα δεξιά
Είναι εμφανές ότι η Ν.Δ. υποχωρεί συνεχώς, όπως και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συσπειρώνεται και ανακάμπτει. Αν συνεχίσει, δε, έτσι, τα ποσοστά του θα αποτελέσουν μια από τις δυνατότερες εκπλήξεις των εκλογών. Όσοι νομίζουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πέσει κάτω από το 22%, πλανώνται πλάνη οικτρά. Ο πιο στυγνός εξουσιαστικός μηχανισμός της μεταπολίτευσης, μπορεί να λαβώθηκε καίρια από τις εθνοκτόνες πολιτικές που εφάρμοσε τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχώς, είναι ακόμα εδώ, φωλιασμένο στη δημόσια διοίκηση. Στη Δεξιά, οι ζυμώσεις έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Το ΛΑ.Ο.Σ., δείχνει να ανακάμπτει από το σοκ  ττων αποχωρήσεων, συγκρατώντας τις δυνάμεις του και σιγά-σιγά αυξάνει τα ποσοστά του σε βάρος της Χρυσής Αυγής, η οποία «πιέζεται» πολύ από το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, που δίνει μια πιο «ήπια» πολιτική διέξοδο διαμαρτυρίας σε πολλούς. Από την άλλη, το ρεύμα που έδειχνε να έχει αρχικά η αριστερά, «ξεφουσκώνει». Η ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη, μετά την υποδοχή πολλών ΠΑΣΟΚων, μπαίνει στην τροχιά της κρίσης και της συνηθισμένης εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει τα πολιτικά μορφώματα της αριστεράς πλην Κ.Κ.Ε. Επίσης, το βασικό είναι ότι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης δείχνει να μετατίθεται στις εξελίξεις στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, όπου παρατηρείται πολύ μεγάλη κινητικότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο σχηματισμός της κεντροαριστερής Κοινωνικής Συμφωνίας, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη και δεν φαίνεται να συγκίνησε κανέναν, πλην κάποιων παλαιοπασόκων.

Μέχρι και ο Μαρξ τα λέει για τους λαθρομετανάστες....

• Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
• Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το…
μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.
• Η μετανάστευση....
διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία
• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.
• Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.
• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.
adena-gr


http://paspartoy.blogspot.com/2011/05/blog-post_3068.html

ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ


Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Μαρτίου 21, 2012
Η Αριστερά κάθε αποχρώσεως, συνεπής στην παρωχημένη και τραγικά διαψευσμένη μαρξιστική ιδεοληψία της ταξικής συνείδησης, την οποία επιμένει να επικαλείται ως εργαλείο ερμηνείας και εξέλιξης της ιστορίας, μισεί τον Έλληνα εργάτη, διότι δεν τον αντιμετωπίζει ως ισότιμο Έλληνα πολίτη, αλλά ως εξαθλιωμένο προλετάριο, δηλαδή ιστορικό δούλο της παραγωγικής διαδικασίας. Έτσι, σε κάθε σχετική συζήτηση, αναφορά, έντυπο και προπαγανδιστική αφίσα, σύμπαν το φάσμα της Αριστεράς, από την δημοκρατική μέχρι την εξωκοινοβουλευτική και τους αναρχοκαθεστωτικούς αριστεριστές συμμορίτες δεν αναφέρεται ποτέ σε Έλληνες, αλλά σε “γηγενείς” ή “ντόπιους”  εργάτες και εργαζόμενους τους οποίους καλεί σε “συμπαράταξη” και ταξικό αγώνα από κοινού με το κοινωνικό ίζημα των λαθρομεταναστών παριών.
Με τον τρόπο αυτό η προδοτική και αρνησίπατρις Αριστερά εξομοιώνει και εξισώνει τον Έλληνα εργάτη με τον λαθρομετανάστη εισβολέα, υποβιβάζοντάς τον από Έλληνα πολίτη σε προλετάριο χωρίς πατρίδα.
Αντίστοιχα, η Δεξιά κάθε αποχρώσεως, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα θραύσματά τους, δεσμευμένη στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του μνημονίου που υπηρετεί την ακραία καπιταλιστική κερδοσκοπία, μισεί τον Έλληνα εργάτη, διότι τον αντιμετωπίζει ως μισθωτό ή ημερομίσθιο σκλάβο και όχι ως ισότιμο πολίτη. Η Δεξιά δεν ενδιαφέρεται για την εθνική ταυτότητα και συνείδηση του απασχολήσιμου σκλάβου της, έτσι στην παραγωγική διαδικασία προτιμά να απολύει τον Έλληνα εργάτη και να τον αντικαθιστά με τον μετανάστη παρία προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα υπερκέρδη της.
Με τον τρόπο αυτό η προδοτική και αρνησίπατρις Δεξιά εξομοιώνει και εξισώνει τον Έλληνα εργάτη με τον λαθρομετανάστη εισβολέα, υποβιβάζοντάς τον από Έλληνα πολίτη σε προλετάριο χωρίς πατρίδα.
Όμως, η κύρια ιστορική διάκριση του Έλληνα εργάτη δεν είναι ότι είναι εργάτης, αλλά ότι είναι Έλληνας. Συνεπώς τον Έλληνα εργάτη δεν τον ενώνει με τον λαθρομετανάστη παρία η ιδιότητα του εργάτη, αλλά τον χωρίζει η συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Ο Έλληνας εργάτης είναι πριν από όλα Έλληνας πολίτης και έχει όλα τα δικαιώματα και τα καθήκοντα που προκύπτουν από αυτή την ιδιαίτερη ταυτότητα του πολίτη, ενώ ο εισβολέας λαθρομετανάστης είναι κοινωνικός παρίας και δεν έχει κανένα δικαίωμα, αφού άλλωστε δεν βαρύνεται και με κανένα καθήκον. Η Αριστερά και η Δεξιά αντιπαρέρχονται την θεμελιώδη διαφορά, διότι δεν αναγνωρίζουν στον Έλληνα εργάτη την ταυτότητα του Έλληνα πολίτη, αλλά αυτήν του κοινωνικού παρία.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΤΗΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αντιρατσιστική συναυλία στον Αγ.Παντελεήμονα;;;....next year!!!


Ο ΣΚΑΙ μετέδιδε πως γίνεται συναυλία (θα θέλανε) στον αγιο Παντελεήμονα την στιγμή που οι επαγγελματίες αντιρατσιστές είχαν στήσει εξέδρα και έκαναν καραγκιοζιλίκια 11 τετράγωνα μακρια από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα! Αυτό θα πει έγκυρη ενημέρωση...

Στο μπλέ Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και Έλληνες κάτοικοι, στο κόκκινο επαγγελματίες αντιρατσιστές και λοιποί πλέμπα... 

Για μια ακόμη φορά μέλη Μη Κυβερνητικών οργανώσεων παρέα με τον γνωστό Ανταρσύα διοργάνωσαν (η τουλάχιστον προσπάθησαν) πορεία και συναυλία στην πολύπαθη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Σκοπός λέει της εκδήλωσης ήταν να διώξουν την συγκυβέρνηση τροικανών, τραπεζιτών και φασιστών!!( μην μας ρωτήσετε τι εννοεί ο ποιητής...η βλακεία είναι υγεία).
Για τον σκοπό αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες γέμισαν με χιλιάδες αφίσες όλο τον νομό Αττικής και ενημερώνανε για την σημερινή εκδήλωση. (μην μας ρωτήσετε που βρέθηκε τόσο χρήμα...η επαγγελματική ευαισθησία δείχνει αρκετά επικερδής).
Αντίστοιχη εκδήλωση έχει ξαναεπιχειρηθεί στο παρελθόν ...αλλά φαίνεται πως κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό (πλησιάζουν και εκλογές). 
Αλλά ας πάμε στα σημερινά....το σκηνικό είχε ως εξής...από την μία μεριά...οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα μαζί με αρκετούς Έλληνες πατριώτες που τους στηρίζουν στους αγώνες τους βρέθηκαν από νωρίς το πρωί να περιφρουρούν την πλατεία...από εδάφους και αέρος!....από κάποια στιγμή και ύστερα στον χώρο βρέθηκαν και 9 τουλάχιστον διμοιρίες με μέτωπο όμως προς τους κατοίκους!!!! 
Από την άλλη μεριά είχαμε τους γνωστούς επαγγελματίες αντιρατσιστές μαζί με κάμποσους λαθρομετανάστες να μαζεύονται στα Προπύλαια (ενδιαφέρον παρουσιάζει πως παρότι έχει καταργηθεί το άσυλο... κράτος και παρακράτος αντιμετωπίζουν τον συγκεκριμένο χώρο ως άσυλο!)
Οι διοργανωτές της πορείας όμως αντιμετωπίσανε μερικά προβλήματα. Ενώ είχαν ενημερώσει πως θα ξεκινήσουν στις 2...δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν γιατί κόσμος δεν υπήρχε...έτσι αναγκαστήκανε να περιμένουν μέχρι οι λαθρομετανάστες φίλοι τους να μαζέψουν ότι αλλοδαπό μπορούσαν....αφού κάποια στιγμή κατάφεραν να μαζευτούν (τουλάχιστον τόσοι για να μην γελάει το σύμπαν)...ξεκίνησαν!...φυσικά σε αντίθεση με κάποια αντίστοιχη πορεία Ελλήνων...ξεκίνησαν σαν να πηγαίνουν βόλτα...χωρίς αστυνομία...χωρίς τίποτα...η βόλτα τους κράτησε μεχρι την Αχαρνών. Σταμάτησαν σε απόσταση 600 μέτρων μακριά από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα (μετά τα περσινά χουνέρια και μικρή ήταν η απόσταση)...εκεί έστησαν μια εξέδρα και άρχισαν τα καραγκιοζιλίκια (για να δικαιολογήσουν τα μισθα που λέει...ο λόγος)...αφού πέρασε κάμποση ώρα και αφού είχαν δώσει ένα ακόμη μάθημα στην τρόικα και τους τραπεζίτες αποχώρησαν...

Συμπέρασμα αντιρατσιστική συναυλία στον Αγ.Παντελεήμονα;;;....next year!!!

δύο τρία πραγματάκια για τους επαγγελματίες αντιρατσιστές... 

  • ως κατοικος της περιοχής θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες αντιρατσιστές γιατι με αφορμή την επαγγελματική τους δραστηριότητα και τις επίμονες προσπάθειες τους να φέρουν την πλέμπα στην πλατεία μας....μου δίνουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία κάθε φορά που επιχειρούν να έρθουν...να συναντώ παλιούς συμμαθητές και φίλους από την περιοχή που λόγω της καθημερινότητας δεν θα ήταν εύκολο να τους βρίσκω....με λίγα λόγια...επαγγελματίες αντιρατσιστές...δεν ξέρετε πόσο καλό μας κάνετε...
  • και τέλος ευτυχώς που δεν ήρθατε...όχι γιατί μπορεί να πέφτατε πάνω σε κάτοικους όπως την προηγούμενη φορά και να μην ξέρατε από που να φύγετε....αλλά γιατί μπορεί να πέφτατε πάνω στην ομάδα των γυναικών που βρισκόταν στην πάνω μεριά της πλατείας και απλά να μην φεύγατε ποτέ...
για το greekalert
oistros

http://www.greekalert.com/2012/03/next-year.html