Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Φιλελεύθεροι και αριστεροί χέρι-χέρι


Βερέμηδες και Αλιβιζάτοι, πήγαν στο 2ο συνέδριο της Δράσης για να πουν τα γνωστά εθνομηδενιστικά τους
Προηγήθηκαν σε ψήφους οι Στέφανος Μάνος, Μιράντα Ξαφά (ναι, αυτή του ΔΝΤ), Tάσος Αβραντίνης, Γιάννης Ληξουριώτης, Αντύπας Καρίπογλου, Ιωάννα Στεφανάκη, Φίλιππος Κιτσόπουλος, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Στρατής Μούγερ, Ολύμπιος Ράπτης... Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο της νεοφιλελεύθερης & εθνομηδενιστικής Δράσης του Στέφανου Μάνου. Τα παραπάνω ονόματα, είναι κάποια από τα ονόματα αυτών που εξελέγησαν στην 25μελή ΚΕ του (εκλογικά ανύπαρκτου) κόμματος. Όλοι λοιπόν αυτοί ενέκριναν την «πρόταση» για την οικονομία, ζητώντας, μεταξύ άλλων, «δραματική μείωση των δαπανών του Δημοσίου» (κι όποιον πάρει ο χάρος) και αποκρατικοποιήσεις (ξεπουλήματα). Με λίγα λόγια, δεν θέλουν στρατό, Παιδεία, υγεία και βάλτε με το μυαλό σας και τι άλλο.
Μάθαμε επίσης ότι η Δράση, η οποία συνεδρίασε στον Παράδεισο Αμαρουσίου (συνεδριακό κέντρο Δαΐς), θα μετάσχει στις επόμενες εκλογές. Θα ανταγωνιστεί, φάινεται, τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας για τις ελάχιστες ψήφους κάποιων νεοφιλελεύθερων. Η Δράση θα συνεργαστεί και με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία... Όσο για τους τελευταίους, ένας μόνο τίτλος από την ιστοσελίδα τους, λέει πολλά: «Για την καταδίκη αντιρρησία συνείδησης από στρατοδικείο: Ας τελειώνουμε με τα κατάλοιπα της στρατοκρατίας». Όσο για το συνέδριο της Δράσης, πρώτος ομιλητής ήταν ο γνωστός για τις απόψεις του Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η ευκαιρία για ανάπτυξη και απασχόληση»... Φυσικά, από ένα τέτοιο πάρτι εθνομηδενισμού και νεοφιλελευθερισμού, δεν θα μπορούσαν να λείψουν ο υποστηρικτής της Ρεπούση και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Βερέμης, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η στιγμή της συλλογικότητας» με ομιλητές τους Θάνο Βερέμη, ο εμπνευστής του λαθρονομοσχεδίου και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, αλλά και ο άνθρωπος της Δράσης στο Δήμο Αθηναίων, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρός της Τάσος Αβραντίνης. Α, ήταν κι ο Μπουτάρης παρών

Αλβανοί και Ινδός φίμωσαν μέχρι θανάτου 76χρονη


Αλβανοί και Ινδός φίμωσαν μέχρι θανάτου 76χρονη
Η 76χρονη γυναίκα που διένεμε μόνη της σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου στον Περισσό, εντοπίστηκε νεκρή στις 28 Ιουλίου 2011 πέφτοντας θύμα ληστείας.
Οι δράστες συνελήφθησαν  ένα σχεδόν χρόνο αργότερα, έτοιμοι να λογοδοτήσουν για τη πράξη τους αυτή. Οι τρεις αλλοδαποί, δυο Αλβανοί και ένας Ινδός, εισέβαλαν στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.
Το θύμα ωστόσο τους αντιλήφθηκε αντέδρασε και για να την ακινητοποιήσουν την έδεσαν και την φίμωσαν με αυτοκόλλητες ταινίες και κομμάτια υφάσματος, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος της.
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ενός Αλβανού και αναζητούν οι δυο ακόμα συνεργοί του.

Το δράμα της οικονομικής κρίσης ...σε ένα video

ΙΜΙΑ 2012 - Αμοντάριστα πλάνα της πορείας ΒΙΝΤΕΟ


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Αστυνομία και κοινωνία .


Η εγκληματικότητα στην χώρα μας συνεχώς αυξάνεται και έχει φτάσει στο σημείο του να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη. Μέσα σε ένα χρόνο οι ένοπλες ληστείες έχουν διπλασιαστεί ενώ πρωτοφανή αύξηση παρουσιάζουν όλοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί δείκτες του εγκλήματος. Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα. Ο Ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται απροστάτευτος. Το κράτος απουσιάζει από την προστασία του και η πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε ξέφραγο αμπέλι. Χιλιάδες λαθρομετανάστες εισέρχονται καθημερινά στην χώρα μας και όσοι από αυτούς συλλαμβάνονται, δεν έχουν μαζί τους ταξιδιωτικά έγγραφα και ουδείς γνωρίζει από κρατάει η σκούφια τους κατά το κοινός λεγόμενο. Πολλοί από αυτούς είναι διάφορα κακοποιά στοιχεία τα οποία προφανώς καταζητούνται στις χώρες καταγωγής τους. Έρχονται στην Ελλάδα η οποία έχει μεταβληθεί στον παράδεισο των λαθρομεταναστών και κάθε κακοποιού στοιχείου.
Η επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας ουσιαστικά βρίσκεται σε μηδενικό σημείο. Η Ελληνική Αστυνομία δυστυχώς φέρει την παθογένεια που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο Δημόσιος τομέας στην χώρα μας. Δεν υπάρχουν χρήματα για να εφοδιασθούν με βενζίνη και να κινηθούν τα περιπολικά και οι αστυνομικές μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ κλπ. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και πολλές φορές οι βλάβες που παρουσιάζονται τις αποκαθιστούν οι αστυνομικοί με δικά τους έξοδα. Δεν υπάρχουν ελαστικά για τα οχήματα και τις μοτοσυκλέτες και φυσικά στον τομέα αυτόν υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Και φυσικά κάθε μήνα οι αστυνομικοί βλέπουν οι αποδοχές τους να μειώνονται όπως και των άλλων δημόσιων υπαλλήλων.
Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας υπολειτουργούν ή κλείνουν και οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι ασφυκτικές. Εκτός αυτού το πολιτικό σύστημα έχει καταφέρει να φέρνει συνεχώς σε αντιπαράθεση την Ελληνική Αστυνομία με τους πολίτες, με αποτέλεσμα να μη εμπιστεύεονται τους αστυνομικούς. Η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να φροντίσει για αλλαγή πλεύσης. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και των καταδιωκτικών αρχών της.
  • Θα πρέπει λοιπόν πρώτα από όλα να αλλάξει η νομοθεσία η σχετική με την χρήση όπλων από τους αστυνομικούς. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν οι αστυνομικοί πρώτα να τους θερίσουν με τα καλάσνικωφ οι κακοποιοί και μετά να αρχίσουν να πυροβολούν εναντίον τους τα όπλα τους.
  • Θα πρέπει να ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες των αστυνομικών, ώστε βλέποντας οι πολίτες να περιπολούν στις γειτονιές τους αστυνομικοί να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.
  • Θα πρέπει να δημιουργηθούν μονάδες δίωξης για τα ιδιαίτερα εγκλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
  • Θα πρέπει να προσληφθεί επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσει να διαχειρισθεί τις νέες μεθόδους εγκλήματος των κακοποιών.
  • Θα πρέπει στο έμψυχο υλικό της Αστυνομίας να γίνει ορθολογιστική κατανομή και οι περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα να ενισχυθούν με περισσότερο προσωπικό για καλλίτερη αστυνόμευση της περιοχής.
  • Θα πρέπει το προσωπικό της Αστυνομίας να εκπαιδεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αστυνόμευση δύσκολων καταστάσεων.
  • Θα πρέπει να γίνει ανανέωση και εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής.
  • Τέλος θα πρέπει όλες οι Αστυνομικές υπηρεσίες να έχουν αγαστή συνεργασία μεταξύ τους στην δίωξη και πάταξη της εγκληματικότητας.
Η εγκληματικότητα μπορεί πολύ εύκολα να τεθεί υπό έλεγχο εφ' όσον υπάρξει πολιτική βούληση από όλα τα πολιτικά κόμματα. Η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να σταματήσει να είναι τσιφλίκι του εκάστοτε κόμματος που κυβερνά την χώρα, αλλά και του κάθε υπουργού ο οποίος προΐσταται του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως τώρα ΠΡΟ - ΠΟ και να τεθεί στην υπηρεσία του λαού. Από την πρώτη ημέρα της μεταπολιτεύσεως και αφού ανέλαβαν την εξουσία οι πολιτικοί, η πρώτη τους φροντίδα ήταν να αποψιλώσουν και να παροπλίσουν πληθώρα ικανών και άξιων στελεχών της Αστυνομίας αλλά και απλών αστυνομικών ως χουντικών. Λες και το έγκλημα έχει κομματική ή πολιτική ταυτότητα. Συγχρόνως οι πολιτικοί διέβαλαν στον Ελληνικό λαό τους αστυνομικούς και τους χαρακτήριζαν βασανιστές κλπ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί και ιδιαίτερα οι αξιωματικοί σε προηγούμενα χρόνια να δέχονται πολλές φορές προπηλακισμούς και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στον δρόμο με την υπηρεσιακή τους στολή.
Τέτοια ήταν η προπαγάνδα της ανεξέλεγκτης αριστεράς εναντίον των αστυνομικών, ώστε ο αστυνομικός να έχει κατέβει στα τελευταία σκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας. Ήταν ο αστυνομικός εκείνη την εποχή του κλώτσου και του μπάτσου κατά το κοινός λεγόμενο. Η προπαγάνδα εναντίον των αστυνομικών είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε τα παιδιά τους να ντρέπονται στα σχολεία να αναφέρουν ότι ο πατέρας τους είναι αστυνομικός. Να ντρέπονται για όσα άκουγαν καθημερινά για τους γονείς τους. Τα οποία τα ουσιαστικά όλα ήταν ψέματα και κατευθύνονταν από την αισχρή προπαγάνδα της αριστερής θολοκουλτούρας. Με αυτόν τον τρόπο μέσα σε λίγα χρόνια φτάσαμε στην πλήρη απαξίωση της Αστυνομίας και των στελεχών της. Πρέπει λοιπόν αυτή η κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί να ανατραπεί άμεσα. Οι πολιτικοί έχουν αφήσει την Αστυνομία στην τύχη της. Ουδείς κακοποιός φοβάται τον Έλληνα αστυνομικό. Ιδιαίτερα οι λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν τους αστυνομικούς όταν τους ελέγχουν με δυσμενείς μεταθέσεις. Πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να ανακτήσει το γόητρο της και να πάρει την θέση που της αξίζει εντός της Ελληνικής κοινωνίας.
Θα πρέπει λοιπόν οι προαγωγές των στελεχών της Αστυνομίας να σταματήσουν επιτέλους να γίνονται με κομματικά κριτήρια όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Τα κριτήρια για να προαχθεί ένας αστυνομικός θα πρέπει να είναι αφ' ενός αξιοκρατικά, αφ' ετέρου ανάλογα με την εργατικότητα και τις επιτυχίες που θα έχει παρουσιάσει στον τομέα ευθύνης του. Στα ανώτερα και ανώτατα αξιώματα της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναδεικνύονται οι πλέον ικανοί οι οποίοι θα είναι σε θέση να συντονίζουν και να αναδεικνύουν το έργο της. Εάν τους το επιτρέψει το πολιτικό σύστημα, τα στελέχη της Αστυνομίας μπορούν να επαναφέρουν την αστυνόμευση σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας και να την καταστήσουν και πάλι ένα από τους πυλώνες που στηρίζουν την πατρίδα και την κοινωνία μας.
Νίκος Παπαγεωργίου