Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι γερμανικές αποζημιώσεις καλύπτουν το 80% του ελληνικού χρέους


Οι γερμανικές αποζημιώσεις καλύπτουν το 80% του ελληνικού χρέους

Οι γερμανικές αποζημιώσεις καλύπτουν το 80% του ελληνικού χρέους
Τουλάχιστον 115 δισεκατομμύρια ευρώ οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για την καταστροφή του εθνικού της πλούτου, κατά την διάρκεια της κατοχής της χώρας μας από το Γ΄ Ράιχ. Για το κατοχικό δάνειο, η Γερμανία πρέπει να μας πληρώσει 73 δισ ευρώ και για τις πολεμικές αποζημιώσεις 42,8 δισ ευρώ.
Προ ημερών, η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt,επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα και υπολόγισε ότι, μόνο για το ονομαζόμενο «κατοχικό δάνειο», η Γερμανία πρέπει να πληρώσει στην Ελλάδα 95 δισ δολάρια (περί τα 73 δισ ευρώ).
Εάν υπολογιστεί, λοιπόν, ότι με το κούρεμα του χρέους και την πιθανή «συντεταγμένη πτώχευση», κατά ορισμένους υπολογισμούς, η χώρα μας θα χρωστά 170 δισ, τότε μόνο από τις γερμανικές οφειλές, καλύπτεται σχεδόν το 80% του χρέους της.
Τα ποσά
Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων ειδικών, οι πολεμικές αποζημιώσεις που έπρεπε να καταβάλλει η Γερμανία στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 42,8 δισ ευρώ (περί τα 61,45 δολάρια με τιμές του 1995). Μόνο οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα στη χώρα μας- σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Γερμανίας- ανέρχονται σε περίπου 25 δισ ευρώ. Μάλιστα, Γερμανοί ειδικοί είχαν υπολογίσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο στα 60 δις ευρώ.
Τώρα, σύμφωνα με την Die Welt, εάν στο κατοχικό δάνειο προστεθούν και οι τόκοι, το Βερολίνο χρωστάει στην Ελλάδα δεκάδες δις δολάρια.
Ειδικότερα, για το δάνειο των 476 εκατ. μάρκων από την Τράπεζα της Ελλάδας, η εφημερίδα γράφει: «Αν τα χρήματα θεωρούνται κανονικό δάνειο, τότε η Ελλάδα δικαιούται να τα λάβει. Χωρίς τόκους, το ποσό σε σημερινές τιμές αντιστοιχεί σε 14 δισ δολάρια. Με τόκο 3% μέσα σε 66 χρόνια, αυτό ανέρχεται σε τουλάχιστον 95 δισ δολάρια (σχεδόν 73 δισ ευρώ).»
…και μέχρι τώρα έχουμε πάρει…
Για όλα αυτά, η Γερμανία έχει καταβάλει ψίχουλα ως αποζημιώσεις και αρνείται συστηματικά να πράξει κάτι τέτοιο, ακόμα και στην περίπτωση αποδεδειγμένων ομαδικών σφαγών πολιτών. Από χώρες όμως που έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις, έχει καταβάλει πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά. Απειροελάχιστα όμως για την Ελλάδα.
Για την καταστροφή της χώρας μας, η Γερμανία τα μόνα χρήματα που έδωσε ήταν 115 εκατ. μάρκα, που μοιράστηκαν το 1960 σε 90.000 θύματα ή συγγενείς τους, καθώς και σε συγγενείς εκτελεσμένων και ομήρων σε γερμανικά στρατόπεδα θανάτου.
ΠΗΓΗ: real.gr

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στο 25% η «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο της Αθήνας!


Στο 25% η «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο της Αθήνας!

Στο 25% η «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο της Αθήνας!
Πανικό έχει προκαλέσει στο πολιτικό σύστημα η ραγδαία άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα, καθώς όπως εκτιμούν αναλυτές με τη δυναμική που έχει αποκτήσει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι πολύ πιθανόν να το οδηγήσει στο κατώφλι της επόμενης Βουλής!
Σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσκόπηση για την Α’ Αθηνών που παρήγγειλε μεγάλο κόμμα και ολοκληρώθηκε μόλις χθες, η Χρυσή Αυγή καταγράφει ενυπωσιακό ποσοστό που ξεπερνά το 17%.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως αυτές του άξονα Πατησίων-Αχαρνών (Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας κ.α), αλλά και στον Κολονό η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 25%, ξεπερνώντας κατά πολύ τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!
Αυτό που έκανε, πάντως, τους δημοσκόπους να… τρίβουν τα μάτια του είναι ότι η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να κεδίζει πολλούς υποστηρικές και στις καλές περιοχές της Αθήνας(Κολωνάκι, Νεάπολη).
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν να συρικνώνεται η δύναμή τους στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να εκλέξουν ελάχιστους βουλευτές στην Α’ Αθηνών στις επόμενες εκλογές…
ΠΗΓΗ: apospasma.gr


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ξεκίνησε η υλοποίηση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου !!!





Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 το απόγευμα, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2), ξεκίνησε η υλοποίηση ενός νέου θεσμού,  του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, κατά το οποίο διακεκριμένοι επιστήμονες, με την μορφή εκλαϊκευμένων διαλέξεων, θα ενημερώνουν για θέματα που άπτονται της Ιστορίας και της παράδοσης του Ελληνισμού, καθώς και της παρουσίας της Εκκλησίας στη ζωή της πατρίδας μας. 

 
Την πρωτοβουλία αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας βοηθάει η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων Ν. Κερκύρας και διακεκριμένοι επιστήμονες που έχουν ήδη προσκληθεί και έχουν αποδεχθεί να είναι εισηγητές στον κύκλο μαθημάτων του Ελευθέρου Πανεπιστημίου.

Στη πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η Εκκλησία και η επιβίωση του Γένους κατά την Τουρκοκρατία». Ο ομιλητής επεσήμανε ότι αν το Γένος μας κρατήθηκε ζωντανό κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της Οθωμανικής κυριαρχίας οφείλεται στην Εκκλησία και στην θεσμικό της ρόλο. Η Εθναρχούσα Εκκλησία κράτησε τη γλώσσα, την ιστορία, την παράδοση, την ταυτότητα του Ελληνισμού, μέσω των κοινοτήτων, της Θείας Ευχαριστίας, του κηρύγματος, ακόμη και του "κυρυφού χολειού", του οποίου κακώς αμφισβητείται η ύπαρξη, διότι μέσα στους ναούς και τα μοναστήρια οι Έλληνες μάθαιναν τα γράματα επί μακρόν χρονικό διάστημα, και μάλιστα το βράδυ κάθε ημέρας, μετά τον εσπερινό. Χρησιμοποιώντας πηγές και μαρτυρίες επιφανών ιστορικών, όπως του Ράνσιμαν, ο ομιλητής τόνισε ότι χωρίς επίγνωση της ορθόδοξης συνείδησης , ο Ελληνισμός θα είχε καταρρεύσει και ότι στις ημέρες μας αλλοτριωθήκαμε από το δυτικό πνεύμα, το οποίο τελικά μας οδήγησε σε αδιέξοδα κρίσης και διαλυσης. Η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει τελειώσει. Όμως οι Έλληνες δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν και να ξαναχτίσουν μία νέα πορεία εάν ακουμπήσουν στην Εκκλησία και την παράδοσή μας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο θεσμός του Ελευθέρου Πανεπιστημίου αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας με σκοπό να υπάρξει υπεύθυνη πνευματική ενημέρωση και καλλιέργεια γόνιμου προβληματισμού σε μία δύσκολη πραγματικότητα. Ευχαρίστησε τον εκλεκτό ομιλητή, ενώ τόνισε ότι η Εκκλησία λειτούργησε προφητικά εν όψει της κρίσεως, η οποία ήταν αναμενόμενη με τον τρόπο ζωής τον οποίο είχαμε επιλέξει άκριτα να εφαρμόζουμε. Έφερε ως παράδειγμα τους λόγους και τα κείμενα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος είχε καταδείξει τα αδιέξοδα και τόνισε ότι και σήμερα η Εκκλησία κάνει το καθήκον της έναντι του λαού, τόσο υλικά, όσο και πνευματικά, αλλά πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε και να δούμε διαφορετικά τη ζωή. Αλλιώς, στη νέα κατοχή την οποία βιώνουμε δεν θα υπάρξει διέξοδος ελευθερίας και αλλαγής.  

Της ομιλίας ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ !


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ - ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ "ΒΗΜΑ"


Σύμφωνα με το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο τεταρτοετής εύελπις αρχηγός της Σχολής Ευελπίδωνέβγαλε λόγο υπέρ της χούντας και έβαλε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της χούντας.
Επίσης αφού κάλεσε πρώτα τους αλλοδαπούς και τους Κύπριους να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο, να κλείσουν οι πόρτες και να κατέβει η αφίσα του Πολυτεχνείου έβγαλε λόγο κατά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και υπέρ της χούντας. 

Σύμφωνα με τις δικές μου έγκυρες πληροφορίες μέσα από τη Σχολή Ευελπίδων και μάλιστα από ευέλπιδες που ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιγράφει το «Βήμα» και όπως παρουσιάστηκαν από τα κανάλια ALPHA και MEGA το βράδυ του Σαββάτου 26/11/11.
Συγκεκριμένα μετά την τελετή της 17 Νοεμβρίου κάποιοι ευέλπιδες είχαν την ιδέα να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, που ήταν αυτό που χρησιμοποίησε και η χούντα ως ύμνο της για προπαγανδιστικούς λόγους εκείνης της εποχής.
Ένας εκ των ευελπίδων, μου είπε τους στίχους του τραγουδιού που είναι οι παρακάτω:
«Μεσ’ στου Νοέμβρη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη
με εργάτη αγρότη φοιτητή και πρώτο το στρατιώτη
αδελφωμένοι δυνατοί για μια Ελλάδα πρώτη»
Όποιος διαβάσει τους στίχους αυτούς πουθενά δεν θα διαπιστώσει ούτε ανατρεπτική διάθεση, ούτε χουντικά συνθήματα ούτε κάποια αιχμή κατά της δημοκρατίας. Αντίθετα εμείς βλέπουμε ένα ενωτικό χαρακτήρα του τραγουδιού τη στιγμή μάλιστα που ούτε αναφέρεται στον Απρίλη όπως ήταν το τραγούδι της χούντας αλλά στο Νοέμβρη.
Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, διανθίζοντας μάλιστα ένα ασήμαντο περιστατικό με ψευδή γεγονότα, τα οποία σύμφωνα με τις έγκυρες και από μέσα πληροφορίες μας ουδέποτε έλαβαν χώρα.
Αν ο υπεύθυνος του επεισοδίου αυτού είναι ο αρχηγός και διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα τότε καλώς να τιμωρηθεί. Όμως η παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο για αποπομπή από τη Σχολή είναι εντελώς άστοχη και υπερβολική για τους εξής λόγους:
α. Όσον αφορά στο τραγούδι:
1/ Το να τραγουδάς ένα τραγούδι παραλλαγμένο, που γράφτηκε από τη χούντα δεν σημαίνει ότι είσαι χουντικός. Άλλωστε τη μουσική του αυθεντικού τραγουδιού, κατά μία εκδοχή την είχε γράψει ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος επί σειρά ετών είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Αθηναίων. Είναι χουντικός;
2/ Κατά μία άλλη εκδοχή τη μουσική συνέθεσε ο αρχιμουσικός της στρατιωτικής μουσικής Αναστάσιος Ρεμούνδος, ο οποίος είχε συνθέσει σωρεία στρατιωτικών εμβατηρίων, πολλά από τα οποία τραγουδιούνται σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις και ακούγονται στις παρελάσεις όπως «ο ναύτης του Αιγαίου», «το Πυροβολικό», «Περνούν στρατιώτες» κλπ. Κι αυτός χουντικός;
3/ Τους στίχους τους έγραψε ο γνωστός σε όλους θεατράνθωπος Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος είχε γράψει τον ύμνο του Παναθηναϊκού και το «Κορόϊδο Μουσολίνι» που εμψύχωνε τους Έλληνες στρατιώτες κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-41 και τραγουδιέται σε όλες τις σχολικές γιορτές την 28η Οκτωβρίου. Δηλαδή τον διαγράφουμε ως χουντικό;
4/ Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 1967 σε μια καλλιτεχνική βραδιά υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων, στο κέντρο «Δειλινά» της Γλυφάδας, η Βίκυ Μοσχολιού και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγούδησαν, σε πρώτη εκτέλεση, τον Υμνο της δικτατορίας. Να τους καταδικάσουμε και αυτούς ως χουντικούς;
β. Όσον αφορά στην πράξη:
1/ Όταν ομάδες φοιτητών καταλαμβάνουν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και καίνε και καταστρέφουν ή χτίζουν μέσα στο γραφείο του τον πρύτανη, ουδείς όχι μόνο τιμωρείται αλλά ούτε και το ευαίσθητο «Βήμα» ή τα κανάλια ALPHA και MEGA ποτέ αντιδρούν. Ούτε τις ανομίες αυτές καταδίκασαν ποτέ αλλά ούτε ζητούσαν να τιμωρηθεί κανείς. Συγκρίνονται οι δυο πράξεις;
2/ Όταν ελάχιστοι μαθητές με εξωσχολικούς αναρχικούς καταλάμβαναν σχολικά κτίρια και προέβαιναν σε απίστευτης βαρβαρότητας βανδαλισμούς δεν είδαμε ούτε το «ΒΗΜΑ» ούτε τα ALPHA και MEGA να χύνουν έστω και ένα δάκρυ ή λίγο μελάνι. Γιατί ένα τραγούδι προκαλεί μεγαλύτερη αντίδραση;
3/ Ακόμη περισσότερο όταν αλλοδαποί καταληψίες μπαίνουν σε εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια και προκαλούν φθορές και καταπατούν τους νόμους όχι μόνο τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν συγκινούνται αλλά τους υποστηρίζουν κι από πάνω. Για ένα όμως τραγούδι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους από οργή και δημοκρατική ευαισθησία.
γ. Όσον αφορά στον εύελπι αρχηγό που φέρεται ότι είναι ο υπεύθυνος:
1/ Είναι ο καλύτερος μαθητής της σχολής, μπήκε αριστούχος το 2008 και είναι αρχηγός της τάξης του για 4 συνεχή χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ούτε αφελής ούτε τυχαίος. Αλλοίμονο αν ένας μελλοντικός αξιωματικός τέτοιας αξίας αποπέμπεται για ένα τραγούδι.
2/ Οι αξιωματικοί του, οι συμμαθητές του και οι μικρότεροι ευέλπιδες τον σέβονται και τον αγαπούν. Ο αρχηγός για τη Σχολή Ευελπίδων είναι σύμβολο ενότητας όλων των ευελπίδων και οποιαδήποτε εσφαλμένη ή ακραία εις βάρος του αντιμετώπιση έχει άμεσο αντίκτυπο στο ηθικό των ευελπίδων.
3/ Είναι ο αρχηγός του τμήματος παρελάσεως που κρατούσε τη σημαία της Σχολής Ευελπίδων στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης της 28ης Οκτωβρίου, που με τη στάση του χειροκροτήθηκε από όλο το λαό της Θεσσαλονίκης.
δ. Όσον αφορά στον κίνδυνο πραξικοπήματος:
1/ Πρόκειται περί ανοήτων φημών που εντέχνως είχαν διαδώσει οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προηγούμενης αποτυχημένης κυβέρνησης, για να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή καρατόμηση της στρατιωτικής ηγεσίας .
2/ Είναι ένα προφανές καλοσχεδιασμένο επικοινωνιακό κόλπο, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αφελής ανακοίνωση του προηγούμενου πρωθυπουργού, περί διενεργείας δημοψηφίσματος, αφού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον πολιτικό κόσμο της Ευρώπης.
3/ Να θυμίσω στους παλαιότερους ότι όταν τον Ιούνιο του 1984 έγιναν οι ευρωεκλογές και οι τότε ευέλπιδες ψήφισαν στη Βάρη, παρουσιάστηκε μια τεράστια αύξηση στα αποτελέσματα υπέρ της ΕΠΕΝ. Αυτοί οι τότε ευέλπιδες ψηφοφόροι σήμερα πιθανότατα είναι αντισυνταγματάρχες ή συνταγματάρχες και ποτέ μέχρι σήμερα δεν επιχείρησαν κανένα πραξικόπημα. Είναι λοιπόν αστείο να μιλάμε και για υποψία διάθεσης για πραξικόπημα επειδή οι ευέλπιδες τραγούδησαν ένα τραγούδι που η χούντα το είχε ως ύμνο της. 
Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου άμυνας, υπουργός, αναπληρωτές, αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ είναι εμπειρότατοι καθώς και η κυβέρνηση αυτή, που χαρακτηρίζεται από πνεύμα εθνικής ενότητας, και έχει πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί κυρίως με το μείζον εθνικό ζήτημα της οικονομίας.
Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να θέσει το θέμα που δημιουργήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων στην πραγματική του διάσταση, να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και κυρίως να μην επιτρέψει σε εκείνους που καραδοκούν, να το εκμεταλλευθούν πολιτικά και εις βάρος των ενόπλων μας δυνάμεων.
Είναι απαράδεκτο, σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, η ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας να πέσει στην παγίδα των συγκεκριμένων ΜΜΕ, που βρήκαν την ευκαιρία, από ένα ασήμαντο γεγονός να υποστηρίξουν τον υποτιθέμενο κίνδυνο πραξικοπήματος ή ύπαρξης σκοτεινών δυνάμεων και δήθεν νοσταλγών της χούντας.
Τέλος ας διαβάσει ο κάθε δύσπιστος τους στίχους αυτούς και ας πει με το χέρι στην καρδιά αν μιλάνε για χούντα, για ανατροπή ή για ενότητα των Ελλήνων και στήριξη της μεγάλης προσπάθειας, που κάνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για να βγει η χώρα μας από την οικονομική κρίση:
«Μεσ’ στου Νοέμβρη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη
με εργάτη αγρότη φοιτητή και πρώτο το στρατιώτη
αδελφωμένοι δυνατοί για μια Ελλάδα πρώτη»
Τελικά η ουσία είναι το τι λέει το κάθε τραγούδι και όχι πότε και ποιοί το τραγούδησαν. Είναι θέμα οπτικής γωνίας και οξυδέρκειας. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτούς που διψάνε για αίμα και στρέφονται κατά της Σχολής Ευελπίδων.
Κάτω λοιπόν τα χέρια από τους Ευέλπιδες!
Σπύρος Σταματόπουλος
Συνταγματάρχης ε.α.

Ποιοι δεν υποχρεούνται τις έκτακτης εισφοράς της ΔΕΗ;


Ποιοι δεν υποχρεούνται τις έκτακτης εισφοράς της ΔΕΗ;



Εκτός από τις εκκλησίες υπάρχει και ένα ακόμη κράτος εν κράτει που εξαιρείται της έκτακτης εισφοράς της ΔΕΗ, από την οποία δεν γλιτώνει κανένας κάτοικος Ελλάδος. Σας παραθέτουμε τους παρακρατικούς φορείς που διαφεύγουν προκλητικά τον φόρο:

ΑΘΗΝΑ
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου
Αιθ. 11 κτίριο Χημ. Μηχανικών ΕΜΠ
http://stekipolytexneiou.org

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη
Λέλας Καραγιάννη 37
http://squathost.com/lelas_k

Αυτόνομο Στέκι
Ζωοδόχου Πηγής 97& Ισαύρων
http://autonomosteki.espivblogs.net

Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη
Αγ. Βασιλείου και Π.Π.Γερμανού 22, Μπραχάμι
http://www.steki-pikrodafni.gr

Κατάληψη Αγρός
Πάρκο Τρίτση, Λεωφόρος Φυλής πίσω απο το parking http://eleftherosagros.blogspot.com

Κατάληψη Πατ.&Σκαραμαγκά
Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά
http://pat61.squat.gr

Κατάληψη Πραποπούλου
Προφήτη Ηλία 49, απέναντι απο την είσοδο του Θεατρου Ρεματιάς http://protovouliaxalandriou.blogspot.com

Κατάληψη Σινιάλο
Καποδιστρίου & Θεσσαλονίκης, πλ. Παπανικολάου κάτω Αιγάλεω http://sinialo.espivblogs.net

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Στρούγκα
Δεκελείας 116 Νέα Φιλαδέλφεια
http://katalipsinf.blogspot.com

Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Κύπρου και Πατησίων
Κύπρου και Πατησίων
http://kiproukaipatision.blogspot.com

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος
Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη
http://votanikoskipos.blogspot.com

Πάρκο Ναβαρίνου
Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής
http://parkingparko.espivblogs.net

Στέκι Aντίπνοια
Συμβολή οδών Αριστοβούλου και Πυλάδου, Κάτω Πετράλωνα http://stekiantipnoia.squat.gr

Στέκι Θερσίτης
Νέστορος και Ευαγγελιστρίας στο Ίλιον
http://www.thersitis.gr

Στέκι μεταναστών
Τσαμαδού 13-15
http://tsamadou13-15.espivblogs.net

Στέκι Ρεσάλτο
Λεωφ.Δημοκρατίας 54 Κερατσίνι (είσοδος από Ερμού 9)
100μ. από την πλατεία Λαού
http://www.anarxiko-resalto.blogspot.com

Αντιεξουσιαστικό στέκι Παντείου
ισόγειο του γυάλινου κτιρίου
http://stekipanteios.espiv.net

Κατάληψη ΠΙΚΠΑ
Ευγενίου Αντωνίαδου 29 και Τιμοδήμου,
στα Άνω Πετράλωνα (στα πέτρινα)
http://pikpa.squat.gr

Κατάληψη Villa Amalias
Αχαρνών 80 & Χέυδεν
http://villa-amalias.blogspot.com

Κατάληψη Αντιβίωση
Παπανδρέου 2 & Μπελογιάννη (παλιό νοσοκομείο Χατζηκώστα) http://antiviosi.squat.gr

Αυτοδιαζειριζόμενο στέκι Πα.Πει
Πανεπιστήμιο Πειραιά
http://stekipapei.squat.gr

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου
Διονύσου & Σόλωνος στο Μαρούσι Αττικής πίσω από το ΙΚΑ Αμαρουσίου http://epavlikouvelou.squat.gr

Ελευθεριακή Παρέμβαση Φιλοσοφικής τραπεζάκι της ΕΠΦ
(μαυροκόκκινος τοίχος στο αίθριο του 4ου ορόφου της φιλοσοφικής)
http://epf72.squat.gr

Αυτόνομο σχήμα φυσικού/μαθηματικού Ε.Κ.Π.Α.
Πανεπιστημιούπολη ζωγράφου http://asfms.espivblogs.net

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Αθήνας
απέναντι από την είσοδο της Σχολής
Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών
http://asta.squat.gr

filoZofiki απελευθερωμένος κοινωνικός χώρος
Κάπου στην φιλοσοφική σχολή
http://filozofiki.squat.gr

Αυτο-οργανωμένος χώρος FANTASMA
κάτω είσοδος του ΦΜ1 ΕΚΠΑ
http://fantasma.squat.gr

Κατάληψη Βύρωνος 3
Βύρωνος 3
http://byronos3.squat.gr

Κατάληψη Παπουτσάδικου
Χαϊδάρι, Δαβάκη 20, δίπλα στο θερινό σινεμά Κατερίνα http://papoutsadiko.espivblogs.net

Στέκι Πουνέντες Xαϊδάρι
http://stekipounentes.wordpress.com


Υπόλοιπη Ελλάδα


Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ Θεσσαλονίκη
Ομήρου & Περδίκα, Κάτω Τούμπα
http://www.yfanet.net

Terra Incognita Θεσσαλονίκη Συκιές Θεσσαλονίκης
http://terraincognita.squat.gr

Κατάληψη Libertatia Θεσσαλονίκη
Λεωφ. στρατού 19 & σαρανταπόρου
http://libertatiasquat.blogspot.com

Κατάληψη Δέλτα Θεσσαλονίκη
Εγνατίας 13 ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
http://delta.squat.gr

Στέκι στο Βιολογικό Θεσσαλονίκη
Ανάμεσα σε φυσικό και βιολογικό
http://stekistobiologiko.blogspot.com

Κατάληψη Παραρτήματος Πάτρα Κορίνθου και Αράτου
http://pararthma.squat.gr

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Προκάτ 35
Πάτρα Πανεπιστήμιο Πατρών
http://prokat35.wordpress.com

Συλλογικό εγχείρημα λόγου και δράσης, ΠΕΡΑΣΜΑ
Πάτρα Κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο, Γούναρη 102
http://perasma.espiv.net

Κατάληψη Αντιβίωση Ιωάννινα
Παπανδρέου 2 & Μπελογιάννη (παλιό νοσοκομείο Χατζηκώστα) http://antiviosi.squat.gr

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Ιωάννινα
Πλατεια Νεομαρτυρα Ιωανννη 5 απεναντι απο το Δημοτικο Ωδειο http://akoixi.blogspot.com

Κατάληψη Ya Basta Ιωάννινα
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Ισόγειο Α' Φοιτητικών Εστιών
http://yabasta.squat.gr

Αυτόνομο στέκι Καβάλας - Κατάληψη Βύρωνος 3
Καβάλα Φιλίππου 46 - Βύρωνος 3
http://anarxikoikavalas.squat.gr

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Καβάλας
Καβάλα ισόγειο της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών (Κύπρου 16) http://protovouliakavalas.squat.gr


Κατάληψη Rosa Nera Χανιά
Λόφος Καστέλι Παλιό Λιμάνι
http://rosanera.squat.gr

Απελευθερωμένος Κοινωνικός Χώρος Apertus
Αγρίνιο Καλυβίων 70
http://apertus.squat.gr

Κατάληψη Ματσάγγου Βόλος
Παύλου Μελά με Ερμού
http://matsaggou.squat.gr

Κατάληψη Ελαία Κέρκυρα
Δαίρπφελδ & Αγίων Θεοδώρων, Μον Ρεπό, Γαρίτσα
http://katalipsielaia.squat.gr

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Σερρών
Σέρρες Στο ισόγειο της ΣΤΕΦ
http://astserron.blogspot.com

Κατάληψη Ευαγγελισμού Ηράκλειο
Θεοτοκοπούλου 18
http://evagelismos.squat.gr

Αυτόνομο Κοινωνικό Στέκι Μπαρούτι Βέροια
Πύρρου 21 Προμηθέα
http://baruti.squat.gr

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ Λαμίας
Λαμία Κτήριο παλιού καπνιστηρίου της ΣΤΕΦ
http://astekiteilam.squat.gr

Κατάληψη στο Μπίνειο Μυτιλήνη
Φάωνος & Χ. Τρικούπη
http://blogs.vrahokipos.net/mpineio

Κατάληψη Δράκα
Κέρκυρα τεε νοσηλευτικης, λεωφ. αλεξανδρας 15
http://draka.squat.gr/

Κατάληψη Κελί της Ελευθερίας Ηγουμενίτσα
ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
http://katalipsikeli.squat.gr

Αντιρατσιστική Κίνηση Ηγουμενίτσα
a.k.igoum@gmail.com http://antiraigoum.squat.gr

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Παλιό Κυλικείο Ρόδος
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
http://paliokylikeio.blogspot.com

Xanadu Ξάνθη
Σπάρτης και Ζαλάχα 1, Σαμακώβ
http://xanadu.espivblogs.net

Πηγή

Λορέντζος Μαβίλης : Τότε, που οι πνευματικοί άνθρωποι μάτωναν για την πατρίδα…




Πώς έπεσε πολεμώντας στο πεδίο της μάχης στο Δρίσκο της Ηπείρου ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης

Τότε, που οι πνευματικοί άνθρωποι μάτωναν για την πατρίδα…
Στη φωτογραφία ο Λορέντζος Μαβίλης με στολή Γαριβαλδινού λοχαγού 
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Τέτοιες μέρες, το Νοέμβρη του 1912, πριν απο 99 χρόνια, έπεφτε πολεμώντας ηρωικά στο Δρίσκο της Ηπείρου, ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης, γράφοντας με το αίμα του το καλύτερο ποίημα της ζωής του! Τότε, που οι πνευματικοί άνθρωποι, μαζί με την πένα, κρατούσαν και το όπλο…
Γεννήθηκε στις 6-9-1860 στην Ιθάκη. Είχε ισπανική καταγωγή, αφού ο παππούς του, ισπανός πρόξενος, νυμφεύθηκε κερκυραία αρχοντοπούλα και ο πατέρας του Παύλος, δικαστής, νυμφεύθηκε την Ιωάννα Καποδίστρια-Σούφη. Ο Λορέντζος είχε ζωηρή ελληνική συνείδηση.
Όταν ξέσπασε το 1896 η κρητική επανάσταση με τους τούρκους να σφάζουν τους χριστιανούς στα Χανιά, ο Μαβίλης έτρεξε εθελοντής, πολέμησε στα κρητικά βουνά και τραυματίστηκε στο χέρι. Και όταν κηρύχθηκε ο ελληνοτουρκικός πόλεμος συγκρότησε σώμα εθελοντών από 70 κερκυραίους, τους ώπλισε με δικά του χρήματα και τράβηξαν για την Ήπειρο να πολεμήσουν… Το 1910 εξελέγη βουλευτής και μνημειώδεις παρέμειναν οι αγορεύσεις του στη Βουλή για το γλωσσικό ζήτημα, που βρισκόταν τότε σε μεγάλη οξύτητα. Στην ιστορία έχει μείνει και η κοφτερή του φράση: «δεν υπάρχει γλώσσα χυδαία, υπάρχουν μόνο χυδαίοι άνθρωποι».
Η ποίηση του Μαβίλη αντιπροσωπεύεται κυρίως από 60 δεκατετράστιχα σονέττα, που κάλλιστα μπορούν να συγκριθούν με τα καλύτερα αντίστοιχα ξένων ποιητών: «Λήθη», «Μούχρωμα», «Ελιά», « Καλλιπάτειρα», «Άνθρωπος», συγκίνησαν και εξακολουθούν να συγκινούν…
Το θέρος του 1912, το εθνικό προσκλητήριο των Βαλκανικών Πολέμων τον ξεσήκωσε από τους πρώτους. Βέβαια τώρα ο ποιητής δεν είχε τις οικονομικές δυνατότητες να συγκροτήσει, όπως άλλοτε, δικό του εθελοντικό σώμα. Κατατάχθηκε στο σώμα των Γαριβαλδινών ως απλός στρατιώτης κι άς ήταν 52 ετών! Όμως ο Αλέξανδρος Ρώμας, ένας από τους αρχηγούς του σώματος, επέμενε να τον κάνουν λοχαγό για να απόφευγε μερικές από τις κακουχίες του πολέμου.
Ο Μαβίλης τελικά δέχτηκε κι έγινε λοχαγός, αλλά συμμερίστηκε όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες των στρατιωτών του. Βρέθηκε στις όχθες του παραπόταμου του Αράχθου, Μπαλντούμα, και βρήκε το γεφύρι γκρεμισμένο. Μπήκε μαζί με τους στρατιώτες στο νερό ως το στήθος, αρνούμενος να το περάσει καβαλάρης…
Τέλη Νοεμβρίου 1912, οι Γαριβαλδινοί βρίσκονταν στα υψώματα του Δρίσκου που είχαν καταλάβει μετά από σκληρές μάχες. Μα οι Τούρκοι συγκέντρωσαν υπέρτερες δυνάμεις και έκαναν αντεπίθεση. Οι οβίδες από το πυροβολικό του εχθρού έσκαγαν στις θέσεις τους σαν καταιγίδα η μια κοντά στην άλλη. Το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου έκαναν πολεμικό συμβούλιο, μιλούσαν όλοι για δύσκολη κατάσταση και έπρεπε να συμπτυχθούν. Ολοι συμφώνησαν εκτός από τον Μαβίλη. « Εγώ θα μείνω» είπε, κι έμεινε.
Η μάχη που ακολούθησε ήταν μοιραία για τον ποιητή. ΄Ενα βόλι τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ζαλισμένος δοκίμασε να πάει δίπλα στο εκκλησάκι που είχε μετατραπεί σε πρόχειρο χειρουργείο για τις πρώτες βοήθειες. Μια δεύτερη σφαίρα τον χτύπησε κατάστηθα, το αίμα έτρεχε ποτάμι και ο Λορέντζος σωριάστηκε καταγής… Τα τελευταία του λόγια: «επερίμενα πολλές τιμές από τούτον τον πόλεμο, αλλά όχι και την τιμή να θυσιάσω τη ζωή μου για την Ελλάδα μου». Μετά από λίγο ο παπα-Φώτης, ο ιερέας του Σώματος, τούκλεισε τα μάτια και οι Γαριβαλδινοί σε στάση προσοχής τον αποχαιρέτησαν στρατιωτικά…

Από τα καλύτερα ποιήματα του «H Λήθη»
Καλότυχοι οἱ νεκροὶ ποὺ λησμονᾶνε τὴν πίκρια τῆς ζωῆς.
Ὅντας βυθίσει ὁ ἥλιος καὶ τὸ σούρουπο ἀκλουθήσει,
μὴν τοὺς κλαῖς, ὁ καημός σου ὅσος καὶ νἆναι. 
Τέτοιαν ὥρα οἱ ψυχὲς διψοῦν
καὶ πᾶνε στῆς λησμονιᾶς τὴν κρουσταλλένια βρύση·
μὰ βοῦρκος τὸ νεράκι θὰ μαυρίσει,
ἂ στάξει γι᾿ αὐτὲς δάκρυ ὅθε ἀγαπᾶνε. 
 Κι ἂν πιοῦν θολὸ νερὸ ξαναθυμοῦνται. 
Διαβαίνοντας λιβάδια ἀπὸ ἀσφοδύλι, 
πόνους παλιούς, ποὺ μέσα τους κοιμοῦνται. 
Ἂ δὲ μπορεῖς παρὰ νὰ κλαῖς τὸ δείλι, 
τοὺς ζωντανοὺς τὰ μάτια σου ἂς θρηνήσουν: 
Θέλουν μὰ δὲ βολεῖ νὰ λησμονήσουν».

Η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει Solun


Κάτι πρωτόγνωρο συνέβη αυτές τις μέρες στον πατριωτικό χώρο, μετά μάλιστα το δημοσίευμα του «ΕΚ» για το επικείμενο ελληνοτουρκικό forum στο πλαίσιο του Money Show που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Η είδηση αφύπνισε πολλούς και για πρώτη φορά, υπήρξε συντονισμένη δράση των πατριωτικών και εθνικιστικών φορέων σε πολλές πόλεις της πατρίδας μας. Εκδόθηκε μάλιστα εν ριπή οφθαλμού ανακοίνωση, η οποία καταγγέλλει συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες, στο όνομα μιας δήθεν «επιχειρηματικής «δραστηριότητας, προωθούν τη δορυφοριοποίηση της πατρίδας μας και τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.
Η ανακοίνωση μοιράστηκε ταυτόχρονα σε οκτώ περιοχές της Ελλάδας και την υπέγραψαν 11 φορείς ανένταχτων, αυτόνομων και ανεξάρτητων πατριωτικών και εθνικιστικών φορέων και μοιράστηκε από τα μέλη τους στις περιοχές δράσης της καθεμιάς. Το κύριο βάρος, όπως ήταν φυσικό, δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου οι σχεδιασμοί των Τούρκων υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς, καθώς η Άγκυρα εκμεταλλεύεται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας και προσπαθεί να διεισδύσει οικονομικά στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το άτυπο συντονιστικό όργανο των φορέων, μοιράστηκαν (βλ. φωτογραφία) πάνω από 3.000 ανακοινώσεις σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Καβάλας, της Κοζάνης, της Θάσου, της Λαμίας, της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, ώστε να ξεσκεπαστεί η δολιότητα της μεθόδευσης και να χτυπηθεί η αδράνεια, που επιτρέπει σε πολλούς να προβαίνουν σε ανάλογες «διοργανώσεις». Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
MONEY SHOW 2011
Συμπατριώτες επιχειρηματίες
Φτάνει πια με την κοροϊδία
περί ελληνοτουρκικής συνεργασίας
Οι τουρκολάγνοι θιασώτες αυτού του εγχειρήματος έναν σκοπό έχουν: παραβλέποντας και αποσιωπώντας το εγκληματικό παρελθόν, παρόν (και μέλλον;) του σημερινού ημιχουντικού και σαφώς στρατοκρατικού καθεστώτος της γειτονικής μας χώρας, προσπαθούν, δήθεν στο όνομα της επιχειρηματικότητας, να επιβάλουν τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του παγκόσμιου εξουσιασμού στη γειτονιά μας και στη χώρα μας.
Απώτερος σκοπός και όνειρό τους Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ του Αιγαίου ΜΑΣ! Οι τουριστικές αφίξεις και η οικονομική συνεργασία είναι απλά προπέτασμα καπνού για το ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας. Το στήσιμο «ελληνοτουρκικών επιμελητηρίων», όπως αυτό της Βορείου Ελλάδος με πρόεδρο τον κ. Ζαννώ Απικιάν, αλλά και οι κάθε είδους πρωτοβουλίες για την προώθηση αυτών των σχεδίων, πρέπει να πέσουν στο κενό.
Επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας,
Κλείστε κατάμουτρα την πόρτα σε όσους σας δελεάζουν με κίνητρα φαινομενικά αναπτυξιακά. Η αμφίβολη ανάπτυξη της επιχείρησής σας που σας ευαγγελίζονται, γρήγορα θα αποδειχθεί άνθρακας τόσο για σας όσο και για την πατρίδα. Το άνοιγμα των ιστορικών δρόμων του εμπορίου και του πολιτισμού, που διέρχονται από τις χώρες των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου, χαρακτηρίζεται από την αδιαμφισβήτητη ελληνική παρουσία στις περιοχές αυτές, όπου ο Ελληνισμός με την παρουσία του εκεί μόνον οφέλη προσέφερε στους λαούς τους. Ας μη γίνουμε το όχημα για την διείσδυση λαών που το μόνο που τους δένει μ' αυτές, είναι ένα σκοτεινό παρελθόν εγκλημάτων και γενοκτονιών. Ειδικά εμείς οι Έλληνες το έχουμε πληρώσει με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών στον Πόντο, στη Θράκη και στη Μ. Ασία.
Το ότι στο φετινό Money Show διοργανώνεται ημερίδα «ελληνοτουρκικής συνεργασίας» από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, χωρίς την παρουσία ΟΥΤΕ ΕΝΟΣ Έλληνα εισηγητή (με εξαίρεση τον γνωστό για τις απόψεις του δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Μπουτάρη!), είναι ενδεικτικό του πόσο ξένες είναι (και έτσι πρέπει να παραμείνουν) οι πρωτοβουλίες αυτές από τον κόσμο της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αντισταθείτε με κάθε τρόπο στην υποτέλεια και στις σειρήνες των διεθνών κέντρων εξουσίας, που μόνο για τα συμφέροντά τους νοιάζονται. Απαιτήστε την ενεργό συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας στο στυλοβάτη της οικονομίας μας, τη μικρομεσαία επιχείρηση, αλλά και στη στήριξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για τη βιομηχανική ανάπτυξη στην πατρίδα μας.
ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΘΑΣΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗtekes
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ»


 http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9811:%CE%97-%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-Solun&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282

Αντιδράσεις των Ιταλών εθνικιστών κατά της "κυβέρνησης των τραπεζών"!

Ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα τελικά συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στη Νάπολι είχε κανονιστεί συγκέντρωση της συλλογικότητας CasaPound με τη συμμετοχή μάλιστα πολλών εκπροσώπων κινήσεων και από χώρες εκτός Ιταλίας. Επρόκειτο για μία ακόμη από τις δράσεις - εκδηλώσεις των Ιταλών εθνικιστών κατά της κυβέρνησης του Μόντι.
Από νωρίς οι δυνάμεις καταστολής έδειξαν τις διαθέσεις τους επιτιθέμενοι στον κόσμο που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται για να στήσει τα πανό και να φτιάξει τον χώρο. Απαγόρευσαν την προσέλευση του κόσμου και ταυτόχρονα άφησαν τον συνήθη μεταφερόμενο θίασο των "αντιφασιστών" να καταλάβει τον χώρο κοντά στη συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί.
Η συγκέντρωση στη Νάπολη, είχε απαγορευτεί εδώ και μέρες από την αστυνομία για το φόβο επεισοδίων, αλλά το CPI είχε δηλώσει ότι θα γίνει και ας έχει απαγορευτεί. Άρα ήταν μία επιτυχία το γεγονός ότι έγινε σε πείσμα αστυνομίας και αντιφασιστών που παίζουν αυτό το διπλό παιχνίδι.



http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9841:Αντιδράσεις-των-Ιταλών-εθνικιστών-κατά-της-κυβέρνησης-των-τραπεζών&catid=97:2008-10-17-07-33

Όσκαρ ατυχίας για περαστικό που τραυματίστηκε από σφαίρα.Περπατούσε και έπεσε σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ένας άνδρας απλά επέστρεφε σπίτι του όταν ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς δίπλα του, πριν προλάβει να καταλάβει τι γινόταν ένιωσε έναν αφόρητο πόνο στο χέρι

Όταν ο άτυχος άνδρας κοίταξε το χέρι του είδε να τρέχει αίμα.
Κανονική μάχη ξέσπασε στο κέντρο στη συμβολή των οδών Χόφμαν και Ζαμπελίου πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.
Ο άτυχος πεζός....
βρέθηκε δίπλα στο σκηνικό του τρόμου.
Για άγνωστη αιτία δυο άνδρες έστησαν καυγά. Ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές.
Ο δεύτερος δέχθηκε δυο σφαίρες, τη μια στη γάμπα και την άλλη στην κοιλιά. Έπεσε αιμόφυρτος στο δρόμο. Σχεδόν ταυτόχρονα μια σφαίρα βρήκε τον περαστικό στο χέρι, από εξοστρακισμό λέει η αστυνομία.
Ο άτυχος άνδρας είχε την ατυχία να περνάει από το λάθος σημείο τη λάθος ώρα.
Ευτυχώς το τραύμα του είναι επιπόλαιο, μετά τις πρώτες βοήθειες έφυγε απ' το νοσοκομείο.
Ο δεύτερος άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, οι αστυνομικοί περιμένουν τώρα να συνέλθει για να δώσει κάποιες πληροφορίες για τον επικίνδυνο δράστη που κυκλοφορεί οπλισμένος...





http://www.eglimatikotita.gr/2011/11/blog-post_8495.html

Όπου ταμείο... και ληστεία...

Όπου ταμείο... και ληστεία... Οι ληστές άφησαν όπως φαίνεται τους “μεγάλους” στόχους και “χτυπούν” κάθε είδους κατάστημα. Δεν είναι μόνο οι ... συνήθεις ύποπτοι περιπτεράδες και πρατηριούχοι που μπαίνουν στο στόχαστρο.

Όποιο κατάστημα μένει ανοιχτό την Κυριακή ή τη νύχτα μπαίνει στο στόχαστρο. Πέντε ληστείες είχαμε τη νύχτα στην Αττική. Πρώτο θύμα.....
ο φαρμακοποιός στον Κορυδαλλό που ο δράστης τον τραυμάτισε με το όπλο.
Λίγο μετά, εννιά παρά είκοσι το βράδυ πήρε σειρά ένα κατάστημα τροφίμων στην οδό Γαλαξιδίου στην Αθήνα, όπου οι δυο ληστές εκτός απ' την είσπραξη άρπαξαν και προϊόντα, ενώ μια ώρα αργότερα άλλοι δυο ληστές μπήκαν με τα όπλα σε ψιλικατζίδικο στην Παιανία στην οδό διαδόχου Κωνσταντίνου. Οι δράστες άδειασαν το ταμείο και έφυγαν τρέχοντας πριον φτάσει στο σημείο η αστυνομία.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η υπάλληλος ενός φούρνου στη λεωφόρο Μαραθώνα στο Γέρακα είδε ξαφνικά έναν άγνωστο να την απειλεί με όπλο και να της ζητά τα χρήματα που είχε στο ταμείο, η άτυχη γυναίκα αναγκάστηκε να παραδώσει την είσπραξη.
Λίγο πριν τις τρεις τα χαράματα ένας άνδρας που μπήκε στο “φαστφουντάδικο” στην πλατεία Αιγύπτου δεν ... πεινούσε. Ξαφνικά έβγαλε μαχαίρι και ζήτησε τα χρήματα από το ταμείο. Ο υπάλληλος αναγκάστηκε να του παραδώσει τα χρήματα.
Σε όλες τις περιπτώσεις πριν καν ειδοποιηθεί η αστυνομία είχαν γίνει “καπνός”.



http://www.eglimatikotita.gr/2011/11/blog-post_504.html

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα!


Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει "κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές"!
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται "αναπόφευκτες οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές"!
Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί σημεία συγκέντρωσης και τρόπο αποχώρησης των Βρετανών από την Ελλάδα, ακόμα και "ειδικές επιχειρήσεις" τύπου Λιβύης για να επιστρέψουν ασφαλείς στην χώρα οι Βρετανοί πολίτες
Η εφημερίδα Telegraph επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πριν λίγο στην εφημερίδα πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν  τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, είτε με την παροχή οικονομικής βοήθειας είτε λόγω ανεξέλεγκτων κοινωνικών αναταραχών. 
Οι βρετανικές πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ(!) αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=28340&Itemid=86

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δάση χάνονται από την παράνομη υλοτομία

Τεράστιο πρόβλημα έχει φέτος το χειμώνα η παράνομη υλοτομία σε ελληνικά δάση. Απέραντες εκτάσεις έχουν αποψιλωθεί στο Πήλιο, στην Ξάνθη και στην Ηλεία και τα δασαρχεία επικαλούνται ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν εποπτεία.

Στο νομό Ξάνθης συνελήφθησαν 3 άτομα διότι έκοψαν χωρίς άδεια στο δασικό σύμπλεγμα Τραχωνίου δεκάδες δέντρα και η μεταφορά τους γινόταν με φορτηγά.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το 10 με 15% του δάσους της Φολόης στην Ηλεία καταστρέφεται από τις δράσεις των λαθροϋλοτόμων.

Εκατοντάδες δέντρα κόβονται κάθε χρόνο στο δάσος κοντά στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας ενώ πρόσφατα εντοπίστηκαν λαθροϋλοτόμοι και στο πευκοδάσος στην περιοχή Κανάκια Σαλαμίνας.



http://www.skai.gr/news/environment/article/186882/dasi-hanodai-apo-tin-paranomi-ulotomia/

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν....

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα
(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που
διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
... ...
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το
μαγαζί.


Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το
κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε
ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.


Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα
ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;


Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα
μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.


Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον
ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες...διατροφής.


Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ
οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.


Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο -
και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των...
αρχαιοτήτων.


Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη
χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.


Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε
πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό
πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια
θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον
αέρα.


Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου
μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".


Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο
παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και
γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.


Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της
παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν
από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν
είναι... θεατρίνοι.


Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό,
παρακαλείσθε να το προωθήσετε.
Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας
την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι
εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο...σκοτάδι


Read more: http://www.oparlapipas.com/2011/11/blog-post_3053.html#ixzz1eFwX7inZ

Oι ναρκωμένες συνειδήσεις της διανόησης και των επιδοτούμενων καλλιτεχνών


"Εκείνοι που μιλάνε για νεολαία, εργασία, αριστερά, επανάσταση και έχουν γίνει δούλοι των οff-shore εταιριών, του lifestyle της Μυκόνου και των εργολάβων της ενημέρωσης"

Γράφει ο Φώτης Μελέτης

 Στην πιο άσχημη οικονομική και πολιτική περίοδο για την χώρα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου κάποιοι παλιοί “αγωνιστές” και ανήσυχοι διανοούμενοι των τεχνών και..
των γραμμάτων (συγγραφείς, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποιητές κ.α) διάλεξαν να σιωπήσουν και να μην δείξουν ίχνος αντίδρασης σε όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στη πατρίδα μας λόγω του Μνημονίου και του ΔΝΤ.
Με ναρκωμένες συνειδήσεις οι σημερινοί “σοβαροφανείς- σεμνοί” τραγουδιστές και συνθέτες (εξαιρείται φυσικά ο Μ.Θεοδωράκης και μερικοί ελάχιστοι συνάδελφοι του) της υποτιθέμενης “ποιοτικής ελληνικής σκηνής” παρέα με συγγραφείς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες της υψηλής διανόησης, συνεχίζουν ανενόχλητοι την καριέρα τους χωρίς να ταράζονται και χωρίς να ανησυχούν από τις απαράδεκτες επιθέσεις που δέχεται η χώρα από τους τραπεζοχρηματιστικούς οίκους που υποκινούνται ολοφάνερα πλέον από τους ευρωπαίους και αμερικανούς συνέταιρους μας. 

 Αδιάφοροι και αποχαυνωμένοι αλλά και με περίσσεια πονηριά οι καλλιτέχνες του Μεγάρου Μουσικής, του Ρέξ , της Επιδαύρου, του Παλλάς, των γκαλερί, της Ιεράς Οδού και άλλων πολιτιστικών κέντρων της Τέχνης κατορθώνουν με την απραξία και την αφωνία τους, να δίνουν το τέλειο άλλοθι στο υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα που βούλιαξε την Ελλάδα, στην κομματοκρατία, στο χρέος και την αναξιοκρατία. 
Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν χάνονται μισθοί, συντάξεις, τα φοροχαράτσια είναι αλλεπάλληλα, απολύεται κόσμος χωρίς αποζημίωση, απειλούν τους εργαζόμενους με το απάνθρωπο μέτρο της εφεδρείας, η ανεργία θερίζει, δεν τηρούνται ωράρια εργασίας και γενικά έχουν κατεδαφισθεί όλα το εργασιακά δικαιώματα του απλού πολίτη και οι «σκεπτόμενοι» καλλιτέχνες μας ούτε καν ασχολούνται. Βέβαια οι περισσότεροι δεν έχουν και λόγο να μιλάνε αφού πάμπολλοι από δαύτους έχουν επιχορηγηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο με κρατικό χρήμα για να δημιουργούν “ψαγμένες” παραστάσεις, να κυκλοφορούν τραγούδια προβληματισμού και να τα προωθούν τις δουλειές τους, μέσω των “κολλητών” τους - και παλιούς συναγωνιστές - σε ραδιόφωνα, περιοδικά και τηλεοράσεις. 

Η ναρκωμένη τους συνείδηση δεν τους επιτρέπει να βγουν δημόσια και να παρασύρουν τον κόσμο σε ένα γενικό ξεσηκωμό εναντίον όχι μόνο της εθνοσωτήριας κυβέρνησης αλλά σχεδόν ολόκληρου του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος της εξουσίας που μας οδήγησε στην ανεργία και την δυστυχία. Αλλά φίλοι μου να μιλήσουν και να ξεσηκωθούν ποιοι; Εκείνοι που ούρλιαζαν χρόνια και χρόνια για σοβαρότητα, ήθος και αυθεντικότητα και ξεπούλησαν την πραμάτεια τους μέσω των τηλεπεριοδικών και των κυριακάτικων εφημερίδων της διαπλοκής; 
Εκείνοι που μιλάνε για νεολαία, εργασία, αριστερά, επανάσταση και έχουν γίνει δούλοι των οff-shore εταιριών, του lifestyle της Μυκόνου και των εργολάβων της ενημέρωσης; Εκείνοι που έχουν τις πιο ακριβές τιμές στα μαγαζιά που εμφανίζονται και τσεκουρώνουν οικονομικά σε περίοδο κρίση τους θαυμαστές τους σε επιδοτούμενες καλοκαιρινές συναυλίες που δίνουν σε διάφορους δήμους ξεπερνώντας πολλές φορές σε αλαζονεία και τους λεγόμενους “σκυλάδες”; 
Εκείνοι που έχουν γίνει κολαούζοι και τσιράκια της κάθε είδους εξουσίας για να απολαμβάνουν τα καλά και συμφέροντα; Να μιλήσει ποια… η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου που κατέστρεψε, χρέωσε και υποθήκευσε το μέλλον εκατομμυρίων ελλήνων και ειδικά των νέων ανθρώπων που βλέπουν ότι είτε σπουδάζουν είτε όχι θα παίρνουν 592 ευρώ; 

Αυτοί είναι λοιπόν οι λεγόμενοι διανοούμενοι, οι έντεχνοι, οι πανεπιστημιακοί, οι ποιοτικοί, οι άνθρωποι των τεχνών και όλο αυτό το σινάφι που επιμένει να σιωπά και να βοηθά τους εκάστοτε “δημοκρατικούς δικτάτορες” για να επιτελέσουν το συμβόλαιο εξαπάτησης και εξαθλίωσης εναντίον του απλού κοσμάκη. Φυσικά κάποιοι από αυτούς είχαν και αντιδικτατορική δράση που γρήγορα την ξέχασαν και την εξαργύρωσαν με κυβερνητικούς θώκους ή με κρατικές δουλειές που τους έφεραν πολύ καλά χρήματα…. 
Όλοι αυτοί έχουν φιλαράκια με πολιτικούς και κομματάρχες και άμα λάχει και τους πάει το σύστημα γίνονται και Υπουργοί. Δυστυχώς όλοι αυτοί στην πορεία συμβιβαστήκαν με το χειρότερο τρόπο με εκείνους που κάποτε κατήγγειλαν και τώρα συνεχίζουν να ζητιανεύουν από αυτούς δημόσιο χρήμα και χορηγίες για να κάνουν έρευνες, πολιτιστικές βραδιές μέχρι και ανιστόρητα ντοκιμαντέρ. 

 Την πιο κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα αντί να βγουν μπροστά να σταματήσουν τους «σωτήρες μας» και να οδηγήσουν τους πολίτες σε μία σειρά μεγάλων και ειρηνικών διαμαρτυριών ενάντια σε όσα μας καταδυναστεύουν όπως για παράδειγμα έκανε σπουδαία καλλιτέχνιδα της Ιρλανδίας Sinéad O'Connor προτίμησαν να κρυφτούν πίσω από το βόλεμα που τους δίνει το δημοφιλές όνομα. Αντί να διαφωτίσουν και να καθοδηγήσουν τον ελληνικό λαό σε κινήματα που θα έχουν στοχευόμενες και ακομμάτιστες δράσεις και πιθανόν να φέρουν μία υγιής αλλαγή στον τόπο εκείνοι προτιμούν τον καναπέ, την παραπλάνηση και το σχολιασμό!!!

Δεν διδάσκονται ούτε από το παρελθόν τους αλλά ούτε και από τις αυθόρμητες αντιδράσεις των φοιτητών στο εξωτερικό (αλλά και στο εσωτερικό) εναντίον πολιτικών προσώπων που πρόδωσαν οράματα και ανθρώπους. Από τα κινήματα του “Δεν Πληρώνω , Δεν Πληρώνω”, από τους κατοίκους της Κερατέας, από τους χιλιάδες απεργούς που συκοφαντούνται καθημερινά από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια με τις χρυσές αμοιβές. Θα είναι ένοχοι και καταδικασμένοι στις συνειδήσεις μας όλοι οι δήθεν σοβαροφανείς ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες και έντεχνοι ερμηνευτές που στη πιο δύσκολη στιγμή που βιώνουν εκατομμύρια συμπατριώτες μας προτίμησαν τις μπίζνες και την αυτοπροβολή τους ή και την «πλαστή εξαφάνιση τους» παρά την δράση και την αντίσταση απέναντι σε αυτούς που μας οδηγούν στην φτώχεια και στην ανέχεια. 

 Επιμένουν να υπηρετούν πιστά το σύστημα που τους ανέδειξε χωρίς να τολμούν να ορθώσουν ένα λόγο συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που είναι άνεργοι, απολυμένοι και χαμηλόμισθοι. Επιμένουν να αγνοούν το λαϊκό αίσθημα γιατί τώρα είναι βολεμένοι. Δικαίωμα τους να είναι με τον εχθρό και όχι με τον λαό που υποφέρει αλλά και δικαίωμα μας να τους γιουχάρουμε, να τους αποδοκιμάζουμε, να τους κράζουμε όχι μόνο για να εκτονωθούμε αλλά για να νιώσουν στο πετσί τους (αν και αμφιβάλλω) την ντροπή και τον ευτελισμό που νιώθουμε εμείς όταν δεν έχουμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε την οικογένεια μας. 

 Σε όλους αυτούς τους ατσαλάκωτους και αμετανόητους θολοκουλτουριάρηδες ποτέ δεν ήλπισα ότι θα πάνε την πατρίδα ένα βήμα μπροστά και ποτέ δεν τους πίστεψα. Όμως εκείνο που δεν θέλω να συμβεί στη γενιά μου είναι η ρήση του σπουδαίου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που είπε τα εξής: “Εκείνο για το οποίο η δική μας γενιά θα μετανιώσει μία μέρα δεν θα είναι τόσο η σκληρότητα και οι αδικίες των κακών ανθρώπων, όσο η απαράδεκτη σιωπή των καλών”. 

Ας σπάσουμε επιτέλους εμείς την σιωπή μας και ας αφήσουμε τους “σκεπτόμενους” σε ολική νάρκωση.

Στην Τουρκία κατασκευάζουν «Technoparks» και στην Ελλάδα «Casinoparks» (βίντεο



Με γρήγορους ρυθμούς σε αντίθεση με αυτούς που γνωρίζουμε στην Ελλάδα προχωρά η Τουρκία την κατασκευή του τεχνολογικού πάρκου της Κωνσταντινούπολης το οποίο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από την Πόλη προς της ασιατική πλευρά της πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha.
Την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Vecdi Gönül υπέγραψε μαζί με τον Murat Yalçnta πρόεδροι του εμπορικού επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης τη συμφωνία για την έναρξη κατασκευής του κέντρου κάτι που πρόκειται να συμβεί στα μέσα του επόμενου χρόνου.  
Το πρόγραμμα είναι ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης στρατιωτικού υλικού IDEF 2011 τον περασμένο Μάιο. Το νέο τεχνολογικό πάρκο εκτός από δεκάδες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας πρόκειται να στεγάσει και πάρα πολλά ερευνητικά κέντρα πολεμικών βιομηχανιών. Το κέντρο πρόκειται να κατασκευαστεί σε μία έκταση 700.000 τετραγωνικών μέτρων, και θα στεγάσει 20.000 ερευνητές 1000 εταιρείες ενώ ο κύκλος εργασιών θα φτάνει τα 5 δις δολάρια το χρόνο.
Ουσιαστικά πρόκειται για την νέα τουρκική «Silicon Valley» με το πρόγραμμα να υλοποιείται από υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) με ποσοστό 45% αλλά και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης με ποσοστό 40%.
Το τεχνολογικό πάρκο της Κωνσταντινούπολης  όμως θα αποτελέσει τον κρίκο ανάμεσα στην εγχώρια και διεθνή βιομηχανία και 27 πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης, στοχεύοντας και σε ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων της αεροπλοΐας, της ναυπηγικής, ηλεκτρονικών, πολεμικής βιομηχανίας, αεροναυπηγικής, πληροφορικής, ενέργειας, αυτοκίνησης, ρομποτικής, νανοτεχνολογίας κ.ά.
Αυτή την περίοδο στην Τουρκία υπάρχουν 37 επιστημονικοί τομείς έρευνας εκ των οποίων μόνο σε 23 πραγματοποιείται ερευνητικό έργο. Ακόμα και υπο αυτές τις συνθήκες 1200 εταιρείες έρευνας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας δραστηριοποιούνται στην Τουρκία ενώ το προσωπικό που απασχολείται φτάνει τις 12.000. Σύμφωνα με τα τουρκικά στατιστικά στοιχεία οι εταιρείες αυτές φέρνουν 600 εκατ. δολάρια εξαγωγές στην χώρα και σαφώς υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης.
Ήδη 80 εταιρείες έχουν κάνει αίτηση για την εγκατάσταση τους στο κέντρο ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της SSM η κρατική αυτή υπηρεσία ελπίζει μέσα στα επόμενα 25 χρόνια να εισπράξει 10 δις δολάρια από την αξιοποίηση του τεχνολογικού πάρκου τα οποία φυσικά θα δοθούν για την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας και την αγορά νέων οπλικών συστημάτων χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Άραγε κανένας "φωστήρας" στην ελληνική κρατική διοίκηση δεν έχει σκεφτεί ότι θα είχε πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία η κατασκευή ενός τεχνολογικού πάρκου στο Ελληνικό αντί για ένα «καζινοπάρκο» με ξενοδοχεία για πλούσιους χουβαρντάδες από όλο τον κόσμο που θα έρχονταν στην Αθήνα για διασκέδαση ωραίες γυναίκες και dolce vita.
Έχουμε άραγε ως κράτος υπολογίσει το όφελος για την Αθήνα, για τους νέους επιστήμονες ολόκληρης της χώρας, για τα πανεπιστήμια μας, για τις βιομηχανίες μας και για τις υψηλού τεχνολογικού επιπέδου εταιρείες μας πόσο σημαντικό θα ήταν η δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην παραθαλάσσια άκρη της μεγαλούπολης μας.
Έχουμε άραγε υπολογίσει ποια θα ήταν η αναβάθμιση της περιοχής με την ύπαρξη στο τεχνολογικό κέντρο ερευνητικών παραρτημάτων πανεπιστήμιων και ερευνητικών ιδρυμάτων. Μπορούμε να φανταστούμε το διεθνές κύρος που θα αποκτούσε η Αθήνα αν σε αυτή την κοιτίδα της γνώσης και της έρευνας φιλοξενούνταν κάθε χρόνο πληθώρα διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.
Προφανώς δεν μπορούμε για αυτό θα μείνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης και το Μαϊάμι ή η Κούβα του Μπατίστα για την ΕΕ αφού αυτό όπως φαίνεται μας ταιριάζει περισσότερο.

VIDEO http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=27821&Itemid=92

Το "Βατερλώ" της ελληνικής ασφάλειας: "Χαρίζουν" την αμυντική βιομηχανία

Στον ιδιωτικό τομέα περνά οριστικά η αμυντική βιομηχανία της χώρας με εξαίρεση την ΕΑΒ για την οποία οι Αμερικανοί φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να την κρατήσουν εκτός του κύματος ιδιωτικοποιήσεων, αφού ούτε οι ίδιοι προτίθενται να την εξαγοράσουν, αλλά ούτε θέλουν να πέσει και στα χέρια των Ευρωπαίων ανταγωνιστών τους και κυρίως των EADS και Dassault. 
Κατά τα λοιπά τα ΕΑΣ και δευτερευόντως η ΕΛΒΟ (λέμε «δευτερευόντως» γιατί η ΕΛΒΟ πρακτικά είναι ήδη ιδιωτική εταιρεία στην οποία το δημόσιο έχει το 51% των μετοχών) περνούν στα χέρια ιδιωτών σε ποσοστά από 60-100% ανάλογα με τις προσφορές που θα γίνουν.
Θεωρούμε βέβαιο ότι θα παραμείνει το δημόσιο ως μέτοχος για ένα ποσοστό περί το 30-35% και στις δύο εταιρείες, κάτι που και οι ιδιώτες θα θέλουν, όχι τόσο για να εξαγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή κάποιο μερίδιο, όσο για να έχει «κίνητρα» το κράτος να κερδίζουν προγράμματα. Έτσι θα υπάρχει το παράδοξο, το κράτος να είναι μέτοχος κατά ένα σημαντικό ποσοστό σε εταιρείες οι οποίες θα συμμετέχουν σε κρατικούς διαγωνισμούς!
Εν πάση περιπτώσει αυτό είναι το ολιγότερο, αφού έτσι όπως τα καταφέραμε θα περάσει σε ξένα χέρια το σύνολο της παραγωγής πυρομαχικών, φορητών και βαρέων όπλων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της παραγωγής οχημάτων. Ισραηλινοί (ΙΜΙ-Rafael), Γερμανοί (Rheinmetall), Αμερικανοί (ΑΤΚ) και ίσως Κινέζοι (Norinco) και Ρώσοι (Rosoboronexport) είναι οι ενδιαφερόμενοι για τα ΕΑΣ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκτη υποψηφιότητα.
Τα ΕΑΣ είναι η «μεγάλη νύφη» λόγω τεράστιας ακίνητης περιουσίας και λόγω μείωσης το προσωπικού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (έχουν μείνει περίπου οι μισοί εργαζόμενοι λόγω μετατάξεων και εθελουσίας εξόδου), αλλά θα πρέπει επιπλέον 200-300 ακόμα να αποχαιρετίσουν την εταιρεία από τους 800 εναπομείναντες σήμερα. Αυτό αναφέρεται σε τουλάχιστον δύο business plan τα οποία είναι σε γνώση του defencenet.gr. Όπως επίσης θα πρέπει να υπάρξει διαγραφή χρεών τους σε ύψος αν του 1 δισ. ευρώ.
Για φαβορί δεν μπορούμε να μιλήσουμε αν δεν ξέρουμε την κατάληξη του διαγωνισμού στην ΕΛΒΟ που είναι σαφώς πιο εύκολη διαδικασία με την εταιρεία να έχει λίγα χρέη (περί τα 25 εκατ. ευρώ) να είναι «μαζεμένο» μαγαζί με 400 εργαζόμενους, αλλά χωρίς ακίνητη περιουσία πέραν της έκτασης στην οποία στεγάζεται.
Εδώ η κοινοπραξία ΜΑΝ-Rheinmetall έχει πέσει «με νύχια και με δόντια» με μια βιτρίνα την εταιρεία MIE-TSEL την διάδοχο της εν πολλαίς αμαρτίες στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 περιπεσούσα ΜΙΕ να έχει σημαντικό ποσοστό στη νέα εταιρεία. Όντας και αντιπρόσωποι και της ΜΑΝ, η οποία επίσης βαρύνεται σε πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα.
Άλλοι ενδιαφερόμενοι για την ΕΛΒΟ θα είναι οι αμερικανικές Οshkosh,  AM General (στενές σχέσεις σε παραγωγικό επίπεδο με την ΕΛΒΟ λόγω παραγωγής των Hummer και των φορτηγών της Oshkosh), πιθανόν η γαλλική Renault, χωρίς να αποκλείεται να δούμε και κάποια από τις IVECO (ιταλική) και SAAB (σουηδική), αλλά και Rosoboronexport της οποίας οι νέες οικογένειες οχημάτων θέλουν έναν φορέα προώθησης των προϊόντων με άνοιγμα στις «θερμές θάλασσες» ενώ βέβαια υπάρχει και το πρόγραμμα των BMP-3HEL που μπορεί τώρα να έχει «παγώσει» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι και το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σε ότι αφορά τα κόστη κτήσης, αυτά σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι χαμηλά, αν και είναι ενωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις. Για τα ΕΑΣ μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει ένα κόστος μεταξύ 50 και 100 εκατ. ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα παραληφθεί η εταιρεία. Μια εταιρεία με περιουσιασκά στοιχεία άνω του 1 δισ. ευρώ...
Το defencenet.gr θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο τομέα των ιδιωτικοποιήσεων των ελληνικών κρατικών αμυντικών βιομηχανιών και θα σας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr